: Sennheiser RE 160

Sennheiser RE 160

Sennheiser RS 160 må ikke forveksles med Bluetooth-hodetelefoner. De har langt større rekkevidde og bedre lyd.

Ledninger er ikke alltid like praktiske. Dessuten begrenser de rekkevidden. Med trådløse hodetelefoner kan man bevege seg rundt omkring. Men lydkvaliteten til trådløse hodetelefoner er sjelden av samme kaliber som fra hodetelefoner man kobler til forsterkeren med ledning. Sennheiser RS 160 løser langt på vei problemet for de som ønsker å høre musikk uten å forstyrre andre, men trenger mer enn tre meters rekkevidde. Hodetelefonene har en rekkevidde på opptil 20 meter med fri sikt. I praksis betyr det at man kan vandre rundt i huset og høre musikk uten å forstyrre andre.

RS 160 består av en trådløs sender som kobles til lydkilden, som for eksempel kan være en iPod. Den drives av en liten strømadapter, men kan også bruke AA-batterier (følger ikke med) slik at den kan tas med i sekken på tur. Hodetelefonene, som er store nok til å legge seg rundt hele øret, bruker to medfølgende oppladbare AAA-batterier, og har volum- og balansejustering på den ene av klokkene.

Lydkvalitet
Hodetelefonene er lukket, slik at det lekker lite lyd ut av dem og lite støy inn. De sitter vel godt på hodet og klangen er både fyldig og behagelig, med relativt potent bass. De spiller ikke særlig høyt, presser man volumet opp bryter også lyden opp, og man mister dynamikk. Særlig i bassen. De slipper ikke gjennom særlig med detaljer, lydbildet er grått og lite gjennomsiktig. Nesten uengasjerende. Kresne lyttere bør heller vurdere Sennheiser RS 180 som lyder langt friskere og slipper gjennom mye mer av musikkens mange klangfarger.

Konklusjon
Sennheiser RS 160 utmerker seg med lang rekkevidde og relativt fin klang. De passer fint som et bærbart alternativ til hodetelefoner med ledning, når man bare må ha trådløse hodetelefoner. Sammenlignet med de dyrere RS 180 kommer RS 160 til kort, og Sennheisers 380 Pro og HD 555 er begge mye bedre hodetelefoner når lydkvaliteten står i høysetet. Men da begrenser rekkevidden seg til lengden på ledningen.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!