Nyhet

Philips OLED+936 og OLED+986

Philips lanserer to nye OLED-toppmodeller med oppgradert lyd fra Bowers & Wilkins.

Skrevet av / 31.08.21 - 14:15
Philips OLED+936 og OLED+986

Philips har lykkes bra med bildekvaliteten på sine OLED-TVer, og med deres fargerike Ambilight omgivelseslys kan de by på en ganske unik bildeopplevelse. De siste årene har de også samarbeidet med engelske Bowers & Wilkins på lydsiden, noe som har gitt virkelig lekkert resultat: Fjorårets OLED+935 var en av de aller beste på integrert TV-lyd.

Les også Philips OLED+ 935: Lyd og bilde i skjønn forening Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!

Når Philips nå lanserer høstens nye toppmodeller,  er det ikke overraskende at de bygger videre på det de allerede er gode på. De nye toppmodellene OLED+936 og OLED+986 bruker begge det nyeste ”Evo” OLED-panelet fra LG Display, kombinert med Philips sin oppgraderte P5 AI videoprosessor. Den nye prosessoren byr på avansert bildebehandling, og kan dessuten skilte med en ”anti innbrenning” funksjon som skal motvirke potensiell innbrenning. De nye Philips-modellene henvender seg også i større grad til gamere, med HDMI 2.1 kompatible innganger, og støtte for VRR, FreeSync og G-Sync. Begge modellene kommer dessuten med Ambilight omgivelseslys på alle fire sider.

Philips OLED+936: Oppgradert lyd fra Bowers & Wilkins

Flere vil sikkert legge merke til at Philips bruker betegnelsen OLED+ på toppmodellene sine. Så hva står egentlig plusstegnet for? Vel, Philips er såpass begeistret for lydgjengivelsen på disse TV-ene at de mener de fortjener et pluss i boka. Høyttalersystemet er også i år utviklet av Bowers & Wilkins, i tett samarbeid med Philips sin egen TV-avdeling.

OLED936-RFT5 OLED936-F2-01 OLED936-BS-TWEETER-BOWERS-WILKINS-LOGO-RGB-01
<
>
Philips OLED+936. (Foto: Philips)

Den nye OLED+936 ligner til forveksling på forgjengeren 935, men B&Ws Andy Kerr forteller at høyttalersystemet har fått flere oppgraderinger, med både bedre innsignal (via HDMI eARC), en ny Dolby Multistream dekoder, og ikke minst forbedrede høyttalerelementer. Både magnetsystem og koner skal være finjustert for å gi en bedre lydopplevelse. OLED+936 er akkurat som forgjengeren utstyrt med oppadrettede Atmos-kanaler for å gi en utvidet surroundopplevelse, og har også B&Ws berømte «Tweeter on top» diskanthus til senterkanalen.

Philips OLED+986

Philips OLED+986, den virkelige toppmodellen for i år, får imidlertid et enda saftigere høyttalersystem. Dette er arvtageren til flaggskipmodellen OLED+984 fra 2020, som retter seg mot de virkelig audiofile TV-entusiastene. Den bruker større og mer påkostede høyttalerelementer i form av 100mm «Continuum» bassmellomtoner, som vi kjenner fra B&Ws beste hi-fi høyttalere. Høyttalerelementene for venstre, senter og høyre kanal sitter inndelt i individuelle kamre. OLED+ 986 har derimot ikke såkalte «upfiring» Atmos-høyttalere slik vi finner på OLED+936 (derimot tilbys virtuell Atmos-lyd), så det skal bli spennende å høre hvilken av disse som gir den aller beste filmopplevelsen i praksis. Skulle man ønske seg enda dypere og kraftigere bass, kan både OLED+986 and OLED+936 kobles til en separat, aktiv subwoofer.

OLED986-MIP OLED986-RFT OLED986-IS-BANNER-PORTRAIT-RGB-01 OLED986-LS-COUPLE-WATCHING-CONCERT-RGB-01
<
>
Philips OLED+986. (Foto: Philips)
Les også Bedre lyd får du ikke fra en TV Philips parer sitt beste OLED-bilde med kanskje verdens beste TV-lyd.

Pris og tilgjengelighet

Philips OLED+936 kommer i 48″, 55″, 65″ skjermstørrelse og blir tilgjengelig nå i september. Den større Philips OLED+986 kommer bare i 65″, og blir tilgjengelig i oktober. Vi oppdaterer med norske priser så fort vi har dem!

Saken oppdateres.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top