TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

TCL lanserer rimelig MiniLED-TV

High-end teknologi i en budsjett-TV virker unektelig spennende.

forfatter
Publisert 17.08.20 - 12:59

Kinesiske TCL er kjent for sine prisgunstige TV-er, og de ser ut ikke ut til å gi seg med det første. Siste skudd på treet er den nye R635-serien som tar i bruk selskapets MiniLED-teknologi. Dette er en teknologi vi tidligere bare har sett i dyrere high-end modeller som X10, men som TCL nå vil bringe ned i et lavere prissjikt.

TCL R635

Den nye 6-serien fra TCL kommer i størrelser på 55, 65 og 75 tommer, og vil støtte både Dolby Vision HDR, Dolby Atmos lydprosessering og HDMI 2.1.

 

https://youtu.be/0HgD2nsJ_M4

 

Stopp en halv, MiniLED sa du?

MiniLED er kort fortalt en variant av LCD-TV med direkte LED-baklys slik vi kjenner til fra før. Forskjellen er at selve lysdioden er mindre:  Dette gjør det mulig å skvise inn flere lysdioder for et gitt skjermareal, og dermed også flere individuelt kontrollerbare soner. Antall LED-soner har en stor påvirkning på opplevd kontrast, og ikke minst jevn fordeling av lysstyrke!

TCLs MiniLED-teknologi bruker massevis av små lysdioder og QLED fargefilter. (Illustrasjon: TCL)

TCL vil ikke ut med nøyaktig hvor mange lysdioder eller soner R635 er utstyrt med, men siden det er snakk om en budsjett-modell, er det nok relativt få sammenlignet med high-end modellene. Toppmodellen X10 kan for eksempel skilte med hele 15.000 dioder på innsiden!

Les også: TCLs første 8K-TV klar for Norden

Først til USA

Dessverre ser det ikke ut til at vi nordboere får stifte bekjentskap med TCL R635 med det første. Den er i første omgang ment for det amerikanske markedet, hvor den skal koste fra hyggelige 650 dollar for en 55 tommer. Den bruker operativsystemet Roku, som er populært på den andre siden av Atlanterhavet.

TCL 6-serien bruker operativsystemet Roku, som vi ennå ikke har testet her hjemme. (Foto: TCL)

Her hjemme har TCL til nå valgt å satse på det veletablerte Android-systemet, men det ryktes at de også vil rulle ut Roku-TVer i Europa en gang i fremtiden. Hvem vet, kanskje blir det nettopp med en modell som ligner på R635? Det vil i så fall være et spennende tilskudd i budsjettklassen!

Les også Her er TCLs QLED-utfordrer TCLs er på banen med en QLED-TV som lover høy ytelse til prisen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde