Nyhet

CES 2023: Samsung avslører årets nye TV-modeller

Samsung viser frem både Neo QLED, Micro LED og OLED TV-er i Las Vegas, inkludert en ny 77-tommer!

Skrevet av / 04.01.23 - 08:53
CES 2023: Samsung avslører årets nye TV-modeller

Under et separat «First Look» arrangement i Las Vegas tirsdag kveld, viste Samsung frem et bredt sortiment av nye TV-modeller, bestående av både Neo QLED-, MICRO LED- og OLED-skjermer. Lyd & Bilde var til stede på eventet, som gikk av stabelen før CES-messen åpner for fullt på torsdag.

– I 2023 utfordrer vi grensene innen innovasjon for å tilby forbrukere både førsteklasses bildekvalitet, men også en enhetsopplevelse som kan skreddersys ut fra ulike behov og hjem. Med avansert teknologi og nye intuitive funksjoner blir underholdningen mer tilgjengelig og fornøyelig hver dag, sier Knut-Eirik Rørnes, produktspesialist på TV og lyd i Samsung Norge.

Mer Neo QLED

Samsungs nye generasjon med Neo QLED 8K- og 4K-modeller (LCD med miniLED-baklys)tar sikte på å gi forbrukerne flere valgmuligheter innenfor TV. Neo QLED-bildekvaliteten drives av Samsungs avanserte Neural Quantum-prosessor, Mini LED bakbelysning, 14-bits prosessering og AI-oppskalering.

Årets modeller bygger videre på generasjonen vi kjenner fra i fjor, med noen viktige nyvinninger. Samsung legger blant annet vekt på sin nye Auto HDR Remastering algoritme. Den bruker AI-teknologi for å analysere og oppskalere vanlig Standard Dynamic Range (SDR)-innhold til HDR.

2023-modellene får dessuten bred støtte for ulike smart-standarder. Foruten Samsungs egen Smartthings støttes både Zigbee, Thread og Matter, med innebygde smart-moduler i TV-skjermen. Dette tillater enklere kontroll av ulike IoT-enheter for det smarte hjemmet.

MICRO LED i flere skjermstørrelser – også mindre

Samsungs eksotiske MICRO LED TV i luksusklassen har tidligere vært forbeholdt de store skjermstørrelsene, men i år viser man et langt bredere sortiment enn tidligere. Samsungs MICRO LED-sortiment kommer til å tilbys i 50, 63, 76, 89, 101, 114 og 140 tommer i 2023. Prisen per tomme er nok relativt stiv, men det viser i alle fall hvor skalerbar denne avanserte skjermteknologien er.

Takket være den modulære oppbygningen er ikke MICRO LED bundet til en bestemt skjermstørrelse eller format, og kan derfor tilpasses brukernes ønskede konfigurasjon. Skjermene har en matt overflate og er helt rammeløse. Så spørs det bare hvor stor budsjettramme du selv har, for disse skjermene blir neppe særlig billige!

Større utvalg OLED modeller

QD-OLED fikk sitt store gjennombrudd i fjor, dermed er det som forventet at OLED-sortimentet fra Samsung utvides med flere modellserier og skjermstørrelser i år. Nå kommer nemlig 77-tommren som mange har ventet på! Begge de nye modellseriene (antas å bli hetende S90C og S95B) blir tilgjengelig i 77″ i tillegg til 65″ og 55″.

De nye modellene bygger på QD-OLED teknologi slik vi kjenner fra fjorårets S95B modell, selv om Samsung fortsatt insisterer på å kalle dem «OLED med Quantum Dot». Merkelig nok.

Den viktigste forskjellen på S90C og S95C er at S95-modellen nå leveres med separat One Connect tilkoblingsboks. Det betyr også at selve skjermen kan lages vesentlig tynnere, siden mye av elektronikken er flyttet til boksen. S95C har en fascinerende slank fasong!

OLED-skjermene støtter oppdateringsfrekvenser opptil 144 Hz og har alle Samsungs smarte funksjoner, inkludert Samsung Gaming Hub. De har også fått AMDs FreeSync Premium Pro-sertifisering for en glattere spillopplevelse.

Samsung Gaming Hub: Samler ulike strømmetjenester for spill

De nye Samsung TV-ene gir også bred tilgang til ulike spilltjenester. Den såkalte Gaming Hub strømmetjenesten tilbyr innhold fra leverandører som Xbox, NVIDIA GeForce Now, Amazon Luna og Utomik. Med disse kan man spille direkte via TV-skjermen uten å trenge konsoll eller PC, og ytelsen blir stadig bedre.

Samsung Gaming Hub er også tilgjengelig på Samsungs smarte monitorer og spillskjermer – inkludert Odyssey-serien.

Finpuss av The Frame

Den populære Frame-modellen får også en finpuss i år, både kosmetisk og funksjonelt: Du kan nå velge metallramme som ekstrautstyr til The Frame. En ny og forbedret Samsung Art Store skal gjøre det enklere å handle både kunst og tilbehør via TV-skjermen.

Samsung First Look 2023 (2) Samsung First Look 2023 (3)
<
>
2023-modellen har fortsatt en supermatt skjermoverflate, og får nå flere valgmuligheter til rammene, deriblant en i metall. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgjengelighet

De nye TV-modellene fra Samsung lanseres i butikk fra våren/sommeren 2023. Modellene som vises her i USA kan skille seg litt fra de modellene vi får se i Europa og Norden.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

The Frame får ny innramming

8K-oppløsning, sa du? Denne har 16K!

Bang & Olufsens lanserer sin største TV noensinne

Samsung MicroLED: Blendende bildekvalitet, men det koster ...

Sniktitt på TCLs nye TV-er i Stockholm

Har du råd til denne?

Scroll to Top