TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

TCL: Nordboere kjøper større TV-skjermer

TV-produsenten TCL Electronics melder om kraftig vekst i salget av store TV-skjermer i Norden.

forfatter
Publisert 15.02.23 - 15:56

Kinesiske TCL Electronics presentert i dag sitt globale salgsvolum for 2022, og den forbindelse fikk vi også et innblikk i tallene for Norden.

Resultatet for smartskjermer ble hele 23,78 millioner globalt i 2022, og salget i fjerde kvartal økte 32,2 prosent mot samme periode året før.

Salgsøkningen er aller størst innen smartskjermer på 65 tommer eller mer, som økte med 75 % globalt.

Gjennomsnitts-TV-en på verdensbasis økte fra 45 til 48,4 tommer, og viser at forbrukere verden over ønsker seg større skjermer.

DSC 4567
TCL 98C735. (Foto: Audun Hage)

Kraftig vekst i Norden

I Norden oppnådde TCL en 75 % økning i omsetningen i Norden i 2022, og en økning på 52 % i antallet skjermer på 65 tommer eller mer. Isolert sett var økningen i 4. kvartal på hele 120 % sammenlignet med samme periode året før, antageligvis med god drahjelp fra kampanjeperioder som Black Week.

TCL har gjort seg bemerket med prisgunstige storskjermer, og Lyd & Bilde har blant annet testet 98-tommeren 98C735 med godt resultat. Denne modellen koster for tiden 39.990 kroner, noe som er vesentlig mindre enn andre skjermer i tilsvarende størrelse.

Les også Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.

– Disse flotte tallene for Norden er veldig hyggelig lesning for oss, ikke minst med tanke på den satsingen og det tydelige fokuset vi har hatt på å utvikle nettopp storskjermer, med våre nyeste QLED- og Mini LED-modeller. Flere og flere konsumenter velger en større TV for å få større opplevelser hjemme. Det er tydelig at vi har truffet blink her, sier Johan Huss, Country Manager for TCL Nordics.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
LGs 2023 OLED TV-er klare for Norden Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.
lbpluss
Sjekk denne 98-tommeren fra Sony! Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV! Derimot kommer det ingen nye 8K TV-er i år.
lbpluss
Sony satser videre på QD-OLED Sony har holdt potte tett om årets nye TV-er, men nå har de endelig tatt bladet fra munnen. De nye toppmodellene A95L og A80L entrer scenen.
lbpluss
Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde