TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Olloclip Core Lens

Det beste kjøpet

Olloclip har det beste kompromisset mellom bildekvalitet og anvendelighet.

forfatter
Publisert 22.05.17 - 11:00
L&B mener
Praktisk holder og enkel montering. Jevnt god bildekvalitet og mye for pengene.
Passer ikke på teleobjektivet til iPhone 7 Plus, og kun til et begrenset utvalg mobiler.
Spesifikasjoner

Olloclip Core Lens Set: 180 graders fisheye,
120 grader vidvinkel og 15 x makro
Passer iPhone 7 og 7 Plus
Pris: 1.095 kr
Web: olloclip.com

Veil. pris 1095Pr. 22.05.17 Produktside

Amerikanske Olloclip var tidlig ute med mobilobjektiver. Det første kom like etter iPhone 4, og i dag finnes det Olloclip-linser til nesten alle iPhone- og noen Samsung Galaxy-modeller. De har også et stort tilbehørsutvalg, med fester og holdere som utvider bruksområdet.

Hos Olloclip er systemet bygget rundt holdere tilpasset ulike mobiler. Du må ta av etuiet du måtte ha på mobilen, og sette på objektivholderen. Pussig nok dekker den litt av skjermen på en iPhone 7, slik at du ikke rekker til symbolene og dermed funksjonene for HDR, selvutløser osv.

Holderen har plass for to eller tre objektiver samtidig. Da kan du ha en vidvinkel på hovedkameraet, og en tele på selfiekameraet. Eller omvendt. Da snur du bare holderen. Under vidvinkelen sitter det en makrolinse, hvis du kjøper 2 i 1-settet vi testet. Skru ut vidvinkelen, så kommer den til syne.

I esken følger det også med en slags blindplugg. Dersom du trenger bare ett av objektivene, setter du den inn i den tomme åpningen for å gjøre holderen mer stabil. Her behøver du ikke å skru fast objektivene. De sitter allerede skrudd fast i en oval holder, som du klikker på plass i Olloclipen på mobilen.

Det følger også med en holder som du kan bruke som stativ for mobilen. Den vippes ut 45 grader og har spor som mobilen kan sette i, fint for Skype- eller Facetime-samtaler, for eksempel.

2 i 1 settet kalt Core Lens Set, består av den integrerte makrolinsen som gir 15 x forstørrelse, en 180 graders fisheye og en 120 graders vidvinkel. Det finnes også en tele, men foreløpig bare i et Active Lens Set.

picture2
<
>
Det følger også med et bordstativ.

Bildekvalitet

Med 180 graders bildevinkel blir alt forvrengt, så også med Olloclips fisheye, men den er relativt skarp til fisheye å være. Vipper du objektivet mot horisonten, er det fullt mulig å få en temmelig rettlinjet horisont, hvor fisheye-effekten er beholdt.

(Foto: Lasse Svendsen)
Olloclip er ikke like skarp som Zeiss, men langt bedre enn Black Eye.

Makrolinsen tar deg ekstremt nært, og som vanlig for makro med så kort nærgrense, er skarphetsdybden svært smal. Man skal være stø på hånden får å få skarpe bilder med så ekstrem makro. Men når man lykkes, er skarpheten relativt jevn. Ikke overraskende er den aller best i sentrum av bildet, men skarphetsområdet er stort nok til at man faktisk kan ha nytte av makrolinsen.

Vidvinkelen er veldig bredbent med 120 graders bildevinkel. Noe som gir synlig linjefortegning, og fallende skarphet i hjørnene. Men den er jevnere skarp over større deler av bildeflaten, enn Black Eyes vidvinkel, dog ikke like skarp som Zeiss-objektivet.

Olloclips løsning er gjennomtenkt og velfungerende. Den er morsom å bruke og bildekvaliteten er jevnt over god på alle linsene. Vårt foretrukne valg når prisen tas med i regnestykket.

Også i denne testen:

Black Eye Lens

Mest for pengene

Makro, tele og vidvinkel du bare klipser fast i mobilen.

Enkel å bruke, passer alle mobiler, kan brukes med blits og er gunstig priset.
Middelmådig optisk kvalitet med mye fortegning, sitter ikke godt fast.

Zeiss ExoLens

Det kostbare alternativet

Zeiss er kvalitet, og det vises på bildene.

Den beste optiske kvaliteten gir bedre bilder.
Meget høy pris, og kun for nyere iPhone.
Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nær perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uten begrensninger er ikke lett å finne. Fujifilms kommer veldig nært.
Eksklusiv spesialutgave hyller kjent klokke Leica-kamera for entusiaster.
Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Sigma-zoom for Fujifilm Lyssterk og prisgunstig normalzoom.
Se, et nytt speilreflekskamera Det er nesten utrolig at det nyeste kameraet fra Pentax er et speilreflekskamera.
Avansert redigering blir enklere å bruke Ny versjon av Capture One Pro for fotografer.
Følg Lyd & Bilde