: Marantz PM 6003

Høyt detaljnivå

PM 6003 har arvet Marantz’ nye design, med kurvet front og høyt kvalitetsinntrykk. Den låter fint, og er kraftigere enn forventet.

Lyd & Bilde mener

Veloppløst lyd Stort lydbilde God tonestruktur i bassen
Ingen utpreget kraftkar
 • 2 x 45 W (8 ohm)
 • 5 linjeinnganger, 2 tape out
 • Platespillerinngang MM
 • Hodetelefonutgang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3995 kr

Forsterkeren fra Marantz er en svært lekker sak. Marantz har nemlig gitt alle sine rimeligste komponenter nytt utseende, så de passer designen til M1-serien. Produsenten hevder dessuten at PM 6003 er forbedret fra forgjengeren, blant annet med ny transformator som er tilpasset de nye kondensatorene, som igjen er matchet mot en ny type strømforsyning som takler mer strøm og har bedre kontroll på høyttaleren. Alle kontaktflater på baksiden er forgylt, for best mulig overføring.

Lydkvalitet
I kjent Marantz-stil låter PM 6003 veloppløst og detaljert, og lydbildet er stort. De svevende cymbalene skinner i et stort synthlandskap, og det er godt fokus på vokalene. Både kvinnelige og mannlige sangere gjengis tydelig, og klaveret får en kjapp og konsis snert. Musikken gjengis gjennomsiktig og åpen, i et bredt lydbilde.

Forsterkeren har dessuten mer kraft og en raskere bassgjengivelse enn vi hadde forventet. Marantz-forsterkeren er omtrent like kraftig som Denon sin, det betyr at skal du ha en surroundreceiver fra Marantz med like mye kraft i stereo, kan den fort koste deg 9000 kroner (SR 6004).

Bassen er fyldig og tilstedeværende, med meget god tonestruktur. Forsterkeren holder på den dynamiske kontrasten, og gir inntrykk av overskudd helt til det blir for høyt. Forsterkeren gir ved normalt lydnivå inntrykk av å være kraftigere enn den er, for når lydnivået blir sterkt, avtar kontrollen. Det er likevel ved normalt lyttenivå det er viktigst at det er liv i musikken, og her skuffer Marantz-forsterkeren aldri.

Disse egenskapene gjør Marantz PM 6003 til en meget god forsterker til akustisk musikk, og mer krevende orkestermusikk fungerer også, ettersom forsterkeren har god nok kontroll når kontrabassene og paukene setter inn. Hardere rock drar også glede av det store lydbildet, selv om metalfansen nok kunne ønske seg enda mer muskler.

Denne forsterkeren er et virkelig friskt pust i sin klasse, og har du lagt taket på 4000 kroner, er dette et spennende valg. Passer best med stativhøyttalere eller små gulvhøyttalere.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Yamaha A-S700

  Kraft og finesse

  Denne forsterkeren fra Yamaha er stor og tung og utstråler autoritet. Slik låter den også. Yamaha presenterer musikken meget forførerisk, og mange vil nok foretrekke denne måten å presentere musikken på. Har du litt tungdrevne høyttalere med lav følsomhet, er det dessuten ingen tvil om at denne vil gjøre en utmerket jobb.

  Onkyo A-5VL

  Digital superlyd

  Onkyo A-5VL gjengir hardtsparkende musikk på en ryddig og oppløst måte, slik at vi får lyst til å dra på litt skikkelig. Det må man imidlertid være forsiktig med, for plutselig overstyrer forsterkeren, og denne går ikke i en myk kompresjon som de andre, men vrenger meget stygt når den først setter i gang. Så pass på under festen!

  Rotel RA-05SE

  Med sans for balanse

  Den nye utgaven av forsterkeren Rotel RA-05 har fått tilnavnet Special Edition, med oppgraderte og nye komponenter.

  Pioneer A-A6MK2

  Studiolyd i stua

  Pioneers nye A6-forsterker er nøytral og ”korrekt”, men den kunne godt vært enda mer oppløst oppover. Den låter litt slankt, og har for lite kraft til å bli virkelig gøy.

  Cambridge Audio 650A

  Realt kvalitetsinntrykk

  Forsterkeren fra Cambridge Audio oser av seriøs byggekvalitet, og lydmessig er den godt på vei til å nå ambisjonene. Det blir fort tydelig, spesielt med kvinnevokaler, akustiske gitarer, strykere og cymbaler, at Cambridge-forsterkeren har en god oppløsning. Stereoperspektivet er bredt og ryddig. Er du derimot mer interessert i rytmisk og hardtslående musikk, kan det være at bassresponsen hos Cambridge føles litt vel slank.

  Denon PMA-710AE

  God lyd på billigsalg

  Denon PMA-710AE er testens rimeligste forsterker. Den er likevel godt utstyrt, og lyden er dessuten tilpasset europeiske preferanser. Dette er en fin forsterker til prisen, men det er mye å hente på å gå opp noen kroner.

  Les også

  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.