Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Fujifilm Instax Square Link

Mobilprinter for kvadratiske bilder

Kule effekter og god bildekvalitet gjør Instax-printeren til et skikkelig godt kjøp.

Skrevet av / 19.12.22 - 10:00
Fujifilm Instax Square Link
Lasse Svendsen

Med denne lille skriveren lager du større, firkantede bilder i bedre kvalitet enn du vanligvis finner på en mobilprinter. 

Den relativt store instaskriveren bruker større ark enn vanlig for en instaprinter. I stedet for bilder i kredittkortstørrelse, printer Instax Square Link kvadratiske bilder på 62 x 62 mm, på ark som er 86 x 72 mm store. 

Det gir deg flere muligheter til å leke deg med tekst og effekter, og ikke minst AR-effekter som du ‘fremkaller’ ved å skanne en QR-kode på bildene.

Dermed kan du dele både fysiske bilder, og skjulte effekter med andre, som garantert blir begeistret over for eksempel en gratulasjonsmelding med bløtkake i AR.

Fujifilms instax-printer er som bildene antyder, større enn de små instax-printerne pleier å være. Den er likevel bærbar nok til å bli med ut, og klar til å lage fysiske, kvadratiske kopier av mobilbildene når det passer.

Fujifilm Instax Square Link
Foto: Lasse Svendsen

App med mange effekter

For å få bildene printet må man laste ned Fujifilms Square Link-app på mobilen. Da kan man skrive ut et bilde på cirka 12 sekunder, og etter halvannet minutt, er det ferdig fremkalt. Men det aller kuleste er at du kan legge effekter på bilde, enten som tekst, symboler eller kruseduller.

Hver kassett inneholder 10 ark. Foto: Lasse Svendsen

Det er slett ikke alt. Du kan også legge på en QR-kode, som skjuler en animert effekt, som den nevnte bløtkaken, eller en kort tekst som gratulerer med dagen, eller en et bilde i bildet som bare vises når man skanner koden på bildet. QR-koden kan forresten plasseres i det hjørnet den passer best, sånn at den ikke er i veien for motivet.

Appen gir deg mange flere muligheter enn bare å lage kopier av bildene. Foto: Lasse Svendsen

Bilder med effekter kan lagres i appen og hentes fram senere om man vil printe en ekstra kopi.

Det er også mulig å justere bildenes kontrast, metning og lys, legge på filtereffekter, og lage kollasjer av bilder. Stillbilder kan hentes fra en video, og printes ut og skriveren kan også skrive ut på spesialpapir for sorthvitt, eller ark med fargede eller rammer med illuminasjonseffekt. Disse får man kjøpt til Instax-printeren, og hver kassett inneholder 10 ark.

90 sekunder etter at bildet er ut av printeren, er det ferdig fremkalt. Foto: Lasse Svendsen

Printkvaliteten

Bildene blir riktig fine. Jeg anbefaler å juster fargemetning og kontrast på bilder som ser litt blasse ut, før man printer. Ellers blir bildene enda blassere når bildet er ferdig fremkalt. Oppløsningen på 318 punkter per tomme, gir bra detaljgjengivelse og dersom bildene er korrekt eksponert og fokusert, er skarpheten relativt god.

Printeren støtter de vanligste bildeformatene, og har RGB-fargerom med 256 farger. Mer enn nok for en instax-printer med så små bilder, men selvsagt ikke på samme nivå som et blekkskriver hva fargedybde og dynamikk angår.

Skann QR-koden på bildet som vist her, og effektene dukker opp på mobilskjermen.
Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Fujifilm Instax Square Link er lett å bruke, lett å like, og lager fine fysiske bilder i kvadratisk format. Bildekvaliteten er god nok, mener vi, men det er muligheten for å være kreativ med bildene man skriver ut, som er den viktigste grunnen til å kjøpe en Instax Square Link. Med mobilappen kan man legge til AR-effekter og lage unike bilder som det er en glede å gi, og en glede å få. Og det er hele poenget med en instax skriver, gleden over å se bildene fysisk og holde dem i hånden, eller klistre dem på veggen, kjøleskapet – eller gi dem bort.

Skriveren lager fine sorthvitt kopier. Foto: Lasse Svendsen

 1. Fujifilm Instax mini Evo

  Digitalkamera med instant-printer

  Med det lille kameraet kan du dele fysiske bilder rett fra minnekortet.

  Hendig digitalkamera med god utskriftskvalitet, som også skriver ut bilder fra mobilen. Fine appfunksjoner, kule filtereffekter og internlagring av bilder.
  Kort batteritid. Lavoppløst skjerm uten pekefunksjon.
  Les hele testen
Karakter
Fujifilm Instax Square Link
Basic

Lyd & Bilde mener

Store kvadratiske bilder du kan legge tekst og effekter på. Relativt god printkvalitet. Betjeningsvennlig app med mange funksjoner. Printeren er relativt stor. Batteriet er ikke utskiftbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Det beste fullformat videokameraet?

Sylskarp portrettele

Rålekkert kamera i 80-talls kostyme

Kan DJI slå GoPro?

Reisevennlig og kompakt

Ekstrem skarphet i hendig format

Kameraet som aldri går av moten

Etterlengtet oppgradering

Kompakt og kompetent telezoom

De største instantbildene

Flyvende dobbeldekker

Kamera med kunstig intelligens

Scroll to Top