TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Sony lanserer nye Bravia XR OLED TV: A90J og A80J

Og hvor mye koster 83-tommeren?

forfatter
Publisert 05.03.21 - 16:30

Sony lanserte sine nye 2021-modeller under CES-messen i januar, og nå blir flere av de rykende ferske TV-ene snart tilgjengelig i handelen: Blant modellene som nå har dukket opp i Sonys offisielle prisliste er de ny OLED-modellene Bravia XR A80J og Bravia XR A90J. De tar blant annet i bruk Sonys nye avanserte XR videoprosessor med kognitiv intelligens, HDMI 2.1 innganger og det nyeste operativsystemet fra Google.

Sony Bravia XR A80J

Nykommeren A80J tar over for den populære A85 OLED-modellen som vi testet med godt resultat i 2020. Den tar i bruk Sonys nye og avansert videoprosessor (XR) med kognitiv intelligens. Den har også en fornyet design, med XR logo på baksiden, og såkalt 3 way stand, med mulighet for å heve skjermen for å gi plass til lydplanke.

Sony Bravia A80J kommer i 55″, 65″ og 77″ skjermstørrelse. (Foto: Sony)

Sony skal også ha forbedret den innebygde lyden med en ny “front facing” subwoofer med hull som slipper lydbølgene gjennom OLED-panelet, uten å påvirke bildet med vibrasjoner. Slik skal også bass-lydbølgene komme rett mot seeeren.

Sony Bravia XR A90J

Sonys beste OLED fra 2019 – den såkalte Master Series AG9 – fikk ingen direkte arvtager i 2020. Derfor knyttes det høye forventninger til hvilken ytelse Sony har greid å skvise ut av årets flaggskipmodell.

Bravia A90J tar i bruk nye OLED-paneler fra LG Display, og er tilgjengelig i skjermstørrelser på opptil 83 tommer.

Sony Bravia A90J kommer i 55″, 65″ og 83″ skjermstørrelse. (Foto: Sony)

A90J kan også skilte med et vesentlig forbedret Acoustic Surface Audio høyttalersystem (lyd rett ut av skjermen) med kraftigere lydtrykk og bredere frekvensområde. Sony har også tatt i bruk en ny type sokkel – 3 way stand – med føtter som kan plasseres smalt, bredt, høyt og lavt for å tilpasse TV-en til bordet ditt og eventuelt gi plass til lydplanke.

Les også Sonys nye TV-er blir supersmarte Sonys nye TV-er for 2021 tar i bruk kunstig intelligens for å gi en enestående bildeopplevelse.

Pris og tilgjengelighet

Sony Bravia XR A80J og A90J skal etter planen lande i butikkene i slutten av mars. Prisene har allerede dukket på Sonys norske hjemmesider, og blir som følger:

Sony XR-55A80J (55″) : 20.999 kr

Sony XR-65A80J (65″): 37.999 kr

Sony XR-77A80J (77″): 51.999 kr

 

Sony XR-55A90J (55″) : 29.999 kr

Sony XR-65A90J (65″): 37.999 kr

Sony XR-83A90J (83″): 79.999 kr

Mer info på Sonys hjemmesider.

youtu.be/xj97eumWxSwLese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde