Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Fujifilm Instax Link Wide

Se mer av motivet

Størrelsen alene gjør Instax Wide-printeren til den mest interessante instantprinteren.

Skrevet av / 20.12.23 - 11:00
Fujifilm Instax Link Wide
Lasse Svendsen

Den største ulempen med de fleste instantprinterne, er at bildene er så små. Ofte bare litt større enn et 20 kroners frimerke. Dermed er det ikke like lett å se motivet, spesielt ikke hvis bildet inneholder mye informasjon.

Med den større Instax Link Wide fra Fujifilm, løser man langt på vei problemet. Her er bildene i bredformat, med en bildeflate på 62 x 99 mm, fra ark som er 86 x 108 mm store. Det alene gjør Instax Link Wide til den mest anvendelige instantprinteren. 

Fujifilm Instax PAL er et bittelite digitalkamera med printknapp. Foto: Lasse Svendsen

Den kan printe bilder fra alle mobiler med Instax Link Wide-appen installert, men også fra Fujifilms Instax Pal. Som er et bittelite digitalkamera, som kan printe bilder på Instax mini, Instax Square, og denne, Instax Wide. Det er kanskje ikke kameraet man foreviger viktige begivenheter med, men det er i det minste morsomt å se ansiktene på folk når man drar det dråpeformede kameraet ut av lommen og tar et bilde.

Les også Instabilder på sekunder Kule effekter og god bildekvalitet gjør Instax-printeren til et skikkelig godt kjøp.

Etterpå kan man printe bildene, og legge på effekter, justere lys, kontrast og fargemetning. Og ikke minst legge på QR-koder.

Alt dette gjøres i appen, som er selvforklarende.

IMG_0192 IMG_0191 IMG_0189 IMG_0187
<
>

Lydeffekter og innspilte beskjeder

En vanlig utskrift tar knappe 15 sekunder, og motivet åpenbarer seg på arket i Slow Motion. Etter en liten stund er bildet ferdig og man kan se motivet godt. Hvis man har lyst, kan man legge på emojis, tekst, og effekter fra hele 30 maler.

Man kan også legge på en QR-kode, som printes i et valgbart hjørne av bildet.  Koden kan inneholde en link til stedet bildet ble tatt, en lydfil eller en beskjed, som en gratulasjon til jubilanten. Mottakeren bare skanner koden, for å åpne lydfilen eller innholdet som skjuler seg i QR-mønsteret.

Kassettene inneholder 10 ark. Foto: Lasse Svendsen

Bildene kan lagres i Instax-appen klar for en ekstra kopi når man måtte ønske. Bilder kan også lagres på Instax UP, og deles med venner og kjente.

Kassettene med Wide-arkene – Fujifilm kaller det film, inneholder 10 ark, og er de samme som man kjøper til kameraet Instax Wide 300. Foreløpig det eneste Instax-kameraet for wide-kassettene.

Les også Fujifilm Instax Wide 300 Instantkameraer er råpopulære, og det er lett å skjønne, men det handler ikke om bildekvalitet.

Printkvaliteten

Bildekvaliteten blir aldri like skarp eller mettet som fra en ekte fotoskriver. Men så er ikke bildene fra en Instax-printer ment for gallerier, men snarere for fysisk deling, eller som et kjært minne på kjøleskapsdøren. Sånn sett fungerer de fint, selv om fargemetningen og kontrast trenger litt justering før man trykker print.

Som man ser er ikke kontrasten på utskrift like god som originalen uten justeringer på forhånd. Foto: Lasse Svendsen

Bildenes oppløsning på 318 punkter per tomme, er god nok for bildeformater, men fargerommet er begrenset til 256 farger, og det merkes godt hvis man som sagt ikke justerer fargemetningen før utskrift.

Konklusjon

Fujifilm Instax Link Wide er en relativt stor instantprinter, med plass til ekstra store instantbilder. Fordelen er at bildene blir mye større enn fra andre instantprintere, og bildene i bredformat gir mer bildeglede enn bildene fra Fujifilms Instax Mini-printere. Med muligheten for et stort antall effekter, QR-koder og bildejustering, kan man ha mye moro med bildene fra printeren.

Karakter
Fujifilm Instax Link Wide
Basic

Lyd & Bilde mener

Store bilder i bredformat med god kvalitet. QR-kode kan inneholde lyd, link, eller beskjeder. Betjeningsvennlig app. Størrelsen. Batteriet er ikke utskiftbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Kompakt og kompetent telezoom

De største instantbildene

Flyvende dobbeldekker

Kamera med kunstig intelligens

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

En ulv i fåreklær

Nikons Z8 oppfyller manges drømmer

Den beste skjermkalibreringen?

Scroll to Top