TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Fujifilm Instax Square Link

Mobilprinter for kvadratiske bilder

Kule effekter og god bildekvalitet gjør Instax-printeren til et skikkelig godt kjøp.

forfatter
Publisert 19.12.22 - 10:00
Karakter
Fujifilm Instax Square Link
L&B mener
Store kvadratiske bilder du kan legge tekst og effekter på. Relativt god printkvalitet. Betjeningsvennlig app med mange funksjoner.
Printeren er relativt stor. Batteriet er ikke utskiftbart.
Spesifikasjoner
 • Type: Instant fotoskriver
 • Bildestørrelse: 62 x 62 mm, arkstørrelse 86 x 72 mm
 • Oppløsning: 318 ppt
 • Bildeformat: Jpeg, PNG, HEIF, DNG
 • Skjerm: Nei
 • Tilkoblinger: USB-C
 • Trådløs: Bluetooth 4.2
 • Batteritid: 100 bilder
 • Mål/vekt: 105 x 127 x 37 mm/236 g
 • Høydepunkter: Spesialeffekter, AR print, Square Link-app.
 • Web: fujifilm.no
Veil. pris 1399Pr. 19.12.22 Produktside

Med denne lille skriveren lager du større, firkantede bilder i bedre kvalitet enn du vanligvis finner på en mobilprinter. 

Den relativt store instaskriveren bruker større ark enn vanlig for en instaprinter. I stedet for bilder i kredittkortstørrelse, printer Instax Square Link kvadratiske bilder på 62 x 62 mm, på ark som er 86 x 72 mm store. 

Det gir deg flere muligheter til å leke deg med tekst og effekter, og ikke minst AR-effekter som du ‘fremkaller’ ved å skanne en QR-kode på bildene.

Dermed kan du dele både fysiske bilder, og skjulte effekter med andre, som garantert blir begeistret over for eksempel en gratulasjonsmelding med bløtkake i AR.

Fujifilms instax-printer er som bildene antyder, større enn de små instax-printerne pleier å være. Den er likevel bærbar nok til å bli med ut, og klar til å lage fysiske, kvadratiske kopier av mobilbildene når det passer.

Fujifilm Instax Square Link
Foto: Lasse Svendsen

App med mange effekter

For å få bildene printet må man laste ned Fujifilms Square Link-app på mobilen. Da kan man skrive ut et bilde på cirka 12 sekunder, og etter halvannet minutt, er det ferdig fremkalt. Men det aller kuleste er at du kan legge effekter på bilde, enten som tekst, symboler eller kruseduller.

Hver kassett inneholder 10 ark. Foto: Lasse Svendsen

Det er slett ikke alt. Du kan også legge på en QR-kode, som skjuler en animert effekt, som den nevnte bløtkaken, eller en kort tekst som gratulerer med dagen, eller en et bilde i bildet som bare vises når man skanner koden på bildet. QR-koden kan forresten plasseres i det hjørnet den passer best, sånn at den ikke er i veien for motivet.

Appen gir deg mange flere muligheter enn bare å lage kopier av bildene. Foto: Lasse Svendsen

Bilder med effekter kan lagres i appen og hentes fram senere om man vil printe en ekstra kopi.

Det er også mulig å justere bildenes kontrast, metning og lys, legge på filtereffekter, og lage kollasjer av bilder. Stillbilder kan hentes fra en video, og printes ut og skriveren kan også skrive ut på spesialpapir for sorthvitt, eller ark med fargede eller rammer med illuminasjonseffekt. Disse får man kjøpt til Instax-printeren, og hver kassett inneholder 10 ark.

90 sekunder etter at bildet er ut av printeren, er det ferdig fremkalt. Foto: Lasse Svendsen

Printkvaliteten

Bildene blir riktig fine. Jeg anbefaler å juster fargemetning og kontrast på bilder som ser litt blasse ut, før man printer. Ellers blir bildene enda blassere når bildet er ferdig fremkalt. Oppløsningen på 318 punkter per tomme, gir bra detaljgjengivelse og dersom bildene er korrekt eksponert og fokusert, er skarpheten relativt god.

Printeren støtter de vanligste bildeformatene, og har RGB-fargerom med 256 farger. Mer enn nok for en instax-printer med så små bilder, men selvsagt ikke på samme nivå som et blekkskriver hva fargedybde og dynamikk angår.

Skann QR-koden på bildet som vist her, og effektene dukker opp på mobilskjermen.
Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Fujifilm Instax Square Link er lett å bruke, lett å like, og lager fine fysiske bilder i kvadratisk format. Bildekvaliteten er god nok, mener vi, men det er muligheten for å være kreativ med bildene man skriver ut, som er den viktigste grunnen til å kjøpe en Instax Square Link. Med mobilappen kan man legge til AR-effekter og lage unike bilder som det er en glede å gi, og en glede å få. Og det er hele poenget med en instax skriver, gleden over å se bildene fysisk og holde dem i hånden, eller klistre dem på veggen, kjøleskapet – eller gi dem bort.

Skriveren lager fine sorthvitt kopier. Foto: Lasse Svendsen

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Fujifilm Instax mini Evo

Digitalkamera med instant-printer

Med det lille kameraet kan du dele fysiske bilder rett fra minnekortet.

Hendig digitalkamera med god utskriftskvalitet, som også skriver ut bilder fra mobilen. Fine appfunksjoner, kule filtereffekter og internlagring av bilder.
Kort batteritid. Lavoppløst skjerm uten pekefunksjon.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde