: Sennheiser RE 160

Sennheiser RE 160

Sennheiser RS 160 må ikke forveksles med Bluetooth-hodetelefoner. De har langt større rekkevidde og bedre lyd.

Ledninger er ikke alltid like praktiske. Dessuten begrenser de rekkevidden. Med trådløse hodetelefoner kan man bevege seg rundt omkring. Men lydkvaliteten til trådløse hodetelefoner er sjelden av samme kaliber som fra hodetelefoner man kobler til forsterkeren med ledning. Sennheiser RS 160 løser langt på vei problemet for de som ønsker å høre musikk uten å forstyrre andre, men trenger mer enn tre meters rekkevidde. Hodetelefonene har en rekkevidde på opptil 20 meter med fri sikt. I praksis betyr det at man kan vandre rundt i huset og høre musikk uten å forstyrre andre.

RS 160 består av en trådløs sender som kobles til lydkilden, som for eksempel kan være en iPod. Den drives av en liten strømadapter, men kan også bruke AA-batterier (følger ikke med) slik at den kan tas med i sekken på tur. Hodetelefonene, som er store nok til å legge seg rundt hele øret, bruker to medfølgende oppladbare AAA-batterier, og har volum- og balansejustering på den ene av klokkene.

Lydkvalitet
Hodetelefonene er lukket, slik at det lekker lite lyd ut av dem og lite støy inn. De sitter vel godt på hodet og klangen er både fyldig og behagelig, med relativt potent bass. De spiller ikke særlig høyt, presser man volumet opp bryter også lyden opp, og man mister dynamikk. Særlig i bassen. De slipper ikke gjennom særlig med detaljer, lydbildet er grått og lite gjennomsiktig. Nesten uengasjerende. Kresne lyttere bør heller vurdere Sennheiser RS 180 som lyder langt friskere og slipper gjennom mye mer av musikkens mange klangfarger.

Konklusjon
Sennheiser RS 160 utmerker seg med lang rekkevidde og relativt fin klang. De passer fint som et bærbart alternativ til hodetelefoner med ledning, når man bare må ha trådløse hodetelefoner. Sammenlignet med de dyrere RS 180 kommer RS 160 til kort, og Sennheisers 380 Pro og HD 555 er begge mye bedre hodetelefoner når lydkvaliteten står i høysetet. Men da begrenser rekkevidden seg til lengden på ledningen.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.