: Sennheiser RE 160

Sennheiser RE 160

Sennheiser RS 160 må ikke forveksles med Bluetooth-hodetelefoner. De har langt større rekkevidde og bedre lyd.

Lyd & Bilde mener

Balansert lyd God rekkevidde Bærbar
Uinspirert klang Sitter litt for godt på hodet Begrenset lydtrykk
32 ohm/106 dB følsomhet
226 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1450 kr

Ledninger er ikke alltid like praktiske. Dessuten begrenser de rekkevidden. Med trådløse hodetelefoner kan man bevege seg rundt omkring. Men lydkvaliteten til trådløse hodetelefoner er sjelden av samme kaliber som fra hodetelefoner man kobler til forsterkeren med ledning. Sennheiser RS 160 løser langt på vei problemet for de som ønsker å høre musikk uten å forstyrre andre, men trenger mer enn tre meters rekkevidde. Hodetelefonene har en rekkevidde på opptil 20 meter med fri sikt. I praksis betyr det at man kan vandre rundt i huset og høre musikk uten å forstyrre andre.

RS 160 består av en trådløs sender som kobles til lydkilden, som for eksempel kan være en iPod. Den drives av en liten strømadapter, men kan også bruke AA-batterier (følger ikke med) slik at den kan tas med i sekken på tur. Hodetelefonene, som er store nok til å legge seg rundt hele øret, bruker to medfølgende oppladbare AAA-batterier, og har volum- og balansejustering på den ene av klokkene.

Lydkvalitet
Hodetelefonene er lukket, slik at det lekker lite lyd ut av dem og lite støy inn. De sitter vel godt på hodet og klangen er både fyldig og behagelig, med relativt potent bass. De spiller ikke særlig høyt, presser man volumet opp bryter også lyden opp, og man mister dynamikk. Særlig i bassen. De slipper ikke gjennom særlig med detaljer, lydbildet er grått og lite gjennomsiktig. Nesten uengasjerende. Kresne lyttere bør heller vurdere Sennheiser RS 180 som lyder langt friskere og slipper gjennom mye mer av musikkens mange klangfarger.

Konklusjon
Sennheiser RS 160 utmerker seg med lang rekkevidde og relativt fin klang. De passer fint som et bærbart alternativ til hodetelefoner med ledning, når man bare må ha trådløse hodetelefoner. Sammenlignet med de dyrere RS 180 kommer RS 160 til kort, og Sennheisers 380 Pro og HD 555 er begge mye bedre hodetelefoner når lydkvaliteten står i høysetet. Men da begrenser rekkevidden seg til lengden på ledningen.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.