Nyhet

Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

*I BUTIKK NÅ* Philips nye flaggskip-TV kommer i størrelser fra 48 til 65 tommer, med lyd fra Bowers & Wilkins.

Skrevet av / Oppdatert: 03.11.20 - 11:59 // Først publisert: 1. sep 2020
Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

Philips har offisielt lansert sin nye topp-TV for 2020. Den nye OLED935 skiller seg ut med Philips velkjente Ambilight-lys, som utstråler stemningsskapende farger på alle fire sider av TV-en. I tillegg har Philips-skjermen integrert lydplanke montert rett under TV-en. Den er utviklet av lydguruene hos Bowers & Wilkins, som Philips har hatt et fruktbart samarbeid med i senere år. Sist men ikke minst er dette en Android-TV med massevis av apps, inkludert Disney+.

Kostas Vouzas, CEO hos Philips TV & Sound / TP Vision presenterte OLED+935 på en videostream  for pressen 1. september.

Stram design med Ambilight på alle kanter

Philips er spesielt kjent for sin patenterte Ambilight bakgrunnsbelysning som matcher handlingen på skjermen. Den nye toppmodellen har lysdioder montert på fire sider. I tillegg kan den kommunisere med Philips Hue fargelyspærer, og på den måten utvide stemningsbelysningen til hele rommet om man skulle ønske.

Philips er den eneste produsenten som tilbyr Ambilight, og kombinasjonen med den kontrastrike bildekvaliteten fra OLED kan være et virkelig lekkert skue: Det er vår erfaring etter å ha testet modeller som OLED805, og ikke minst OLED984.

Kraftig videoprosessor

Selve hjernen i OLED+935 er den nyutviklede P5 AI Intelligent Dual Picture Engine, en videoprosessor med AI teknologi, som analyserer og forbedrer bildegjengivelsen etter alle kunstens regler.

Philips-skjermen støtter både Dolby Vision og HDR10+, og er på den måten godt forberedt for moderne HDR-video og kan vise tjenester som Netflix, Amazon Prime Video og Disney+ fra sin beste side.

OLED935 ser den ikke ut til å støtte HDMI 2.1, hvilket vil være et savn for de som håper å bruke Philips-TV-en sammen med de kommende spillkonsollene fra Sony og Microsoft. Sony har for eksempel kunngjort at Playstation 5 vil ha spillgrafikk med opptil 120 bilder i sekundet, noe Philips ikke ser ut til å støtte.

Lyd fra B&W

Philips har et fast samarbeid med Bowers & Wilkins som leverer lydgjengivelsen på deres beste TV-er. Den integrerte lydplanken monteres som en del av sokkelen ved bordmontering, men kan også benyttes ved veggmontering av TV-en.

Lydsystemet til OLED935  kjennetegnes av den karakteristiske titan diskantenheten på toppen. Dette er en løsning vi ofte ser på B&Ws dyrere hi-fi høyttalere, som er populær fordi den reduserer diffraksjoner og forvrengning fra kabinettet rundt.

Høyttaleren bruker en 3.1.2 konfigurasjon med separate kanaler for venstre/senter/høyre i tillegg til ekstra Atmos-kanaler rettet opp mot taket. Selve høyttalerenheten sitter i fremkant av TV-en for å skape god nok klaring til at høyde-effektene kan reflekteres via taket. TV-en har også subwooferutgang, slik at den som ønsker kan oppgradere med en aktiv subwoofer av valgfritt merke. Kanskje en kompakt B&W-sub?

Ny skjermstørrelse: 48″

Philips følger i samme spor som LG og Sony ved også å introdusere en 48″ versjon av OLED935, i tillegg til 55″ og 65″. Den nye 48OLED935 bruker samme type høyttalersystem og firesidig Ambilight som de større modellene. Dermed er det duket for en heftig lyd- og bildeopplevelse, også i kompakt format!

Pris og tilgjengelighet

Philips OLED935 har akkurat landet hos nordiske forhandlere.Les også OLED pluss Ambilight gir fantastiske bilder Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top