TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Fujifilm Instax mini Evo

Digitalkamera med instant-printer

Med det lille kameraet kan du dele fysiske bilder rett fra minnekortet.

forfatter
Publisert 22.02.22 - 10:00
Karakter
Fujifilm Instax mini Evo
L&B mener
Hendig digitalkamera med god utskriftskvalitet, som også skriver ut bilder fra mobilen. Fine appfunksjoner, kule filtereffekter og internlagring av bilder.
Kort batteritid. Lavoppløst skjerm uten pekefunksjon.
Spesifikasjoner
 • Type: Instant filmkamera med 4,9 Mp 1/5’’ bildebrikke
 • Optikk: 28mm f2.0
 • Skjerm: 7,6 cm LCD, 480kp billedpunkter
 • Søker: Nei
 • Serieopptak: Nei
 • Video: Nei
 • Tilkoblinger: Micro USB
 • Trådløs: Bluetooth
 • Lagring: Internminne, microSD-kort
 • Batteritid: 100 bilder
 • Mål/vekt: 87 x 123 x 36 mm/285 gr
 • Høydepunkter: Utskrift på instantfilm i kredittkortstørrelse,10 linseeffekter, 10 filmeffekter, selfiespeil, to utløserknapper, Bluetooth overføring til Mini Evo-app. Blits og tilbehørssko.
 • Web: fujifilm.no
Veil. pris 1.990Pr. 22.02.22 Produktside

Du vil bli festens midtpunkt med et kamera som dette. Det lille Fujifilm Instax mini Evo, ser ut som noe man har funnet på loftet, men det er et helt ekte digitalkamera. Bare med en liten detalj: Det har innebygget printer som lager bilder i kredittkortstørrelse.

Knips i vei og bla i bildene til du finner et du har lyst på en kopi av. Et flikk på print-armen starter utskriften og sekunder senere, har du et instant-bilde under fremkalling i hånden.

DSF4839

Det er ikke det eneste som er kult med Instax mini Evo, du kan nemlig printe fra mobilen også. For selvsagt finnes det en app til det lille kameraet. Mini Evo-app. Som bruker Bluetooth for å skrive ut valgte bilder du har tatt med mobilen. Man kan også bruke mobilen som fjernkontroll, og på framsiden av kameraet finner man et selfiespeil sånn at man seg selv i bilderammen før man trykker ned utløseren.

Kameraet er superenkelt å bruke, og lekende lett å få kule bilder med.

DSF4841

Det har nemlig 10 optiske linseeffekter, som legges på digitalt, og 10 filmeffekter man kan kombinere med linseeffektene. Som man velger ved å dreie på ringen rundt objektivet. Som er en 28mm vidvinkel, med fast blender på f2. Filmeffektene velger man fra et hjul på toppen av kameraet, og effektene av begge kan ses live på LCD-skjermen bak.

Der ser man hvordan bildet blir med for eksempel vignett eller sorthvitt, men man kan også forsterke farger, legge på fargestikk, speilvende motivet og dobbelteksponere. Blant annet.

DSF4840

5 megapiksler

Bildene lagres i kameraets internminne, som har kapasitet til 45 bilder. De kan også lagres på et microSD-kort, og et 1 GB-kort vil ha plass til cirka 850 bilder. Kameraet bruker en bitteliten 1/5-tommers CMOS bildebrikke med knappe fem megapiksler oppløsning. Det er mer enn nok til å lage fine utskrifter på en så liten flate som 62 x 46 mm.

Instax mini-kassettene som kameraet bruker, har 10 instax-ark av samme type som man får kjøpt til Fujifilms instax lommeprintere. Ett bilde tar 16 sekunder å ‘printe’, og mellom halvannet til to minutter å fremkalle. Altså til at bildet her helt ferdig.

DSF4847

Bildekvaliteten

Det innebyggede batteriet holder til cirka 100 bilder, noe som jeg synes er litt lite. Men kameraet kan lades fra en USB-kontakt, på samme måte som man lader mobilen.

En pekeskjerm til å bla i bildene på, ville vært å foretrekke, men det bruker man knappene til høyre for skjermen til. De brukes også for å velge utskriftskvalitet, slå på eller av blitsen, sette på selvutløser, og typiske innstillinger man finner på et kompaktkamera.

Foruten valg av hvitbalanse og eksponeringskompensasjon, har man ingen kontroll over eksponeringen. Kameraet har en tendens til å overeksponere, eller undereksponere, noe som forteller meg at det ikke har noe sofistikert lysmåling.

DSCF0002 DSCF0010 DSCF0009 DSCF0008 DSCF0004 DSCF0013 DSCF0018 DSCF0005
<
>
Blur+monochrome

Bildene fra minnekortet er omtrent som fra en mobiltelefon. Skarpe og fine, litt for skarpe kanskje, men fargegjengivelsen er på typisk Fuji-vis veldig jevn og fin uten overdrevne stikk i noen retninger. Hvis man ikke har valgt en av filmeffektene da.

Som er moro å holde på med. Man kan ta et knippe bilder av samme motiv med ulike effekter, og printe det man liker best.

Hvilket leder oss til utskriftskvaliteten.

Print

Som ikke blir helt lik det man ser på skjermen. Det er forsåvidt ikke noe poeng, all den stund man bruker instant-film, som skal ha et slags instagram-preg uansett. Men printkvaliteten er kanskje den beste jeg har sett fra et instant-kamera. Fuji sier at man får 318 punkter per tomme, og det tror jeg på. De er riktignok små, men man kan se at kameraet leverer bilder på instant-film.

Med relativt skarpe, fine detaljer, hvor det er fargene og litt bildestøy som avslører at det ikke er en fotoprinter med blekk.

Konklusjon

Fujifilm Instax mini Evo er det beste instant-kameraet hittil. Eller skal vi si hybridkamera. For med fem megapiksler og printer i samme kamera, utvider man bruksområdet betraktelig. Instax mini Evo kan brukes som et vanlig digitalkamera, og så kan man printe bilder når man får lyst. Eller bruke kameraets printer til å printe fra en app på mobilen. Begge deler er like moro, og et kamera som dette kan gi mye glede i mange år fremover. Det er tross alt noe eget med et bilde man kan holde i hånden.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Photoshop Elements blir enda kulere Adobe gjør bilderedigering morsommere uten at det koster skjorta.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Følg Lyd & Bilde