Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Canon Powershot SX260 HS

Mesteren i i mørket

Canon SX-kameraer fortsetter å imponere, spesielt i dårlige lysforhold.
Lyd & Bilde mener
GPS Bildekvaliteten i dårlig lys
Middelmådig batterikapasitet Tettsittende knapper
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 12,1 Mp
  • Sensor: 1/2,3” bakbelyst CMOS
  • Zoom: 20x (25-500 mm)
  • Lysstryke: f3,5-6,8
  • Video: 1080p 24 bps
  • Skjerm: 3” 0,46 Mp
  • Batteri: 230 bilder

Forrige årets SX230 HS ble vårt beste kjøp, mye takket være at dets bakbelyste sensor gjorde at det tok bra bilder i dårlige lysforhold. Men nå har jo alle det, så hvordan skal Canon fortsatt kunne holde seg i teten? Optikken har fått bedre vidvinkel og har hoppet opp fra beskjedne 12 til imponerende 20. Det kan gi problem, men smart nok har man holdt seg på 12 megapiksel og stoppet in den nye bildeprosessoren DIGIC5 som kan holde bildekvaliteten på et bra nivå. GPS er også fortsatt med, men påvirker så klart den allerede fra starten, lite imponerende batterikapasiteten.

Designet er litt mer forsiktig, og det har fått en gummilist på fremsiden som gir et bra grep. Konstruksjonskvaliteten er utmerket og man slipper nå blitsen som tidligere hoppet opp i tid og utide. Knappene sitter som før, noe som innebærer litt vel tett, men menyene har faktisk blitt bedre, slik at man lettere kommer til viktige funksjoner. Det starter raskt, fokuserer hyggelig kjapt og kan ta neste bilde uten spesiell forsinkelse.

Til tross for det kraftig økede zoomomfanget ser man ingen direkte forvrengninger i bildenes geometri verken i vidvinkel eller i tele. Fargegjengivelsen er bra og likeså hvitbalansen med en klart godkjent skarphet gjennom hele zoomområdet. Vi er også glade for å se at bilder i dårlig lys fortsatt er en sterk egenskap, noe som var forgjengerens triumfkort. Selv på ISO 1600 er det beskjedent med støy av den snillere sorten, ingen fargestøy og bildebehandlingen lykkes med å beholde detaljer.

Konklusjon
Canon har lykkes med å forbedre forrige års SX230 allerede utmerkede kamera på mange områder. Man har dessuten utbedret problemet med håndteringen og gjort det mer behagelig å holde i. Den mest merkbare oppgraderingen er selvfølgelig det store hoppet opp i zoomomfang. Man har tross det lykkes med å holde nede kamerastørrelsen, men fremfor alt er bildekvaliteten fortsatt på topp. Spesielt i dårlig lys, der det gjør en utmerket jobb med å beholde detaljer samt å holde støyen borte.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Panasonic Lumix DMC-TZ30

Til det perfekte

De få svakhetene hos forrige års testvinner er eliminert i årets imponerende modell.

Bra bilder Filming GPS med kart
Prisen

Sony Cyber-shot DSC-HX10V

Et skritt tilbake

Jakten på alt mer imponerende tall synes å være viktigere enn bildekvaliteten.

GPS Kjapt
Bildestøy Fargegjengivelsen

Olympus SH-25 MR

Pekeskjerm til lavpris

Fullspekket av funksjoner og med velutrustet pekeskjerm til en bra pris.

GPS Pekeskjerm
Filmformatet Middelmådig bilde­kvalitet

Nikon Coolpix S9300

Bare pek og skyt

Automatikk og pent ytre er rette vei å gå for å tiltrekke seg de som bare vi knipse bilder.

GPS Brukervennlig Bra skjerm
Dårlig batterikapasitet

Casio Exilim EX-ZR200

Kjapt og utholdende

Det trekker og skyter kjappere enn Lucky Luke og batteritiden er utmerket.

Utmerket batteritid Meget kjapp oppstart
Støy i svakt lys Ingen GPS

Samsung WB750

Rimelig langzoom

Tenker man på lommeboken og ikke har for høye krav er WB750 et utmerket valg.

Prisen Bildekvaliteten utendørs
Blitsen Håndteringen

Pentax Optio VS20

Gaper over for mye

På papiret ser det ut til å matche konkurrentene, men i virkeligheten er det annerledes.

Billig
Bildekvaliteten Plastaktig Ingen GPS
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.