TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
☀️SOMMERTILBUD☀️ - 6 UKER KUN 6 KR

TEST: Navee EasyRide 20

Jordnær sparkesykkel til by og ferie

EasyRide 20 er for folk med enkle behov. El-sparkesykkelen er ikke utstyrt med mye utstyr, men er sikker og behagelig i drift tross få funksjoner.

Av / 12.07.25 - 10:49
Navee EasyRide 20

Home mener

  • Effektive og behagelige bremser. Avskjermet design beskytter mot vann, fukt og smuss. Lav vekt. Liten omformer/lader. Lett å bære og flytte på.
  • Ingen avfjæring, fartskontroll eller blinklys. Smale dekk gir lett ustabil fornemmelse. Ryster en del under kjøring. Underdimensjonert fotstøtte.

Markedet for elektriske sparkesykler, også kalt e-scootere, er etter hvert blitt veldig allsidig. Du kan få el-sparkesykkel med høy trekkraft, rask akselerasjon og lang rekkevidde. Her snakker vi om 60 kilometer og oppover.

Andre modeller appellerer til fans av design med smale stell og dempede farger. Typisk til bruk i storbyen, hvor kraft, hastighet og rekkevidde som regel er mindre avgjørende.

Med Navee EasyRide 20 får du litt mindre av alt, noe som også er positivt ment. Prisen er langt lavere enn andre el-sparkesykler. For eksempel deltakerne i vår gruppetest av el-sparkesykler i 2024. Her lå prisene mellom 6800 og 8500 kroner.

Navee EasyRide 20 1
Designen er avdempet og praktisk. Stellet er lett å holde rent, og forhjulets deler er innkapslet. Navee EasyRide 20 tåler fuktig vær og våte veier. (Foto: Natasja Broström)

Reduserte spesifikasjoner gjør at EasyRide 20 ikke er for alle. Rekkevidden er 20 kilometer, og du må ikke veie over 90 kilo for å bruke den. Klatrevinkelen (helningen el-sparkesykkelen kan klare) er på 14 prosent. Den hittil laveste jeg har kjørt med under test av en el-sparkesykkel.

Kan du klare deg med de begrensningene er Navee EasyRide 20 velegnet som praktisk, alternativt kjøretøy. Om ytelse og kjøreglede er tilstrekkelig god, er en annen sak.

Annonse

Oppsett og app

Ledningen, som går mellom styret, motoren og batteriet under fotstøtten, skal stoppes inn i den hule styrepinnen. Styret monteres og festes med fire medfølgende unbrakoskruer. Ledningen er spinkel og har flere samlinger i skjøtehylsen, så den må håndteres varsomt.

Navee EasyRide 20 2
Låsens grep foran på styrepinnen løsner hengslet slik at du kan folde sammen EasyRide 20. Det er en av de enkleste låsene jeg har hatt med å gjøre. (Foto: Natasja Broström)

Grepet til sikkerhetslåset foran på styrepinnen er enkel og villig. Mekanismen åpner og lukker uten fare for å brekke eller klemme fingrene. Bruk grepet til å åpne styrepinnens hengsle. Nå kan du folde el-sparkesykkelen sammen, så den er lett å bære, for eksempel ved offentlig transport.

Med en vekt på 14 kilo er Navee EasyRide 20 lett å håndtere, for eksempel når man skal inn og ut av boligen. Tidligere har jeg bakset med ‘kjemper’ på 19 kilo. I vår siste enkeltest av en sparkesykkel, nemlig Sharp KT4CEUG, var vekten helt oppe og snuste på 20,6 kilo.

Les også GRUPPETEST: 3 el-sparkesykler El-sparkesyklene blir sterkere og kjører lengre. Vi har tatt turen på tre av de nyeste. Høy pris og stor motorkraft er imidlertid ingen garanti for en god opplevelse.

Last ned appen Navee ved å skanne QR-koden i manualen, og tilføy Navee EasyRide 20 via Bluetooth. Appen har ikke mange eller avanserte funksjoner. Blant andet kan du skifte målenhet (miles eller km), se statistikk for kjøreturer (for eksempel gjennomsnittsfarten) og elektronisk låse el-sparkesykkelen.

Batteri og rekkevidde

Batteriet er ikke verdens sterkeste med sine 21,6 volt og 7650 mAh. Til sammenligning er spesifikasjonene for Sharp KT4CEUG, som vi testet i våres, 36 volt og 10 000 mAh.

EasyRide 20 bruker maksimalt seks timer på en full lading (fra 0 til 100 prosent), hvor Sharp KT4CEUG bruker opp mot åtte timer. Ladingen av EasyRide er dermed en raskere affære.

Navee EasyRide 20 3
Manualen fraråder skjøteledning, noe som er ganske dumt for ledningen er bare cirka en meter lang. Ladeportens deksel har tendens til å forskyve seg. (Foto: Natasja Broström)

Laderen tar ikke mye plass (cirka som Sharps). Et LED-lys på siden viser ladestatus med grønt eller rødt lys.

Jeg har ikke prøvd å ‘gå tom’ for strøm under test av el-sparkesykler. Det var jeg tett på med EasyRide 20. Batteriet var på cirka 60 prosent ved avgang. Etter en tur på 8,8 kilometer nådde jeg akkurat hjem. På displayet sto den siste delen av batteristolpen og blinket faretruende rødt.

Samme opplevelse hadde jeg med en full lading (100 prosent). Etter en tur på 14,4 kilometer i blandet landskap, var batteriet nede på ni prosent.

Les også TEST: Sharp KT4CEUG Sharps elegante el-sparkesykkel er velegnet til storby-folket. KT4CEUG gir kjøreglede, men er ingen sprinter, og mister pusten oppover bakker.

Funksjonen Energy recovery hjelper med å spare på batteriforbruket. Du kan innstille den til lav, middel eller høy. Slipper du gassen, slår E-ABS-bremsen på. Noe av fremdriften (den kinetiske energien) blir overført til batteriet inntil sparkesykkelen står stille.

Navee EasyRide 20 4
Funksjonen Energy Recovery skal spare på batteriet ved å unytte kinetisk energi. Jeg fikk det aldri til å virke, og var to ganger tett på å gå tom for strøm. (Skjermbilde: iOS)

I teorien fint nok. I praksis gjorde det ikke den store forskjellen. Batteriet ble tømt like raskt, uansett hvilken innstilling jeg valgte. I rettferdighetens navn må det nevnes at front- og baklykt var tent på alle turene, da det er et lovkrav. De er med på å tære på batteriet.

Transport og fremdrift

Ute på veiene viser Navee EasyRide 20 styrker og svakheter. Håndbremsen og E-ABS-bremsen er noe av det beste jeg har kjørt med. Den manuelle bremsen reagerer raskt, men uten plutselige rykk.

Uten å røre håndbremsen stanser el-sparkesykkelen ved hjelp av den elektroniske bremsen ved motoren i forhjulet. Oppbremsingen er jevn og ytterst behagelig.

I mangel på målebånd registrerte jeg antallet biler jeg nådde å passere før EasyRide 20 sto helt stille. Fra toppfart på 20 km/t til 0 km/t var bremselengden (etter mitt øyemål) under to billengder.

EasyRide 20 har ikke fartspilot, det vil sige Cruise Control. Du må konstant trykke tommelfingeren på gassen hvis du ikke vil senke farten. Gassen sitter til høyre på styret. Jeg fikk ganske raskt en øm tommel.

Navee EasyRide 20 5
Displayets er ikke så lyssterkt. Jeg måtte flere ganger stoppe under et skyggende tre for å sjekke batteriets status. (Foto: Natasja Broström)

I 2024 hadde vi tre sparkesykler ute og trillet på asfaltveier, bakker og grusstier. Nemlig E-Way E5045FS, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro og Segway-Ninebot KickScooter F2 D. Her lå helningen el-sparkesyklene kunne klare mellom 18 og 25 prosent. Det ga god skubb oppover bakker.

Med EasyRide 20 er vi nede på 14 prosent. Jeg fikk aldri noe bakkerace, men en stabil og akseptabel fartsfølelse. Heller ikke på flat vei er EasyRide 20 en racer. Ofte måtte jeg pent legge meg bak analoge (ikke-elektriske) sykler.

Display og utstyr

Noen el-sparkesykler har avanserte displayer på størrelse med en større mobil. Med EasyRide 20 får du den nedskalerte versjonen: et smalt fargedisplay med basal informasjon om fart og batteriets tilstand.

Himmelen kan bli reflektert i displayets overflate ved direkte og indirekte sollys, så det er vanskelig å lese av. Omvendt gir displayet i mindre skarpt dagslys et godt overblikk over få, men relevante opplysninger.

Batteriets tilstand består av fem søyler, som hver representerer 20 prosent. El-sparkesykkelens aktuelle tilstand blir vist med en lyseblå sirkel med en bokstav i for den aktuelle modusen.

Navee EasyRide 20 6
Ved indirekte lys fungerer displayet upåklagelig. Oversikten med alle detaljer vises hver gang du slår på Navee EasyRide 20. (Foto: Natasja Broström)

Skift modus ved å trykke én gang på av/på-knappen når sparkesykkelen står stille. I gå-modus er toppfarten 6 km/t. ‘D’ står for standard-modus på 20 km/t, og ‘S’ står for sport (25 km/t). De nordiske landene har fartsbegrensning på 20 km/t, så S-modusen kommer ikke over det tillatte.

Fotstøttens ruglete overflate gir fornemmelsen av å stå sikkert. Jeg vil imidlertid mene at bredden på 14,5 centimeter er lovlig smal til en voksen. Styrets høyde på 109 cm er også i underkant (jeg er 1,69 m). Det lille, skjeve støttebenet virker også underdimensjonert, men løser oppgaven sin uten problemer.

Du må unnvære avfjæring og blinklys i håndtakene. EasyRide er tenkt som et rimelig supplement til transport for yngre og ikke så erfarne brukere. For eksempel på ferie. Det lever den fint opp til.

Konklusjon

Navee EasyRide 20 er designet for kortere turer. For eksempel på ferien. El-sparkesykkelen veier 14 kilo og er kompakt så det kan være med i båten, til sommerhuset eller på campingferien.

Motorens ytelse og de fysiske dimensjonene er noe i underkant. EasyRide 20 er egnet til brukere fra 8 år og oppover (ifølge manualen). 16 år er den anbefalte minstealder. Du får ikke mange eller smarte funksjoner og features som fartspilot. Selve appen fungerer fint og feilfritt uten å miste forbindelsen.

Generelt gir Navee EasyRide 20 en behagelig kjøreopplevelse. Spesielt bremsesystemet er en merkbar gevinst. Prisen ligger under hva vi normalt må betale for en e-sparkesykkel. For mange er det en gevinst i seg selv.

Karakter
Navee EasyRide 20
Basic
Natasja Broström
Natasja Broström (f. 1971) er journalist i L&B Home. Hun begynte på dagsavisen Politikens IT-bidrag på 1990-tallet, og derfra gikk turen videre til fagblader, magasiner og aviser, der Natasja skrev om blant annet IT og nerd-kultur. Fra 2002 har Natasja jobbet for Datatid Techlife, hvor hun var IT-journalist innenfor smart living og postkasseredaktør i Alt om Data.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rolig fart i storbyen

Sommerens beste elsykkel

Gruppetest: Kjør sommeren i møte på to hjul

Bakhjulsdreven Model 3: Her får du mye for pengene

Når kjøregleden er viktigere enn rekkevidden

F-150 Lightning: Diger og deilig

Et knallgodt bilkjøp

Kia EV9: For en SUV!

Familievennlig AMG-rakett

Smart strøm til elbilen

Komfortabel langtursekspress

Fisker Ocean: Potensialet er der - om selskapet består

Lyd & Bilde