Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: TheraFace Pro

Flytt spasalongen hjem til badet

TheraFace Pro er snarveien til oppstrammet ansikt og færre rynker. Du må bare være klar for å sette strøm til ansiktet.

Skrevet av / 17.05.24 - 09:15
TheraFace Pro
Natasja Broström

Skjønnhet og velvære har sin pris. Med TheraFace Pro må du bokstavelig talt lide for det. Vi snakker om strøm mot huden og små smekk i ansiktet.

Selskapet Therabody står bak en serie redskaper med forskjellige funksjoner. Noen løser  opp spente muskler, andre strammer opp huden og jevner ut rynker. Enheten TheraFace Pro kombinerer alt det i et multiredskap, hvor du skifter mellom delene etter behov.

Esken med TheraFace Pro inneholder tre typer hoder: et hode med mikrostrøm, et stivt børstehode og en ring med LED-lys i. Ringen kan ytterligere kombineres med mindre deler for å komme bedre til i ansiktets ”hjørner”, for eksempel omkring øynene.

De tre primære hodene til TheraFace Pro minner om torturredskaper. Noen vil nok også oppleve behandlingen som tortur, men det virker. (Foto: Therabody).

Utover det får du en gel, TheraOne, en reiseveske og et stativ. Jeg ga opp å bruke stativet, da TheraFace Pro har en tendens til å tippe. Enheten veier nemlig ganske mye, så stativet virker underdimensjonert.

Generelt sett gir TheraFace Pro et solid, profesjonelt inntrykk. Kanskje derfor virket det troverdig nok å følge instruksjonsvideoen og gi meg selv strøm i ansiktet. Folkene bak må vite hva de snakker om.

Jeg valgte videoene, da manualen ikke er så brukervennlig. Den har mikroskopisk skrift og kronglete anvisninger. Du finner et arkiv av videoer på TheraBodys hjemmeside og i appen Therabody.

En kittelkledd lege smiler og forklarer, mens en modell viser hvordan behandlingen skal foregå. Jeg smurte litt gel i ansiktet fra tuben TheraOne og satte så hodet med mikrostrøm mot huden. Hva gjør man ikke for skjønnheten.

Forskjellige formål og innstillinger

Alle kan bruke TheraFace Pro, men selskapet fraråder å bruke enheten på sår og arr. Skjegg og stubber er ikke noe problem bare du beveger enhetens hode i hårstråenes groretning. Vil du bruke hodet med mikrostrøm, må huden imidlertid være glatt for best resultat.

Pakken med TheraFace Pro inneholder en veske til alle smådelene. Enheten må du oppbevare separat eller i det vaklevorne stativet. (Foto: Therabody)

Som nevnt er enheten et multiredskap. Min plan var å stramme opp ansiktet. Etter strøm mot huden ville jeg bruke hodet med LED-lys i, og til sist rensebørsten. Hodene festes magnetisk på håndtaket og er lette å skifte.

Det gikk imidlertid opp for meg at børsten var smartest til å begynne med, noe Therabody også anbefaler. De stive børstene roterer mot huden og renser den. Selskapet kaller behandlingen for ”percussive cleansing”. Børsten ryster så å si i en rytme, som er forklaringen bak betegnelsen ”percussion”.

TheraFace Pro kan kombineres med en ring som avgir lys. Det blå lyset er mot uren hud. (Foto: Therabody).

Behandlingen foregår ved at du fukter ansiktet med vann, smører på litt gel og trykker på håndtakets nederste knapp. Trykk deretter på den øverste knappen for å velge tempoet på børstens rytme.

Rytmen har tre tempi: 1750, 2100 og 2400 PPM (percussions per minute). Selv ved den langsomste rytmen ga det en type dunk mot huden og knoklene bak. Ikke spesielt behagelig. Slagene fikk også TheraFace Pro til å riste i hånden.

Les også Nye Nespresso er en dyr fornøyelse Nespresso og Sage er klar med en ny maskin som kan brygge over en halv liter kaffe med kun én kapsel og skummet melk på nivå med en god barista. Men det koster!

Resultatet ble ikke nær så vellykket som med børstene på testdeltakeren Beurer FC 95. Etter turen med TheraFace Pro var huden min ikke spesielt polert å kjenne på eller mer renset.

Lysterapi på tre måter

Efter børste-behandlingen kom turen til lysbehandlingen. Lysringen til TheraFace Pro har tre typer lys.

Det røde lyset øker hudens produksjon av collagen. Resultatet skulle gjerne være smidigere, oppstrammet hud med færre rynker. Det blå lyset utrydder bakterier og vil dermed angripe uren hud og kviser. Kombinasjonen av det røde og infrarøde lyset er til behandling av rynker, for eksempel nærme øynene, også kjent som ”kråketær”.

Alle tre lysene kan brukes sammen med én av tre små dingser: en spiss, en mikrobørste og en flat knapp-lignende sak. Dingsene plasseres på midten av ringen og kan være passive eller stilles til å riste akkurat som børstehodet.

Les også Gir deg internett i hele hagen Enten det er hagefesten som trenger musikk, eller robotgressklipperen trenger dekning, er utendørsruteren TP-Link Deco X50-Outdoor midt i blinken.

Jeg testet minihodene uten suksess. Rystelsene fra det flate hodet, som kan brukes på hele ansiktet, halsen og brystet, dunket ubehagelig mot huden. Jeg unngikk halsens midterste del, som Therabody anbefaler, men det føltes likevel som å bli slått på luftrøret.

Uten rystelser ga spesielt det røde lyset en deilig, avslappende følelse. Etter to ganger i bruk kunne jeg føle en oppstrammet kjevelinje. Forbedringen var imidlertid ikke synlig, bare merkbar.

Behandling med lav spenning

Den neste delen av ansiktspleien foregikk med strømhodet med de to metallkulene. Du påfører lit gel i ansiktet og fører hodets metallkuler rundt med et lett trykk mot huden. Et lite pip forteller når du skal skifte område.

Halvkulene sender ut en lav spenning (maksimalt 15,5 volt) for å stimulere muskulaturen i ansiktet. Litt i stil med å gå til treningssenteret og aktivere musklene, men bare for ansiktet i stedet. Du velger nivå fra en til tre på håndtaket.

Å få strøm på den måten kan føles som å få små smell mot huden med et strikk. Det gjør ikke veldig vondt, men følelsen er sær og krever tilvenning. Jeg kom aldri høyere enn nivå to, da det ble for ubehagelig på høyeste innstilling.

Mikrostrømmen avgir varme så musklene masseres og er mottakelige for behandling. Innen en uke var det synlig forskjell. Omkring munnen ble to irriterende smilerynker klart mindre fremtredende. Jeg merket også en generell oppstramming rundt haken og kjevebenet.

Behandlingen må imidlertid holdes ved like, hvis ikke forsvinner resultatet igjen. Akkurat som å gå på treningssenteret.

Kalde og varme ringer

Multiapparatet kan suppleres med såkalte Hot & Cold Rings. Akkurat som lysringene festes de magnetisk. Den kalde ringen har to metalloverflater som vil kjøle ned huden. Du fører ringen bortover ansiktet for å redusere hevelser og eventuelle poser under øynene.

Ringene benytter cryothermal-teknologi. Kryo står for kulde, og thermal for varme. Kort sagt kjøler den kalde ringen for å redusere hevelser. Den varme øker blodtilstrømningen og løser opp spenninger. Begge ringene har tre temperatur-nivåer. For den varme ringen er det 35 o, 39 o og 43 o. Den kalde har 26 o, 22 o og 18 o.

De to ringene som avgir kulde og varme er ekstrautstyr. Kjøp dem bare hvis du har spesielle behov, som for eksempel poser under øynene. (Foto: Therabody)

Den varme ringen hjelper også huden til å absorbere kremer du har påført, og gir klarere hud. Du kan ikke ta feil av de to ”ringene”. Den varme har et lite flammesymbol på siden, den kalde ringen har et snøfnuggsymbol.

I løpet av en uke fikk jeg synlig mindre poser under øynene. Den varme ringen må ikke brukes på hud med tendens til hyperpigmentering (pigmentflekker), noe jeg strever med. I stedet for kinnene brukte jeg ringen langs kjevebenet og på halsen, noe som var behagelig, men det ga ikke noe synlig resultat.

Ringene koster 1269 kroner ekstra, så vurder behovet ditt.

Konklusjon

TheraFace Pro er den ultimative enheten til ansiktspleie i hjemmet. Jeg fikk størst utbytte av hodet med mikrostrøm. Behandlingen ga et oppstrammet ansikt og reduserte rynker i løpet av den første uken.

Det røde (collagen-fremmede) lyset fungerte fint for meg sammen med den varme ringen. Jeg oppnådde økt blodgjennomstrømming og en klarere og mer oppstrammet hud.

De små hodene settes i ringen med lys og vil med vibrasjoner rense eller massere huden. (Foto: Therabody)

Prisen for TheraFace Pro er i det høye sjiktet, men se det på den måten at en behandling hos en profesjonell fort kan koste tusenvis av kroner per gang. Hvis jeg gir meg selv en tur med TheraFace Pro to–tre ganger i uken med tre–åtte minutters varighet, er pengene snart spart inn.

Bryet er at jeg må holde behandlingen ved like, ellers forsvinner resultatet igjen. Kombinerer jeg bruken av TheaFace Pro med en varm dusj først for å bløtgjøre huden, er det kanskje ikke så ille, men mer bare en vane som skal innøves.

Karakter
TheraFace Pro
High End

Home mener

Mange forskjellige muligheter for å lage en privat skjønnhetssalong. Strøm og varme gir synlige og merkbare resultater. Høy pris og tung i bruk. Ubehagelig fornemmelse ved behandling med rytmiske slag mot huden. Ustabilt stativ og ikke spesielt praktisk til reisebruk.

Også i denne testen:

3 typer smart ansiktspleie

Braun FaceSpa Pro 912

Damenes salong

Braun Pro 912 er et skjønnhetsapparat til ansiktet med tre-i-en funksjon. Ikke alle resultatene holder hele veien.

Lekker design med matchende fargenyanser. Enhet med tre funksjoner i én. Gir et pent resultat, spesielt ved epilering.
Hetten fungerer bare med epileringshodet satt på. Stativet har ikke innebygd lader.
Les hele testen

Beurer FC 95

Enkel og ytterst effektiv

Kan fire små børster virkelig gjøre en forskjell? Ja, det kan de når de sitter på toppen av Beurer FC 95.

Effektiv og leverer et glatt, oppstrammet ansikt fra begynnelsen. Stativet er solid, og det er smart at strømledningen ikke trenger å være koblet til.
Litt klinisk utseende og et lett, plastaktig håndtak. Ingen app eller andre spesielle features utover et roterende børstehode.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top