Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3 nærmer seg en smartklokke

Med et mer smartklokkelignende format og utmerket batteritid er Watch Fit 3 overraskende rimelig.

Skrevet av / 30.05.24 - 09:15
Huawei Watch Fit 3
Jonas Ekelund

Huawei kan ikke lenger ha mobiltelefoner på det skandinaviske markedet, men utover datamaskiner og nettbrett har de faktisk et meget omfattende utvalg av smarte klokker. Det omfatter alt fra enkle billige treningsarmbånd og tøffe hverdagsklokker til virkelig luksuriøse klokker som smelter inn på den røde løperen. I treningskategorien finner vi Watch Fit, som tidligere har vært et slags treningsarmbånd mer enn klokkelignende. Med Fit 3 tar Huawei et skritt nærmere smartklokker, med flere funksjoner og en større, mer kvadratisk skjerm.

Foto: Huawei

 

Selve klokken

Produsenten selv mener at de fleste smartklokkene i dag er runde, og at det firkantede utseendet derfor gir klokken en unik stil. Vi vil nok hevde at klokken er slående lik den mest solgte smartklokken på markedet. De mener også at sideknappen og den roterende kronen gir et enkelt navigeringssystem, noe som avhenger av den fruktbaserte produsenten som hele tiden har hatt det systemet på sine klokker. Men om man nå skal inspireres av noen, finnes det dårligere forbilder.

Design og knapper er veldig inspirert av Apple Watch. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Klokken er blitt nesten en millimeter tynnere enn forgjengeren, og er faktisk også tynnere og lettere enn overnevnte konkurrent. Med det nye formatet er skjermen nå hele 1,82 tommer stor og lysstyrken makser på 1500 nit, noe som må sies å være meget bra i klassen. Klokken er også vanntett til 5 ATM, noe som innebærer at den tåler regn, en dusj og en svømmetur. Derimot er den ikke IP-testet, og forvirrende nok innebærer merkingen ikke at den kan dykkes med.

Også designen av visse urskiver minner veldig mye om hverandre. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

nylonarmbånd i matchende farger. Med det nye formatet og de mer klokkelignende funksjonene finnes det også et hav av urskiver å velge mellom. Fra funksjonell utforming med maksimal informasjon, til klassiske stilfulle eller lekne og morsomme. Vi må også nevnte batteriet som oppgis å holde ti dager ved lett bruk og syv dager ved normal bruk. Det kan vi være enige i, for vi ladet en gang i uken, og da var det ingen fare for tomt batteri.

Funksjoner og apper

Som forventet av en smartklokke er den koblet til mobilens funksjoner, noe som gjør at man kan besvare samtaler direkte fra klokken, få opp meldinger på skjermen og spille musikk. Det må imidlertid noteres at det fungerer best med Android-mobiler. Koblingen til iPhone er bedre enn tidligere, men det er fortsatt begrensninger i omfanget av funksjoner, for eksempel meldinger fra tredjepartsapper. Men fremfor alt muligheten til å svare på meldinger direkte fra klokken.

Skärmavbild 2024-05-16 kl. 17.36.38 Skärmavbild 2024-05-16 kl. 17.37.47
<
>
Foto: Huawei

Det hadde ikke vært en treningsklokke hvis den ikke hadde pulsmåling. Og på denne modellen finnes den oppgraderte TruSeen 5.5-teknikken som ifølge Huawei kombinerer nye optiske sensorer og AI-teknikk for å analysere resultatene. Og det ser ut til å fungere, for klokken avviker ikke fra de resultatene vi har fått med en kalibrert blodtrykksmåler. Vi har også sjekket oksygentilførselen og sammenlignet med samme type fingermålinger som leger bruker, uten å ha sett noe nevneverdig avvik. Men det er tross alt en mellomklasseklokke, så den mangler avanserte funksjoner som måling av hudtemperatur og EKG.

Foto: Huawei

 

Noe Huawei imidlertid legger stor vekt på, er søvnovervåkingen, det såkalte TruSleep 4.0-systemet. De mener at klokken skal kunne avlese hvordan dine søvnfaser ser ut gjennom natten, og du får tilstrekkelig med dyp- og drømmesøvn. Men de mener også at de nå kan oppdage pusteopphold i løpet av natten, såkalt søvnapné. For enda bedre søvnovervåkning kan man aktivere funksjonen på mobilen, som da lytter etter snorking og om man snakker i søvne. Vi har sammenlignet resultatene med et betydelig mer avansert måleutstyr, og det stemmer overhodet ikke. Watch Fit 3 anser at jeg har normal søvn, selv om jeg i virkeligheten har blitt diagnostisert med alvorlig søvnapné. Ikke bra.

Huaweis bedømming av søvnapné skiller seg både fra Withings og min leges. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

 

Trening og helse

Men dette er jo først og fremst en treningsklokke, ikke et medisinsk diagnostisert instrument. Og treningsfunksjonene kan man ikke klage på. Nytt er det at det finnes modus for fotball, basket, padling, e-sport og løping på bane. Dermed finnes det 100 ulike aktivitetsformer å velge mellom. Vi liker spesielt at klokken direkte på skjermen kan gi deg animerte instruksjoner om oppvarming og stretching for å komplettere treningen.

Helseappen er spekket med funksjoner, oversikter og guider. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Men den bruker også AI for å kunne gi personlige anbefalinger for treningen din, som baseres på hvilket mål du strever etter, hvem du er, hvordan du pleier å trene og den aktuelle situasjonen. Apropos personlige coacher så er en annen ny app Stay Fit. Den hjelper deg å balansere trening og mat ved at du kan logge kaloriinntak og tilpasse treningen etter det. Det må sies at det enn så lenge er litt omstendelig å logge inntaket, men det er en begynnelse.

Systemet med ringer for å måle aktivitet har vi sett før. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Når det gjelder påliteligheten og nøyaktigheten i målingene, er vi generelt sett fornøyde. Det må imidlertid sies at Watch Fit 3 bare har enbånds BPS. Som gjør den mer følsom for skjulte satellitter. Den mangler også høydemåler som gjør at den likestiller en løperunde på flat mark med et bakkeaktig terreng, noe som jo blir litt misvisende. Derfor avviker treningsdataene fra den andre klokken jeg benytter samtidig.

Konklusjon

Huawei Watch Fit 3 er en smidig og pen treningsklokke som omgivelsene lett kan se på som en betydelig dyrere konkurrent. Vi liker de omfattende treningsfunksjonene og coachene, både for å komme i form og for å holde vekten i sjakk. Vitale kroppsdata måler den korrekt, men søvnovervåkningen er ikke til å stole på. Koblet til en iPhone mister man en del funksjoner sammenlignet med Android. Men generelt sett er dette en behagelig og kompetent treningsklokke med utmerket batteritid og en veldig konkurransedyktig pris.

Karakter
Huawei Watch Fit 3
Basic

Home mener

Tynn og behagelig. Lang batteritid. Pålitelige målinger. Mange treningsfunksjoner i klokken og i Health-appen. Prisgunstig. Begrensninger når den er koblet til iPhone. Søvnanalysen stemmer ikke. Mangler en del sensorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Scroll to Top