Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nikon Coolpix S9300

Bare pek og skyt

Automatikk og pent ytre er rette vei å gå for å tiltrekke seg de som bare vi knipse bilder.
Lyd & Bilde mener
GPS Brukervennlig Bra skjerm
Dårlig batterikapasitet
Spesifikasjoner
  •  Oppløsning: 16 Mp
  •  Sensor: 1/2,3” bakbelyst CMOS
  •  Zoom: 18x (25-450 mm)
  •  Lysstryke: f3,5-5,9
  • Video: 1080p 30 bps
  •  Skjerm: 3” 0,92 Mp
  •  Batteri: 200 bilder

Forrige års Coolpix S9100 fikk ros for å være lett å bruke uten noen spesielle finesser. Men hva som da var en zoomrekord er i dag mer hverdagsmat. Det som har blitt oppgradert er at det har fått ytterligere 4 megapiksel oppløsning og en GPS som ligger til koordinatene i bildefilen. Trenger man det ikke kan man kjøpe S9200 og spare 300 kroner. Det kan fås i rødt, sølv, svart og blått.

Liksom tidligere føles kvaliteten på kameraet bra med en nesten luksuriøs glans i fargen. Imidlertid gjør det kameraet litt glatt, og vi hadde ønsket oss mer enn en liten list på fremsiden for å få et godt grep. Baksidens tommelgrep har imidlertid blitt større på bekostning av størrelsen på hurtigknappen for å filme. Det er for øvrig meget smidig. Funksjonsrattet er meget lett å bruke, og man kan velge mellom ulike motivprogrammer på bekostning av manuelle innstillinger og halvautomatikk. Automatikken fungere imidlertid bra. Vi må også nevne at skjermens høye oppløsning er meget bedre og hyggeligere enn mange av konkurrentene.

Bildegeometrien er liksom tidligere meget bra uten noen buede linjer, det være seg om man benytter full vindvinkel eller spenner til med full zoom. Imidlertid hadde det iblant noen vanskeligheter med å få til skarphet i full tele, og vi hadde også noen enkelte problemer med undereksponerte bilder i full tele. I noen tilfeller ble fargene også litt vel mettede. Derimot var prestasjonen i dårlig belysning faktisk ikke blitt merkbart dårligere, til tross for at man har hoppet betydelig opp i oppløsning.

Konklusjon
Coolpix 9300 er en beskjeden oppgradering fra forrige årets brukervennlige pek-og-skyt kamera S9100. Det har fått GPS for å huske hvor man har tatt bildene. Optikken er den samme, men med litt flere megapiksler helt enkelt. Til tross for dette er bildekvaliteten fortsatt bra, og det er fortsatt enkelt å bruke. Det største problemet er å skille seg ut i mengden. Men synes man at automatikk er den beste måten å skyte, og vil man ha et stilig kamera med mye zoom så er det ikke noe dårlig valg.

Også i denne testen:

Panasonic Lumix DMC-TZ30

Til det perfekte

De få svakhetene hos forrige års testvinner er eliminert i årets imponerende modell.

Bra bilder Filming GPS med kart
Prisen

Sony Cyber-shot DSC-HX10V

Et skritt tilbake

Jakten på alt mer imponerende tall synes å være viktigere enn bildekvaliteten.

GPS Kjapt
Bildestøy Fargegjengivelsen

Olympus SH-25 MR

Pekeskjerm til lavpris

Fullspekket av funksjoner og med velutrustet pekeskjerm til en bra pris.

GPS Pekeskjerm
Filmformatet Middelmådig bilde­kvalitet

Casio Exilim EX-ZR200

Kjapt og utholdende

Det trekker og skyter kjappere enn Lucky Luke og batteritiden er utmerket.

Utmerket batteritid Meget kjapp oppstart
Støy i svakt lys Ingen GPS

Samsung WB750

Rimelig langzoom

Tenker man på lommeboken og ikke har for høye krav er WB750 et utmerket valg.

Prisen Bildekvaliteten utendørs
Blitsen Håndteringen

Canon Powershot SX260 HS

Mesteren i i mørket

Canon SX-kameraer fortsetter å imponere, spesielt i dårlige lysforhold.

GPS Bildekvaliteten i dårlig lys
Middelmådig batterikapasitet Tettsittende knapper

Pentax Optio VS20

Gaper over for mye

På papiret ser det ut til å matche konkurrentene, men i virkeligheten er det annerledes.

Billig
Bildekvaliteten Plastaktig Ingen GPS
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.