Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Olympus Stylus TG-630

kjapt og billig

En litt upraktisk kamera med middelmådig bildekvalitet og hvor prisen er den store fordelen.
Lyd & Bilde mener
Kjapp autofokus Bra luker Billig
Dårlig skjerm Uskarpe bilder Upraktisk håndtering
Spesifikasjoner
  • Oppløsning 12 Mp BSI CMOS
  • Optikk: 5x (28-140mm) f3.9-5.9
  • Video: 1080p
  • Skjerm: 3,0” 0,46 Mp LCD
  • Finesser: Støtter FlashAir/Eye-Fi
  • Vanntett: 5 m
  • Støtsikket: 1,5 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: 270 bilder

Mellommodellen TG-630 er en forsiktig oppgradering av forrige års TG-620. Spesifikasjonene ser nesten helt identiske ut, og selv utseendemessig er de til forveksling like. Prisen gjør at det føles litt plastaktig, men det er faktisk overraskende stabilt og robust tross dette. De to lukene som beskytter kontaktene samt batteriet og minnekortet virker vel forseglet, og det kreves to håndgrep for å åpne dem. Sikkert, men kronglete hver gang man skal ta ut minnekortet. Kameraet fås i blått, svart, rødt og hvitt.

Til tross for at knappene på baksiden er små er det ikke stor risiko for feiltrykk, helt enkelt for at det ikke finnes spesielt mange av dem. I stedet må man benytte den lille joysticken så fort man vil endre på noe, og som resulterer i at man ikke så gjerne benytter seg av Programautomatikk. I stedet lokkes man til alltid å bruke den intelligente autoinnstillingen. Den velger blant 17 motivprogrammer for deg. Ellers finner du hurtigvalg for makrobilder, portretter og panorama, men merkelig nok ikke programmer for strand, snø eller vann.

På innsiden har det derimot skjedd saker. Man har stoppet inn sin TruePic VI prosessor, og det merker man på den kjappe autofokusen. Skarpheten er imidlertid ikke alltid like bra, spesielt på nærbilder. Bilder tatt i svak belysning ser bra ut på kameraets skjerm, men på dataen kommer det frem mye støy. Alt i alt var det vanskelig å bedømme resultatet på kameraets skjerm. Fargegjengivelsen er middelmådig, og man får ofte problemer med kromatisk aberrasjon. Det var likevel ikke noen større problem med forvrengning av bildene.

Konklusjon
Kostandene for å produsere et robust kamera resulterer i at de billigere modellene helt enkelt ikke er spesielt bra på innsiden. Og bildekvaliteten er derfor ikke mye å skryte av. Spesielt i dårlig lys, noe det jo faktisk er om man vil ta bilder under vann. Men selv på landjorden er det utallige problemer med bildene. Dessuten er brukervennligheten ikke den enkleste og man har ingen finesser å snakke om. Visst får en et robust kamera for pengene, men vil man også ha bra bilder må man gå opp i pris.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Panasonic Lumix FT5

Finesserik vinner

Et allerede bra kamera har blitt enda bedre og fått nye praktiske finesser.

Wi-fi og smartmobil-app Bra bildekvalitet Meget robust Bedre motstandsdyktighet
Dyrt

Pentax WG-3 GPS

Trådløs tøffing

Meget bra beskyttelse samt praktiske og kule funksjoner gjør WG-3 til et forlokkende valg.

Meget robust Bra bildekvalitet GPS og trådløs lading
Liten zoom Langsom zoom

Sony Cybershot DSC-TX30

Et stort miss

Sony skrur opp alle spesifikasjonene, men glemmer at det skal funke under vann også.

Lite og smidig Utmerket skjerm Blitt bedre i svakt lys
Pekeskjerm fungerer ikke under vann Problemer med optikken

Olympus Stylus TG-830

Brukervennlig kompromiss

Flere finesser og bedre håndtering veier opp at bildekvaliteten har blitt et knepp dårligere.

Lett å bruke GPS Bra bildekvalitet
Bildekvalitet i svakt lys

Panasonic Lumix FT25

Mørkredd dykker

Brukervennlig dykkerkamera som dessverre ikke tar bra bilder under slike forhold.

Velbygd Bra vannmotstand Lett å komme til innstillinger
Uskarphet Dårlig i svakt lys Glatt grep

FujiFilm Finepix XP60

Kjapt og stabilt

Et billig og relativt robust kamera med bra prestasjon, men ikke så bra bildekvalitet.

Enkelt å ta bildeserier Billig
Dårlig batteri Ingen hurtigvalg Middelmådig bildekvalitet
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.