Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

LG og Bang & Olufsen presenterer luksus-TV

Denne sværingen fra LG vil trolig gå "rett hjem" hos oljesjeiker og nyrike fotballspillere.

Skrevet av / 22.08.23 - 11:01
LG og Bang & Olufsen presenterer luksus-TV

LG og Bang & Olufsen er velkjente produsenter innen TV og high-end lyd. Nå har de slått hodene sammen for å klekke ut en av de mest ekstravagante TV-ene noensinne. Produktet bærer navnet LG MAGNIT, og oppskriften virker ganske enkel: man bare kombinerer LGs heftigste TV-skjerm med B&Os råeste høyttalere!

LG MAGNIT TV-skjermen måler hele 136 tommer, og bruker et avansert MicroLED-panel med 4K-oppløsning, og 120Hz. Lyden kommer fra B&Os flaggskiphøyttalere Beolab 90. (Foto: LG)

LG MAGNIT med MicroLED-teknologi

MicroLED er en relativt ny skjermteknologi som ligner litt på OLED, siden den har «selvlysende» egenskaper uten behov for LCD-panel og baklys. Men i stedet for å bruke organiske lysdioder, bruker den bittesmå, ikke-organiske lysdioder som potensielt kan bli mye lysere enn OLED – opptil 2000 nits i følge LG. MicroLED-skjermen har også en matt coating som hindrer reflekser fra omgivelsene, og lover god kontrast under nær sagt alle seerforhold.

Til tross for den enorme skjermstørrelsen har LG MAGNIT en slank utførelse med syltynn innramming i børstet aluminium. Den er beregnet for veggmontering, og kommer med en liten Media Box på undersiden til oppbevaring og tilkobling av ulike videokilder.

(Foto: LG)

Lyd og fjernstyring fra Bang & Olufsen

En TV i ultra high-end klassen fortjener naturligvis høyttalere som står i stil. Her nytter det ikke med en alminnelig lydplanke, om man skal yte rettferdighet til det ekstreme bildet. LG har funnet løsningen i Bang & Olufsens flaggskiphøyttalere Beolab 90, og både lyden og TV-en kan styres med B&Os luksuriøse fjernkontroll.

Beolab 90 kom først ut i 2016, men regnes fortsatt som en av verdens mest avanserte høyttalere. Foruten potent lyd og luksuriøs design, og er kjent for å være meget plasseringsvennlige. Med hele 18 høyttalerelementer og 8200 watt innebygd forsterkerkraft, byr de på et ekstravagant, stort og luftig lydbilde, som tilpasses nøye til akustikken i rommet.

Lyden kjenner vi…

Det har vært skrevet mye om Bang & Olufsens ekstreme flaggskiphøyttalere, men Lyd & Bilde er blant de få som faktisk har testet dem, hjemme i undertegnedes egen leilighet(se linken under). Den gang måtte vi nøye oss med en 46 tommers Beovision 11, og vi kan bare drømme om hvordan opplevelsen ville vært med en TV som fyller hele veggen…

Fra testen av Beolab 90, den gang sammen med en litt mindre B&O TV. (Foto: Audun Hage)
Les også Bang & Olufsen Beolab 90 Bang & Olufsens flaggskiphøyttaler sprenger grensene, og går ned i historien som en av de beste høyttalerne vi har hørt noensinne.

Pris og tilgjengelighet

Nøyaktig pris på LG MAGNIT vet vi ikke, men den ligger garantert i millionklassen, da B&O-høyttalerne alene koster rundt 1,2 millioner kroner for et par.

LG MAGNIT med Beolab 90 høyttalere står for tiden utstilt i LGs showroom i Dubai, og i Bang & Olufsens butikk i Riyadh. Lokasjonene er neppe tilfeldig utvalgt, for det er nok her man vil finne flest potensielle kunder. Emiratene og Saudi-Arabia er kjent for sin oljerikdom og fotballklubber med ekstreme lønninger. Hvem vet, kanskje dette kan bli Neymars eller Ronaldos neste TV?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top