Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Beurer FC 95

Enkel og ytterst effektiv

Kan fire små børster virkelig gjøre en forskjell? Ja, det kan de når de sitter på toppen av Beurer FC 95.

Skrevet av / 17.05.24 - 09:15
Beurer FC 95
Natasja Broström

Esken med Beurer FC 95 er ikke noe spesielt å se på, og den går lett i stykker når du pakker ut ansiktsbørsten. Nå skal man ikke alltid skue innholdet på emballasjen, for FC 95 er langt fra et enkelt produkt.

Apparatet består av et hvitt håndtak med to knapper, et stativ, en lader samt fire børstehoder. Stativet virker som det mest solide, som er en fordel slik at Beurer FC 95 ikke velter så lett.

Det smale stativet er også en lader. Tar du av ledningen, kan stativet stå alene. Ansiktsbørsten skal lades i seks timer før du tar den i bruk for første gang.

Der er ikke noe sexy ved Beurer FC 95 og enhetens børster. Apparatet har ett formål, nemlig et rent og oppstrammet ansikt. (Foto: Beurer)

De fire børstene har hver sin beskyttende plasthette. De passer bare ikke spesielt godt og faller lett av, noe som er irriterende. Børstene skal helst oppbevares ordentlig når de ikke er i bruk. Spesielt på grunn av hygienen, men også for at delene til Beurer FC 95 ikke ligger og seiler rundt i skuffen.

Den valgte børsten klikkes på toppen av håndtaket, og aktiveres med et trykk på på/av-knappen. Husk å påføre vann og eventuelt mild såpe eller rensegel på børsten før bruk. Ellers blir huden rød og irritert. Børstene skal renses under vannkranen etter bruk.

Les også Den dyreste el-sparkesykkelen er ikke nødvendigvis den beste for deg En elektrisk sparkesykkel kan være praktisk til de kortere turene i byen, eller frem og tilbake mellom stasjoner når du skal med toget. Men er den dyreste best? Ikke nødvendigvis.

FC 95 kan jobbe i tre hastigheter du kontrollerer ved trykk på på/av-knappen. Eneste annen feature er knappen under. Når du trykker på den, roterer hodet fra side til side.

Børstene er designet til forskjellige formål og hudtyper, noe som fremgår av baksiden på børstehodet. Ansiktshuden min er sensitiv, så jeg begynte med børsten for følsom hud. Det ga ikke noe spesielt resultat, før jeg oppdaget hvorfor. Jeg hadde begynt i feil rekkefølge.

Fire veier til ansiktspleie

Som nevnt er børstene designet forskjellig. Hodet med børstehår i to fargede ringer er til ”Sensitive”. Det hvite børstehodet er til ”Regular” og det med et kryss av fargede børstehår er til ”Exfoliation”. Og til slutt er hodet med korte plasthår til ”Deep Pore”.

Det var sistnevnte børste jeg skulle ha begynt med. De små plasthårene går i dybden med å rense hudens porer for smuss og bakterier. Ikke spesielt lekkert å tenke på, men resultatet gir et ”rent lerret” å arbeide med, noe som var ytterst tilfredsstillende.

Min hud så omgående glattere ut, og da jeg gikk en tur føltes ansiktet litt ”nakent” i vinden. Nesten som om et hudlag var blitt fjernet.

FC95 leveres med fire børster i esken. Fra venstre mot høyre: Sensitive, Regular, Deep Pore og Exfoliation. (Foto: Beurer)

Jeg supplerte med børstehodet til peeling (polering). Det fjerner også døde hudceller. Da jeg etterpå smørte på ansiktskrem, lå den ikke lenger som ”fett” på huden lenge etterpå, men ble absorbert langt bedre.

Som ekstra gevinst ble huden min på under en uke synlig strammet opp på grunn av økt blodsirkulasjon fra den sensitive børsten. Spesielt omkring munnen, hvor man med tiden gjerne kan få litt tendens til ”hengemunn”.

I forhold til testens to andre deltakere, Braun FaceSpa Pro og TheraFace Pro, er Beurers børster absolutt de mest effektive. Etter en uke uten Beurer FC 95 ble huden min igjen fet av krem som ikke ble absorbert. Den ble også en anelse grovere å kjenne på.

Les også Guds gave til hjemmet? I 2015 ble robotstøvsugeren årets julegave, og etter å ha vært et produkt som først og fremst lokket teknisk interesserte, er nå robotstøvsugeren noe som finnes i mange hjem.

Naturligvis skal vi ikke plage ansiktshuden vår med konstant behandling. Beurer FC 95 er imidlertid sikker i hverdagen. Under behandlingen sender apparatet ut et pip hvert 20 sekund for å minne deg på å skifte område. Apparatet slår seg automatisk av etter 60 sekunder.

Beurer anbefaler at børsten til følsom hud (Sensitive) eller normal hud (Regular) brukes én gang daglig avhengig av hudtype, mens dybdegående rens av porer (Deep Pore) bare foregår én gang i uken.

Vil du virkelig til bunns, skal du bruke peeling (polering av huden) med børsten ”Exfoliation”, men altså bare én gang i uken.

Samlet inntrykk

Beurer FC 95 kan ikke spesielt mye smart. Den eneste spesielle finessen ligger i rotasjonen. Du velger sirkulær rotasjon og hastighet på på/av-knappen. Sirkulær rotasjon er til daglig bruk, mens såkalt oscillerende rotasjon (fra side til side) er til dybderens. Den velges på nederste knapp, og hastigheten stilles inn på på/av-knappen.

Der er ingen tilknyttet app til FC 95, og manualen er ytterst kortfattet. Du får anvisning til hvordan du bruker apparatet og med hvilke børster, samt hvordan du skyller og renser utstyret etter bruk. Ganske enkelt.

Regn med at børstehodene må skiftes ut etter fire måneder. Deep Pore-hodet med hår i plast bør imidlertid kunne holde i et halvt år. Startprisen for et nytt børstehode er omkring 100 kroner.

Konklusjon

Er du på jakt etter et smart skjønnhetsapparat som kan mye, bør du ikke velge FC 95. Handler det om å få et glattere og renere ansikt, er Beurers ansiktsbørste din nye venn.

FC 95 leverer synlig resultat fra første gang apparatet er i bruk. Det kan også merkes på huden at børstene har vært på jobb. Min hud ble klarere, renere og glattere å se og føle på. Etter bruk må børstene rengjøres. Hvordan fremgår av manualen.

Beurers børster gir en god blodsirkulasjon under huden, så jeg fikk også en oppstrammet følelse. Spesielt langs kjevebenet. Effekten er ikke like synlig og merkbar som med TheraFace Pro. Multiapparatet fra TheraBody er også i en annen liga. Både når det gjelder pris og funksjoner.

Karakter
Beurer FC 95
Basic

Home mener

Effektiv og leverer et glatt, oppstrammet ansikt fra begynnelsen. Stativet er solid, og det er smart at strømledningen ikke trenger å være koblet til. Litt klinisk utseende og et lett, plastaktig håndtak. Ingen app eller andre spesielle features utover et roterende børstehode.

Også i denne testen:

3 typer smart ansiktspleie

Braun FaceSpa Pro 912

Damenes salong

Braun Pro 912 er et skjønnhetsapparat til ansiktet med tre-i-en funksjon. Ikke alle resultatene holder hele veien.

Lekker design med matchende fargenyanser. Enhet med tre funksjoner i én. Gir et pent resultat, spesielt ved epilering.
Hetten fungerer bare med epileringshodet satt på. Stativet har ikke innebygd lader.
Les hele testen

TheraFace Pro

Flytt spasalongen hjem til badet

TheraFace Pro er snarveien til oppstrammet ansikt og færre rynker. Du må bare være klar for å sette strøm til ansiktet.

Mange forskjellige muligheter for å lage en privat skjønnhetssalong. Strøm og varme gir synlige og merkbare resultater.
Høy pris og tung i bruk. Ubehagelig fornemmelse ved behandling med rytmiske slag mot huden. Ustabilt stativ og ikke spesielt praktisk til reisebruk.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top