Nyhet

TCL lanserer rimelig MiniLED-TV

High-end teknologi i en budsjett-TV virker unektelig spennende.

Skrevet av / 17.08.20 - 12:59
TCL lanserer rimelig MiniLED-TV

Kinesiske TCL er kjent for sine prisgunstige TV-er, og de ser ut ikke ut til å gi seg med det første. Siste skudd på treet er den nye R635-serien som tar i bruk selskapets MiniLED-teknologi. Dette er en teknologi vi tidligere bare har sett i dyrere high-end modeller som X10, men som TCL nå vil bringe ned i et lavere prissjikt.

TCL R635

Den nye 6-serien fra TCL kommer i størrelser på 55, 65 og 75 tommer, og vil støtte både Dolby Vision HDR, Dolby Atmos lydprosessering og HDMI 2.1.

 

 

Stopp en halv, MiniLED sa du?

MiniLED er kort fortalt en variant av LCD-TV med direkte LED-baklys slik vi kjenner til fra før. Forskjellen er at selve lysdioden er mindre:  Dette gjør det mulig å skvise inn flere lysdioder for et gitt skjermareal, og dermed også flere individuelt kontrollerbare soner. Antall LED-soner har en stor påvirkning på opplevd kontrast, og ikke minst jevn fordeling av lysstyrke!

TCLs MiniLED-teknologi bruker massevis av små lysdioder og QLED fargefilter. (Illustrasjon: TCL)

TCL vil ikke ut med nøyaktig hvor mange lysdioder eller soner R635 er utstyrt med, men siden det er snakk om en budsjett-modell, er det nok relativt få sammenlignet med high-end modellene. Toppmodellen X10 kan for eksempel skilte med hele 15.000 dioder på innsiden!

Les også: TCLs første 8K-TV klar for Norden

Først til USA

Dessverre ser det ikke ut til at vi nordboere får stifte bekjentskap med TCL R635 med det første. Den er i første omgang ment for det amerikanske markedet, hvor den skal koste fra hyggelige 650 dollar for en 55 tommer. Den bruker operativsystemet Roku, som er populært på den andre siden av Atlanterhavet.

TCL 6-serien bruker operativsystemet Roku, som vi ennå ikke har testet her hjemme. (Foto: TCL)

Her hjemme har TCL til nå valgt å satse på det veletablerte Android-systemet, men det ryktes at de også vil rulle ut Roku-TVer i Europa en gang i fremtiden. Hvem vet, kanskje blir det nettopp med en modell som ligner på R635? Det vil i så fall være et spennende tilskudd i budsjettklassen!

Les også Her er TCLs QLED-utfordrer TCLs er på banen med en QLED-TV som lover høy ytelse til prisen.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top