Samsungs 8K-satsing inntreffer Europa

Samsung har nettopp presentert Q950TS QLED 8K TV samt en rekke andre TV- og lydnyheter for europeiske journalister på Malta.

Vi har allerede sett det meste på CES-messen i Las Vegas, men nå er Samsungs 2020-lineup også på vei ut til de europeiske butikkene. Derfor holder den koreanske elektronikkgiganten i dag et stort pressearrangement, EU-Forum, i Malta, hvor det enda en gang blir slått på stortrommene for de nyeste TV-modellene.

Rammeløs toppmodell med 8K infinity-skjerm

Øverst på podiet står selvfølgelig Samsungs lekre flaggskipsmodell, Q950TS QLED 8K TV, som i praksis er rammeløs.

Den såkalte infinity-skjermen gir TV’en et skjerm-til-ramme forhold på 99%.

Gjennom en slank 15 mm-profil og seks innebygde høyttalere fjernes grensen mellom TV’en og omgivelsene, og konseptet seeropplevelse får en helt ny betydning, skriver Samsing i en pressemelding. Vi gleder oss i hvert fall til TV-opplevelsene vi kommer til å få når Q950TS QLED 8K TV lander på testbenken.

Samsung Q950 blir tilgjengelig i Europa i størrelsene 65, 75 og 85 tommer.

Hvis du tåler å ha litt ramme, tilbyr Q900 og Q800 samme bildekvalitet med størrelser fra 65 og helt opptil 98 tommer!

4K er ikke glemt

Samsungs QLED 4K TV’er fortsetter å være en stor del av Samsungs TV-portefølje, fortalte selskapet den samlede flokken av journalister på EU-forumet.

Samsung er klar med en 4K-produktlinje med produktene Q60T, Q70T, Q80T, Q90T og Q95T. Modellene vil komme i størrelser mellom 43 og 85 tommer.

Slik skal AI sikre den beste mulige bildekvaliten

Som vi allerede skrev i forbindelse med CES, så har Samsung videreutviklet sin «kunstige intelligens» (AI).

Quantum Dot AI vil nå gjøre en enda bedre jobb med å analysere hver ramme piksel for piksel og sammenligne med en bildebank med bilder i skikkelig høy oppløsning. På den måten kan man erstatte uskarpt innhold på skjermen med skarpt innhold fra en annen kilde. Photoshop-brukere som er vant til å bruke Clone Stamp vil nok kjenne igjen den teknikken.

Blant andre bildeteknologier nevner Samsung også:

Adaptive Picture, som analyserer lysforholdene og innholdet på skjermen og sikrer høy bildekvalitet, uansett om det er mørkt eller lyst.

Active Voice Amplifier, som eliminerer brukerens nest største distraksjon når de ser på TV, nemlig bakgrunnsstøy. Funksjonen identifiserer automatisk bakgrunnsstøy og øker tydeligheten i tale og dialog.

Objecting Tracking Sound+ (OTS+), som skaper en tredimensjonell lydeffekt ved å kombinere flere høyttalere på toppen, sidene og i bunnen av TV’en gjennom den unike AI Algoritmen. OTS+ analyserer lyden fra høyttalerne og tilpasser automatisk lydnivået til hendelsesforløpet på skjermen.

Q-Symphony, som er en implementering av en multihøyttaler. For første gang noensinne kommer 2020s QLED TV’er til å anvende de innebygde høyttalerne, selv etter at en Samsung Q-serie Soundbar kobles til, som da vil gi enda rikere og fyldigere surroundsound.

Kombinér med soundbar

Samsung er også klar med en ny produktlinje av lydplanker, som tillbyr større integrering mellom TV- og lydenheter. Den europeiske produktlinjen av Q-serien inkluderer Q810T, Q76T og Q66T. Gjennom Samsungs Acoustic Beam-teknologi og integrerte object-based audio av Dolby Atmos og DTS:X, sikrer Q-serien at brukerne får oppleve underholdningen så virkelighetstro, som om de selv var en del av innholdet, lover koreanerne.

Lifestyle TV

Det var også andre produktlanseringer på EU-forumet i Malta.

F.eks. den europeiske lanseringen av The Sero, den helt nye og revolusjonerende Lifestyle TV som har både en horisontal og vertikal modus.

Brukerne kan vise innhold fra smarttelefonen i sitt naturlige vertikale format, ved å simpelthen endre TV’ens stilling fra vannrett til loddrett.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.