Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

*I BUTIKK NÅ* Philips nye flaggskip-TV kommer i størrelser fra 48 til 65 tommer, med lyd fra Bowers & Wilkins.
Annonse
Annonse
forfatter

Philips har offisielt lansert sin nye topp-TV for 2020. Den nye OLED935 skiller seg ut med Philips velkjente Ambilight-lys, som utstråler stemningsskapende farger på alle fire sider av TV-en. I tillegg har Philips-skjermen integrert lydplanke montert rett under TV-en. Den er utviklet av lydguruene hos Bowers & Wilkins, som Philips har hatt et fruktbart samarbeid med i senere år. Sist men ikke minst er dette en Android-TV med massevis av apps, inkludert Disney+.

Kostas Vouzas, CEO hos Philips TV & Sound / TP Vision presenterte OLED+935 på en videostream  for pressen 1. september.

Stram design med Ambilight på alle kanter

Philips er spesielt kjent for sin patenterte Ambilight bakgrunnsbelysning som matcher handlingen på skjermen. Den nye toppmodellen har lysdioder montert på fire sider. I tillegg kan den kommunisere med Philips Hue fargelyspærer, og på den måten utvide stemningsbelysningen til hele rommet om man skulle ønske.

Philips er den eneste produsenten som tilbyr Ambilight, og kombinasjonen med den kontrastrike bildekvaliteten fra OLED kan være et virkelig lekkert skue: Det er vår erfaring etter å ha testet modeller som OLED805, og ikke minst OLED984.

Kraftig videoprosessor

Selve hjernen i OLED+935 er den nyutviklede P5 AI Intelligent Dual Picture Engine, en videoprosessor med AI teknologi, som analyserer og forbedrer bildegjengivelsen etter alle kunstens regler.

Annonse

Philips-skjermen støtter både Dolby Vision og HDR10+, og er på den måten godt forberedt for moderne HDR-video og kan vise tjenester som Netflix, Amazon Prime Video og Disney+ fra sin beste side.

OLED935 ser den ikke ut til å støtte HDMI 2.1, hvilket vil være et savn for de som håper å bruke Philips-TV-en sammen med de kommende spillkonsollene fra Sony og Microsoft. Sony har for eksempel kunngjort at Playstation 5 vil ha spillgrafikk med opptil 120 bilder i sekundet, noe Philips ikke ser ut til å støtte.

Lyd fra B&W

Philips har et fast samarbeid med Bowers & Wilkins som leverer lydgjengivelsen på deres beste TV-er. Den integrerte lydplanken monteres som en del av sokkelen ved bordmontering, men kan også benyttes ved veggmontering av TV-en.

Lydsystemet til OLED935  kjennetegnes av den karakteristiske titan diskantenheten på toppen. Dette er en løsning vi ofte ser på B&Ws dyrere hi-fi høyttalere, som er populær fordi den reduserer diffraksjoner og forvrengning fra kabinettet rundt.

Annonse

Høyttaleren bruker en 3.1.2 konfigurasjon med separate kanaler for venstre/senter/høyre i tillegg til ekstra Atmos-kanaler rettet opp mot taket. Selve høyttalerenheten sitter i fremkant av TV-en for å skape god nok klaring til at høyde-effektene kan reflekteres via taket. TV-en har også subwooferutgang, slik at den som ønsker kan oppgradere med en aktiv subwoofer av valgfritt merke. Kanskje en kompakt B&W-sub?

Ny skjermstørrelse: 48″

Philips følger i samme spor som LG og Sony ved også å introdusere en 48″ versjon av OLED935, i tillegg til 55″ og 65″. Den nye 48OLED935 bruker samme type høyttalersystem og firesidig Ambilight som de større modellene. Dermed er det duket for en heftig lyd- og bildeopplevelse, også i kompakt format!

Pris og tilgjengelighet

Philips OLED935 har akkurat landet hos nordiske forhandlere.Les også
OLED pluss Ambilight gir fantastiske bilder Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

På jakt etter en elegant TV som tar liten plass? Da kan Samsungs minste ramme-TV være en smart løsning.
MiniLED er årets store nyhet på TV-fronten: Med tusenvis av lysdioder håper produsentene å blåse nytt liv i LCD-teknologien. Kinesiske TCL er blant de første til å ta den i bruk!
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Nytt år, ny TV? LG melder at de starter utrullingen av årets nye TV-modeller allerede i mars.
Kinesiske Xiaomi vil markere seg i TV-markedet med en ny 75" Android-TV.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!