Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

TCL C855: TCLs nye LCD-TV får dobbelt så mange dimming-soner

Arvtageren til den populære C845 hevdes å ha fått vesentlig bedre kontrast og lysstyrke.

Skrevet av / 10.04.24 - 16:21
TCL C855: TCLs nye LCD-TV får dobbelt så mange dimming-soner

TCL er en kjent produsent av LCD-TV-er, og nå melder de at den nye premium-serien TCL C855 snart er på vei. De nye 2024-modellene kommer i skjermstørrelser fra 65 til 98 tommer, med antatt levering fra sommeren.

(Foto: TCL)

Forgjengeren C845 var en av de bedre LCD TV-ene vi testet i premium-klassen i fjor, men C855 har fått mer krutt som angivelig skal gjøre bildekvaliteten enda mer gnistrende.

Les også Prisgunstig MiniLED-TV TCL C845 leverer en imponerende kontrastrik bildekvalitet til en trivelig pris. Steike, for en lysstyrke!

TCL C855

TCL satser tungt på LCD-TV med MiniLED-baklys og lokal dimming. Med den kinesiske panelfabrikken CSOT i ryggen, har de gjort seg bemerket med sitt brede utvalg av LCD-skjermer i ulike størrelser og prisklasser.  Ved å utstyre LCD-skjermene med et avansert baklys og nok dimming-soner, kan man som kjent oppnå meget god kontrast og svartnivå kombinert med høy lysstyrke.

2023-modellen C845 lyktes godt på bakgrunn av dette, men ifølge TCL skal den kommende C855-serien altså være en vesentlig oppgradering på flere områder.

Baklyset har angivelig blitt mer avansert, og har over dobbelt så mange dimming-soner som forgjengeren i de respektive skjermstørrelsene. I tillegg har den maksimalt oppgitte lysstyrken økt fra 2000 nits til hele 3500 nits.

Det er ikke fullt så kraftig som flaggskipmodellen X955, men fortsatt en saftig lysstyrke, som sikkert vil merkes på lyseffektene i HDR videomateriale – om TCL-skjermene holder hva de lover.

TCL C855 har angivelig fått over dobbelt så mange dimming-soner som forgjengeren C845. (Foto: TCL)

Pris og tilgjengelighet

Nøyaktige priser og lanseringsdato for Norden er ennå ikke bekreftet, men Lyd & Bilde har etterspurt TCL om mer info, og oppdaterer når vi vet mer. Men siden dette er en premium-serie blir nok prisene vesentlig hyggeligere enn for eksempel high-end serien X955 – som vi har inne til test akkurat nå.

Les også Her er TCL 115X955 MAX Audun trengte hjelp for å pakke opp denne TV-esken, for å si det slik …

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top