TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Sennheiser RE 160

Sennheiser RE 160

Sennheiser RS 160 må ikke forveksles med Bluetooth-hodetelefoner. De har langt større rekkevidde og bedre lyd.

Lyd & Bilde mener
+Balansert lyd God rekkevidde Bærbar
-Uinspirert klang Sitter litt for godt på hodet Begrenset lydtrykk
Spesifikasjoner 32 ohm/106 dB følsomhet 226 gram
Veil. pris 1450

Ledninger er ikke alltid like praktiske. Dessuten begrenser de rekkevidden. Med trådløse hodetelefoner kan man bevege seg rundt omkring. Men lydkvaliteten til trådløse hodetelefoner er sjelden av samme kaliber som fra hodetelefoner man kobler til forsterkeren med ledning. Sennheiser RS 160 løser langt på vei problemet for de som ønsker å høre musikk uten å forstyrre andre, men trenger mer enn tre meters rekkevidde. Hodetelefonene har en rekkevidde på opptil 20 meter med fri sikt. I praksis betyr det at man kan vandre rundt i huset og høre musikk uten å forstyrre andre.

RS 160 består av en trådløs sender som kobles til lydkilden, som for eksempel kan være en iPod. Den drives av en liten strømadapter, men kan også bruke AA-batterier (følger ikke med) slik at den kan tas med i sekken på tur. Hodetelefonene, som er store nok til å legge seg rundt hele øret, bruker to medfølgende oppladbare AAA-batterier, og har volum- og balansejustering på den ene av klokkene.

Lydkvalitet
Hodetelefonene er lukket, slik at det lekker lite lyd ut av dem og lite støy inn. De sitter vel godt på hodet og klangen er både fyldig og behagelig, med relativt potent bass. De spiller ikke særlig høyt, presser man volumet opp bryter også lyden opp, og man mister dynamikk. Særlig i bassen. De slipper ikke gjennom særlig med detaljer, lydbildet er grått og lite gjennomsiktig. Nesten uengasjerende. Kresne lyttere bør heller vurdere Sennheiser RS 180 som lyder langt friskere og slipper gjennom mye mer av musikkens mange klangfarger.

Konklusjon
Sennheiser RS 160 utmerker seg med lang rekkevidde og relativt fin klang. De passer fint som et bærbart alternativ til hodetelefoner med ledning, når man bare må ha trådløse hodetelefoner. Sammenlignet med de dyrere RS 180 kommer RS 160 til kort, og Sennheisers 380 Pro og HD 555 er begge mye bedre hodetelefoner når lydkvaliteten står i høysetet. Men da begrenser rekkevidden seg til lengden på ledningen.
 

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

Marius


Siste artikler: