Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Braun FaceSpa Pro 912

Damenes salong

Braun Pro 912 er et skjønnhetsapparat til ansiktet med tre-i-en funksjon. Ikke alle resultatene holder hele veien.

Skrevet av / 17.05.24 - 09:15
Braun FaceSpa Pro 912
Natasja Broström

Hvis lyserød anses for en feminin farge, er det ingen tvil om hvem Braun henvender seg til med FaceSpa Pro 912. Settet har flere deler i lyserøde nyanser. For eksempel den medfølgende hetten.

FaceSpa Pro har tre forskjellige hoder. Hetten passer bare når epileringshodet er satt på skaftet. Kanskje det er med vilje for å unngå at det kommer støv inn til de små, indre skjærene. Det følger med en liten håndbørste til å rense hodet, så Braun har nok tenkt i de baner.

Esken inneholder manual og tre hoder til henholdsvis ansiktsbørsting, epilering og massasje. I tillegg også et stativ, en strømforsyning og en oppbevaringspose. Posen er fin til reisebruk og til å holde delene samlet. Det er praktisk da hetten bare kan brukes med epilatoren, og dermed blir litt overflødig hvis et annet hode er satt på.

Stativet er ikke en lader, så du må ha strømforsyningen koblet til ved siden. Litt irriterende hvis det ikke er så mye plass rundt vasken på badet, eller hvor Braun FaceSpa Pro nå skal plasseres.

Jeg koblet til strømmen og ventet til det lille lyset på skaftet over på/av-knappen skiftet fra blink til et stabilt hvitt lys. Det tok en time før FaceSpa Pro var fullt ladet og klar til bruk.

Til kamp mot ansiktshår

Vi kan alle slite med små, stikkende hår i ansiktet. Den typen som bare ikke vil forsvinne til tross for bruk av barbermaskin, barberhøvel eller pinsett. Hos kvinner er hårene spesielt konsentrert omkring munnen. De gjenstridige hårene kan også sitte mellom brynene, ved tinningene eller haken.

Epileringshodet til Braun FaceSpa Pro kan brukes flere steder i ansiktet. For eksempel mellom brynene eller på haken. (Foto: Braun).

Jeg kan hverken se eller merke spesielt mange ansiktshår. Derfor var det en overraskelse at den lille epilatoren raskt gikk igang og med barbermaskinaktige lyder fjernet hår i området over overleppen min. Behandlingen kunne også merkes som små stikk mot huden.

Epilering skal foregå med hårets vokseretning for å trekke strået opp med roten. Du kan skifte retning på hodets roterende deler. Med et trykk i et par sekunder på på/av-knappen skifter retningen fra venstre mot høyre og vice versa.

Les også Sett fyr på vinterlyset Finnes det noe surere enn vind, snø og kulde? Legg til tanken om korte perioder med dagslys, og tristessen er komplett. Heldigvis finnes det en smart løsning – nemlig lysterapi.

Etterpå var huden min glatt å føle på, men prikket og litt rødlig. Braun anbefaler at man påfører fuktighetskrem etterpå for å berolige huden, og at man epilerer om kvelden slik at huden faller til ro i løpet av natten.

For hygienens skyld bør du rense epilatoren med den lille medfølgende børsten. Hodet må ikke rengjøres i vann, men Braun foreslår i manualen at du desinfiserer det ved å dyppe det i 70 prosent etanol.

Børste med rotasjoner

Mens epilatoren er et effektivt bekjentskap, virker den medfølgende ansiktsbørsten myk og slapp. Hårene er cirka en fingernegl lange og bøyer seg ved det minste trykk. På på/av-knappen velger du mellom to hastigheter for børstens roterende bevegelser.

Børsten er beregnet til bruk i pannen og på kinnene. Etter 20 sekunders bruk sender BraunSpa Pro et pip for å minne deg på å skifte til et nytt område av ansiktet.

Du får ikke en dybdegående rens, hvor smuss, døde hudceller og bakterier fjernes. Da må du ha fatt i en børste med kortere og stivere hår for å komme ned i porene. Braun FaceSpa Pro 913 leveres med en slik børste.

Børsten til Braun FaceSpa Pro virker slapp, men er effektiv, da den kan brukes både med og uten vann, såper og rensegel. (Foto: Braun)

Omvendt fungerer den myke, roterende ansiktsbørsten både med og uten såpe og vann. Du kan bruke den daglig hvis du vil rense ansiktet før du smører inn kremer eller legger på makeup. Bruker du børsten om kvelden, kan du fullføre skjønnhetspleien med en nattkrem.

Les også Smarte dørklokker med batterier Pakkepost, uventede gjester eller potensielle innbruddstyver. Den smarte dørklokken ser dem alle.

Brauns ansiktsbørste fungerer også med andre pleieprodukter. For eksempel rensekrem, gel og peeling-produkter. Det er smart, og jeg brukte børsten på den måten med suksess. Husk å vaske børsten efter bruk.

Mikrovibrasjon til kremer

Det tredje og siste medfølgende hodet til FaceSpa Pro 912 er et såkalt mikrovibrasjons-hode. Akkurat som med børsten skifter du mellom de to hastighetene på på/av-knappen. Braun opplyser ikke hva hastigheten er målt i rotasjon per minutt eller sekund.

Du påfører litt krem på det glatte metallhodet og slår på apparatet. Meningen er at hodet påfører kremen med små duppe-bevegelser på kinn og panne. Ifølge manualen skal det være mer effektivt enn å gjøre det med fingrene, og til og med spare på kremen.

Det massive metallhodet gir massage og kan klatte på en ansiktskrem. I praksis fungerer det ikke helt etter planen. (Foto: Braun)

Jeg fant aldri ut av hvordan det fungerte. Selv på laveste hastighet spratt kremen ut og gled inn under kanten på det runde hodet i stedet for ut på huden. Etter 20 sekunder ga Braun FaceSpa Pro et pip fra seg, og jeg skiftet område.

Jeg prøvde mikrovibrasjons-hodet uten krem for å oppnå en massasje-effekt. Heller ikke denne metoden ga gevinst. Duppebevegelsen er ikke skånsom, men ubehagelig mot huden, og mikrovibrasjonshodet var vanskelig å styre. Vi ble aldri gode venner.

Konklusjon 

Braun FaceSpa Pro 912 er et godt, kompakt sett til basal ansiktspleie. Hodene er ikke alltid lette å skifte mellom, og materialene virker plastaktige.

FaceSpa Pro kommer med en pose til reisebruk. Settet har en lås som du aktiverer med et trykk på på/av-knappen i tre sekunder, til du hører et pip. Når apparatet er låst vil det ikke plutselig gå på ved et uhell. I en stille flykabin ville nok lyden fra en snurrende epilator eller mikrovibrator vekke oppsikt.

Den myke børsten vinner ved nærmere bekjentskap, og det er effektivt at den kan brukes med og uten for eksempel vann, gel og såpe. Epilatoren er imidlertid settets sterkeste ”kort”. Den virker etter hensikten, selv om ikke alle hårene ble med i første omgang.

Mikrovibratoren fikk jeg aldri glede av. Tvert imot smørte den kremen utover slik at jeg måtte vaske hele apparatet etterpå. Uansett hvilket av hodene du bruker, må de renses, rengjøres og tørkes etter bruk.

På den måten burde du få en både sikker, hygienisk og behagelig tur i din egen skjønnhetssalong.

Karakter
Braun FaceSpa Pro 912
Premium

Home mener

Lekker design med matchende fargenyanser. Enhet med tre funksjoner i én. Gir et pent resultat, spesielt ved epilering. Hetten fungerer bare med epileringshodet satt på. Stativet har ikke innebygd lader.

Også i denne testen:

3 typer smart ansiktspleie

Beurer FC 95

Enkel og ytterst effektiv

Kan fire små børster virkelig gjøre en forskjell? Ja, det kan de når de sitter på toppen av Beurer FC 95.

Effektiv og leverer et glatt, oppstrammet ansikt fra begynnelsen. Stativet er solid, og det er smart at strømledningen ikke trenger å være koblet til.
Litt klinisk utseende og et lett, plastaktig håndtak. Ingen app eller andre spesielle features utover et roterende børstehode.
Les hele testen

TheraFace Pro

Flytt spasalongen hjem til badet

TheraFace Pro er snarveien til oppstrammet ansikt og færre rynker. Du må bare være klar for å sette strøm til ansiktet.

Mange forskjellige muligheter for å lage en privat skjønnhetssalong. Strøm og varme gir synlige og merkbare resultater.
Høy pris og tung i bruk. Ubehagelig fornemmelse ved behandling med rytmiske slag mot huden. Ustabilt stativ og ikke spesielt praktisk til reisebruk.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Scroll to Top