Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Sony lanserer nye Bravia XR OLED TV: A90J og A80J

Og hvor mye koster 83-tommeren?

Sony lanserte sine nye 2021-modeller under CES-messen i januar, og nå blir flere av de rykende ferske TV-ene snart tilgjengelig i handelen: Blant modellene som nå har dukket opp i Sonys offisielle prisliste er de ny OLED-modellene Bravia XR A80J og Bravia XR A90J. De tar blant annet i bruk Sonys nye avanserte XR videoprosessor med kognitiv intelligens, HDMI 2.1 innganger og det nyeste operativsystemet fra Google.

Sony Bravia XR A80J

Nykommeren A80J tar over for den populære A85 OLED-modellen som vi testet med godt resultat i 2020. Den tar i bruk Sonys nye og avansert videoprosessor (XR) med kognitiv intelligens. Den har også en fornyet design, med XR logo på baksiden, og såkalt 3 way stand, med mulighet for å heve skjermen for å gi plass til lydplanke.

Sony Bravia A80J kommer i 55″, 65″ og 77″ skjermstørrelse. (Foto: Sony)

Sony skal også ha forbedret den innebygde lyden med en ny “front facing” subwoofer med hull som slipper lydbølgene gjennom OLED-panelet, uten å påvirke bildet med vibrasjoner. Slik skal også bass-lydbølgene komme rett mot seeeren.

Sony Bravia XR A90J

Sonys beste OLED fra 2019 – den såkalte Master Series AG9  – fikk ingen direkte arvtager i 2020. Derfor knyttes det høye forventninger til hvilken ytelse Sony har greid å skvise ut av årets flaggskipmodell.

Bravia A90J tar i bruk nye OLED-paneler fra LG Display, og er tilgjengelig i skjermstørrelser på opptil 83 tommer.

Annonse

Sony Bravia A90J kommer i 55″, 65″ og 83″ skjermstørrelse. (Foto: Sony)

A90J kan også skilte med et vesentlig forbedret Acoustic Surface Audio høyttalersystem (lyd rett ut av skjermen) med kraftigere lydtrykk og bredere frekvensområde. Sony har også tatt i bruk en ny type sokkel – 3 way stand – med føtter som kan plasseres smalt, bredt, høyt og lavt for å tilpasse TV-en til bordet ditt og eventuelt gi plass til lydplanke.

Les også
Sonys nye TV-er blir supersmarte Sonys nye TV-er for 2021 tar i bruk kunstig intelligens for å gi en enestående bildeopplevelse.

Pris og tilgjengelighet

Sony Bravia XR A80J og A90J skal etter planen lande i butikkene i slutten av mars. Prisene har allerede dukket på Sonys norske hjemmesider, og blir som følger:

Sony XR-55A80J (55″) : 20.999 kr

Sony XR-65A80J (65″): 37.999 kr

Sony XR-77A80J (77″): 51.999 kr

 

Sony XR-55A90J (55″) : 29.999 kr

Annonse

Sony XR-65A90J (65″): 37.999 kr

Sony XR-83A90J (83″): 79.999 kr

Mer info på Sonys hjemmesider.forfatter
Skrevet av

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Og hvor mye koster 83-tommeren?

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Og hvor mye koster 83-tommeren?

Og hvor mye koster 83-tommeren?

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.