TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Nå kommer Sonys nye OLED-TV

Den nye A85 OLED fra Sony lover "enestående bilder og en altoppslukende lydopplevelse".

forfatter
Publisert 12.05.20 - 11:14

Sonys OLED-skjermer kan hevdes å være blant de mest stilrene TV-ene på markedet: Med et sylslankt OLED-panel fra LG, kombinert med Sonys nesten usynlige høyttalere, har de oppnådd et lekkert resultat for både øyne og ører. Det var vår erfaring da vi testet 2019-modellene AG9 og AG8!

Nå står de nye 2020-modellene for tur, og Sony bygger videre på den samme vellykkede formelen som sist: Den nye OLED-TV-en A85 ble vist første gang under CES-messen i Las Vegas, men nå er den klar for butikkhyllene her hjemme.

Les også: CES 2020 – 8K LED og 4K OLED fra Sony

Sony A85 OLED

Sony A85 OLED. (Foto: Sony)

Den nyeste OLED-skjermen fra Sony bruker i likhet med forgjengerne et 4K OLED-panel fra LG, kombinert med Sonys egen patenterte bildebehandling. A85 kommer rustet med versting-prosessoren X1 Ultimate, som vi tidligere kun har sett i de dyreste high-end modellene.

Sony-prosessoren har mange avanserte finesser i verktøykassa, deriblant Pixel Contrast Booster som forbedrer farge og kontrast, og ikke minst X-Motion Clarity som skal sørge for særdeles glatte og sømløse bevegelser. Sistnevnte er det faktisk første gang Sony bruker i en OLED-TV, så det skal bli spennende å sjekke ut når vi får modellen til test.

Sony A85 støtter både Dolby Vision HDR-video såvel som Dolby Atmos lydprosessering. Den kan i tillegg skilte med Netflix Calibrated Mode, som tilbyr Netflix-innhold med studiokvalitet. A85 er i tillegg en IMAX® Enhanced sertifisert TV, hva nå enn det måtte bety i praksis.

Usynlige høyttalere

På høyttalersiden finner vi som forventet Sonys Acoustic Surface Audio løsning, der selve TV-skjermen brukes som høyttaler. Såkalte aktuatorer bak skjermen gjør at bildepanelet «svinger» i takt med lydsignalet, slik at lyden oppleves å komme direkte ut fra bildet. Årets modell har fått to ekstra basshøyttalere på baksiden, for å gi ekstra fylde til musikk og lydeffekter.

Dersom du likevel skulle få lyst på eksterne høyttalere, er det kjekt å vite at Sony-skjermen støtter HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel) for høyoppløst lydoverføring til Atmos lydplanker.

Derimot ser det ikke ut til at A85 får fullverdige HDMI 2.1 innganger: Det medfører blant annet at gaming-relaterte finesser som VRR (variabel refresh rate) og ALLM (auto low latency mode) glimrer med sitt fravær. Sony har imidlertid en high-end LCD-modell (XH90) på vei som vil støtte disse funksjonene.

Android-TV

A8-serien er en Android-TV(versjon 9 Pie) og har følgelig Google Assistant stemmestyring, og Chromecast innebygd, som gir brukerne enkel tilgang til innhold, tjenester og deling via enheter. Sony-skjermen støtter Apple AirPlay og kan streame filmer, musikk, spill og bilder til TV-en fra iOS enheter.

Sony A85 OLED blir tilgjengelig i løpet av mai/juni og finnes i skjermstørrelse 65” og 55”.

Veiledende priser:

Sony KD-55A85 (55”): 21000 kr

Sony KD-65A85 (65”): 31000 kr

youtu.be/SpJ5oh8IYBA

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde