Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny TV på testbenken: TCL 115″ X955 MAX

Audun trengte hjelp for å pakke opp denne TV-esken, for å si det slik …

Skrevet av / 09.04.24 - 12:13
Ny TV på testbenken: TCL 115″ X955 MAX

Lyd & Bilde tester TV-er av mange ulike størrelser, modeller og merker i løpet av året, men dette er den hittil største som har gjestet våre lokaler: Modellen ved navn TCL 115X955 MAX er den nyeste toppmodellen i X955-serien fra TCL.

Les også Nå i butikk: TCL X955-serien Kan det friste med en ny 98-tommer i high-end klassen?

Tilnavnet «MAX» er i dette tilfellet velfortjent, i hvert fall når det gjelder størrelse og vekt. Om også bildekvaliteten holder mål, gjenstår å teste nærmere!

Det krevde noen krefter og kalorier å slepe denne skjermen inn på testrommet. (Foto: Amund S. Hammeren)

Vi har fått låne TV-en av Elkjøp Norge, som har tatt inn eksemplaret i forbindelse med en butikkåpning denne uken. Men først skal den altså gjøre en snarvisitt innom Lyd & Bildes testlokaler. Eneste betingelse var at vi (forhåpentligvis) ville klare å returnere den i tide og i god stand. Vi sier forhåpentligvis – for det å pakke opp og ned igjen en slik TV er slett ingen spøk!

TCL X955 i 98″ og 115″

Timingen for besøket er ikke tilfeldig, for vi har nemlig lillebroren i serien – TCL 98X955 med sine puslete 98 tommer – på besøk allerede. Derfor var dette en gylden mulighet til å teste og sammenligne de to toppmodellene ved siden av hverandre. Det finnes forresten en mindre 85-tommers versjon for deg som har liten plass.

Vi har allerede god erfaring med storskjermer fra TCL og andre produsenter, men denne 115-tommeren er et helt annet beist på flere måter. X955-serien er en mer påkostet high-end modelllserie, og de 17 ekstra tommene og tilhørende innmat krever en vesentlig mer solid konstruksjon av både TV og innpakning for å holde alt på plass.

TCL 115X955 MAX som den heter, kommer innpakket i en dobbel pappeske, og leveres på pall med en beskyttende trekasse rundt seg. Hele leveransen veier til sammen 173 kilo! Så for å få denne herligheten i hus bør du med andre ord alliere deg med et par nevenyttige kamerater – gjerne med god erfaring fra Crossfit og styrkeløft.

En stykk svett Audun poserer ved siden av 115-tommeren. (Foto: Amund S. Hammeren)

Tro oss, du merker det på kroppen etter å ha slept noen slike kolosser inn på testrommet. Men da er det til gjengjeld ekstra godt å synke ned i i Stressless-en etterpå.

TCL 115X955

TCL 115X955 er en MiniLED LCD-TV med hele 20.000 dimming-soner, og TCL hevder den skal klare lysstyrke opp mot 5000 nits. Den har Google TV brukergrensesnitt, og støtter populære bilde- og lydformater som blant andre Dolby Vision og Dolby Atmos. TV-en har også et 6.2.2 kanaler/240 watts høyttalersystem fra Onkyo innebygd.

TCL-skjermens vitale mål og pris er tidligere beskrevet i denne artikkelen:

Les også TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge Men vær obs, de ekstra tommene kommer ikke gratis for verken ryggen eller lommeboka…

Full test og omtale av TCL-modellene kommer etter hvert, så følg med på Lyd & Bilde for videre oppdateringer!

TCL 98″ vs 115″ X955. Test kommer …. (Foto: Audun Hage)
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Ny TV på testbenken: TCL 115″ X955 MAX”

  1. Finn Egil zakariassen Freedom-hmeren

    Heeia!!! Hvor går utviklingen henne…snart har vi kinoer hjemme!! He he,,,ha det bra!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top