Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

Philips nye flaggskip-TV kommer i størrelser fra 48 til 65 tommer, med lyd fra Bowers & Wilkins.

Philips har offisielt lansert sin nye topp-TV for 2020. Den nye OLED935 skiller seg ut med Philips velkjente Ambilight-lys, som utstråler stemningsskapende farger på alle fire sider av TV-en. I tillegg har Philips-skjermen integrert lydplanke montert rett under TV-en. Den er utviklet av lydguruene hos Bowers & Wilkins, som Philips har hatt et fruktbart samarbeid med i senere år. Sist men ikke minst er dette en Android-TV med massevis av apps, inkludert den kommende appen Disney+.

Kostas Vouzas, CEO hos Philips TV & Sound / TP Vision presenterte OLED+935 på en videostream  for pressen 1. september.

Stram design med Ambilight på alle kanter

Philips er spesielt kjent for sin patenterte Ambilight bakgrunnsbelysning som matcher handlingen på skjermen. Den nye toppmodellen har lysdioder montert på fire sider. I tillegg kan den kommunisere med Philips Hue fargelyspærer, og på den måten utvide stemningsbelysningen til hele rommet om man skulle ønske.

Philips er den eneste produsenten som tilbyr Ambilight, og kombinasjonen med den kontrastrike bildekvaliteten fra OLED kan være et virkelig lekkert skue: Det er vår erfaring etter å ha testet modeller som OLED804, og ikke minst OLED984.

Kraftig videoprosessor

Selve hjernen i OLED+935 er den nyutviklede P5 AI Intelligent Dual Picture Engine, en videoprosessor med AI teknologi, som analyserer og forbedrer bildegjengivelsen etter alle kunstens regler.

Philips-skjermen støtter både Dolby Vision og HDR10+, og er på den måten godt forberedt for moderne HDR-video og kan vise tjenester som Netflix, Amazon Prime Video og Disney+ fra sin beste side.

OLED935 ser den ikke ut til å støtte HDMI 2.1, hvilket vil være et savn for de som håper å bruke Philips-TV-en sammen med de kommende spillkonsollene fra Sony og Microsoft. Sony har for eksempel kunngjort at Playstation 5 vil ha spillgrafikk med opptil 120 bilder i sekundet, noe Philips ikke ser ut til å støtte.

Lyd fra B&W

Philips har et fast samarbeid med Bowers & Wilkins som leverer lydgjengivelsen på deres beste TV-er. Den integrerte lydplanken monteres som en del av sokkelen ved bordmontering, men kan også benyttes ved veggmontering av TV-en.

Lydsystemet til OLED935  kjennetegnes av den karakteristiske titan diskantenheten på toppen. Dette er en løsning vi ofte ser på B&Ws dyrere hi-fi høyttalere, som er populær fordi den reduserer diffraksjoner og forvrengning fra kabinettet rundt.

Høyttaleren bruker en 3.1.2 konfigurasjon med separate kanaler for venstre/senter/høyre i tillegg til ekstra Atmos-kanaler rettet opp mot taket. Selve høyttalerenheten sitter i fremkant av TV-en for å skape god nok klaring til at høyde-effektene kan reflekteres via taket.

Pris og tilgjengelighet

Philips OLED935 kommer i 48″, 55″, og 65″ utgave. Norske veiledende priser og dato for tilgjengelighet i butikk er ikke bekreftet enda. Vi oppdaterer saken!

Les også Bedre lyd får du ikke fra en TV Philips parer sitt beste OLED-bilde med kanskje verdens beste TV-lyd.
Gråbeins Gadget Guide: Philips 65OLED984
PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.