itemprop

Samsungs 8K-satsing inntreffer Europa

Samsung har nettopp presentert Q950TS QLED 8K TV samt en rekke andre TV- og lydnyheter for europeiske journalister på Malta.

Vi har allerede sett det meste på CES-messen i Las Vegas, men nå er Samsungs 2020-lineup også på vei ut til de europeiske butikkene. Derfor holder den koreanske elektronikkgiganten i dag et stort pressearrangement, EU-Forum, i Malta, hvor det enda en gang blir slått på stortrommene for de nyeste TV-modellene.

Rammeløs toppmodell med 8K infinity-skjerm

Øverst på podiet står selvfølgelig Samsungs lekre flaggskipsmodell, Q950TS QLED 8K TV, som i praksis er rammeløs.

Den såkalte infinity-skjermen gir TV’en et skjerm-til-ramme forhold på 99%.

Gjennom en slank 15 mm-profil og seks innebygde høyttalere fjernes grensen mellom TV’en og omgivelsene, og konseptet seeropplevelse får en helt ny betydning, skriver Samsing i en pressemelding. Vi gleder oss i hvert fall til TV-opplevelsene vi kommer til å få når Q950TS QLED 8K TV lander på testbenken.

Samsung Q950 blir tilgjengelig i Europa i størrelsene 65, 75 og 85 tommer.

Hvis du tåler å ha litt ramme, tilbyr Q900 og Q800 samme bildekvalitet med størrelser fra 65 og helt opptil 98 tommer!

4K er ikke glemt

Samsungs QLED 4K TV’er fortsetter å være en stor del av Samsungs TV-portefølje, fortalte selskapet den samlede flokken av journalister på EU-forumet.

annonse

Samsung er klar med en 4K-produktlinje med produktene Q60T, Q70T, Q80T, Q90T og Q95T. Modellene vil komme i størrelser mellom 43 og 85 tommer.

annonse

Slik skal AI sikre den beste mulige bildekvaliten

Som vi allerede skrev i forbindelse med CES, så har Samsung videreutviklet sin «kunstige intelligens» (AI).

Quantum Dot AI vil nå gjøre en enda bedre jobb med å analysere hver ramme piksel for piksel og sammenligne med en bildebank med bilder i skikkelig høy oppløsning. På den måten kan man erstatte uskarpt innhold på skjermen med skarpt innhold fra en annen kilde. Photoshop-brukere som er vant til å bruke Clone Stamp vil nok kjenne igjen den teknikken.

Blant andre bildeteknologier nevner Samsung også:

Adaptive Picture, som analyserer lysforholdene og innholdet på skjermen og sikrer høy bildekvalitet, uansett om det er mørkt eller lyst.

annonse

Active Voice Amplifier, som eliminerer brukerens nest største distraksjon når de ser på TV, nemlig bakgrunnsstøy. Funksjonen identifiserer automatisk bakgrunnsstøy og øker tydeligheten i tale og dialog.

Objecting Tracking Sound+ (OTS+), som skaper en tredimensjonell lydeffekt ved å kombinere flere høyttalere på toppen, sidene og i bunnen av TV’en gjennom den unike AI Algoritmen. OTS+ analyserer lyden fra høyttalerne og tilpasser automatisk lydnivået til hendelsesforløpet på skjermen.

Q-Symphony, som er en implementering av en multihøyttaler. For første gang noensinne kommer 2020s QLED TV’er til å anvende de innebygde høyttalerne, selv etter at en Samsung Q-serie Soundbar kobles til, som da vil gi enda rikere og fyldigere surroundsound.

Kombinér med soundbar

Samsung er også klar med en ny produktlinje av lydplanker, som tillbyr større integrering mellom TV- og lydenheter. Den europeiske produktlinjen av Q-serien inkluderer Q810T, Q76T og Q66T. Gjennom Samsungs Acoustic Beam-teknologi og integrerte object-based audio av Dolby Atmos og DTS:X, sikrer Q-serien at brukerne får oppleve underholdningen så virkelighetstro, som om de selv var en del av innholdet, lover koreanerne.

Lifestyle TV

Det var også andre produktlanseringer på EU-forumet i Malta.

F.eks. den europeiske lanseringen av The Sero, den helt nye og revolusjonerende Lifestyle TV som har både en horisontal og vertikal modus.

Brukerne kan vise innhold fra smarttelefonen i sitt naturlige vertikale format, ved å simpelthen endre TV’ens stilling fra vannrett til loddrett.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
1 uke for 1 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

1
Kommentarer

1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Motta varsler  
nyeste eldste mest poulære
Varlse meg om
Henrik

Når blir disse tilgjengelig i Norge?

Les også

Rull til toppen