Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Panasonic lanserer OLED-TV til fly

Bedre bilde om bord - vel og merke hvis du flyr på «business class» …

Skrevet av / 04.04.24 - 07:00
Panasonic lanserer OLED-TV til fly

Hvis du er blant dem som flyr ofte har du sikkert irritert deg over den tvilsomme kvaliteten på underholdningen om bord i flyet, såkalt in-flight entertainment(IFE). Nå kan det være håp i horisonten, og oppgraderingen kommer fra ingen ringere enn TV-produsenten Panasonic.

Her er Panasonics nye OLED-skjerm til bruk om bord i fly. (Foto: Panasonic)
Les også Slik er Panasonics nye "Fire TV" Nå blir det fart på sakene.

Bedre bildeopplevelse til forretningsreisende

Utvalget av nye spillefilmer og serier du kan se oppe i luften kan være ganske oppdatert og variert. I noen tilfeller er det også mulig å se direktesendte sportssendinger mens du krysser Atlanterhavet.

Problemet er bare det, at bildekvaliteten på de fastmonterte skjermene kan være ganske blass. De mangler kontrast og har svært snever innsynsvinkel. For ikke å snakke om den redselsfulle lyden, som er ganske begredelig enten man bruker de medfølgende øreproppene eller plugger inn sine egne støyreduserende hodetelefoner.

Dersom du oppgraderer til et sete på «bisniss» eller første klasse låter det straks bedre – men også her kan det i mange tilfeller være tid for en oppgradering. Spesielt med tanke på hvor gode private mobil- og nettbrett-skjermer har blitt.

Dette kan det nå bli orden på. Panasonic som er en velkjent TV-produsent, har også en høytflyvende «Avionics» divisjon som leverer komplette IFE-løsninger til flybransjen. Den avdelingen er nå klar til å levere nye OLED-skjermer med 4K og HDR (High Dynamic Range) til moderne kommersielle flykabiner.

(Foto: Panasonic)
Les også Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas Din neste TV-skjerm skal være kolossal, sylskarp, blendende lyssterk og – gjennomsiktig?

OLED-TV fra Panasonic Avionics

Ifølge Panasonic Avionics Corporation er målet å tilby den skarpeste bildekvaliteten til enhver flykabin, Den nye Astrova-serien blir tilgjengelig i fem skjermstørrelser(19″, 22″, 27″ og 42″), og retter seg i første rekke mot passasjerseter på første klasse og business-klasse.

«4K OLED-skjermene er en integrert del av vår nye Astrova IFE-løsning, som allerede er valgt av flere flyselskaper, inkludert United Airlines, Qatar Airways, SAUDI AIRLINES og Icelandair,» sa Panasonic Avionics via LinkedIn.

Bildekvaliteten fra OLED-skjermene er klarere og med bedre kontrast og fargegjengivelse enn de aldrende LCD-skjermene, og lover en bedre seeropplevelse enn det som hittil har vært tilgjengelig i lufta. I tillegg har de nye skjermløsningene også 3D-lyd, med trådløs lydoverføring via Bluetooth(slik at du kan bruke dine egne hodetelefoner om ønskelig), i tillegg til 100 W USB-C lading.

Så nå har du kanskje et ekstra argument for å oppgradere flysetet neste gang du legger ut på langtur. For andre gjelder det nok bare å pakke med seg et godt nettbrett og et par gode hodetelefoner, og sørge for å ha lastet ned nok innhold på forhånd …

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Scroll to Top