Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

LG og Bang & Olufsen presenterer luksus-TV

Denne sværingen fra LG vil trolig gå "rett hjem" hos oljesjeiker og nyrike fotballspillere.

Skrevet av / 22.08.23 - 11:01
LG og Bang & Olufsen presenterer luksus-TV

LG og Bang & Olufsen er velkjente produsenter innen TV og high-end lyd. Nå har de slått hodene sammen for å klekke ut en av de mest ekstravagante TV-ene noensinne. Produktet bærer navnet LG MAGNIT, og oppskriften virker ganske enkel: man bare kombinerer LGs heftigste TV-skjerm med B&Os råeste høyttalere!

LG MAGNIT TV-skjermen måler hele 136 tommer, og bruker et avansert MicroLED-panel med 4K-oppløsning, og 120Hz. Lyden kommer fra B&Os flaggskiphøyttalere Beolab 90. (Foto: LG)

LG MAGNIT med MicroLED-teknologi

MicroLED er en relativt ny skjermteknologi som ligner litt på OLED, siden den har «selvlysende» egenskaper uten behov for LCD-panel og baklys. Men i stedet for å bruke organiske lysdioder, bruker den bittesmå, ikke-organiske lysdioder som potensielt kan bli mye lysere enn OLED – opptil 2000 nits i følge LG. MicroLED-skjermen har også en matt coating som hindrer reflekser fra omgivelsene, og lover god kontrast under nær sagt alle seerforhold.

Til tross for den enorme skjermstørrelsen har LG MAGNIT en slank utførelse med syltynn innramming i børstet aluminium. Den er beregnet for veggmontering, og kommer med en liten Media Box på undersiden til oppbevaring og tilkobling av ulike videokilder.

(Foto: LG)

Lyd og fjernstyring fra Bang & Olufsen

En TV i ultra high-end klassen fortjener naturligvis høyttalere som står i stil. Her nytter det ikke med en alminnelig lydplanke, om man skal yte rettferdighet til det ekstreme bildet. LG har funnet løsningen i Bang & Olufsens flaggskiphøyttalere Beolab 90, og både lyden og TV-en kan styres med B&Os luksuriøse fjernkontroll.

Beolab 90 kom først ut i 2016, men regnes fortsatt som en av verdens mest avanserte høyttalere. Foruten potent lyd og luksuriøs design, og er kjent for å være meget plasseringsvennlige. Med hele 18 høyttalerelementer og 8200 watt innebygd forsterkerkraft, byr de på et ekstravagant, stort og luftig lydbilde, som tilpasses nøye til akustikken i rommet.

Lyden kjenner vi…

Det har vært skrevet mye om Bang & Olufsens ekstreme flaggskiphøyttalere, men Lyd & Bilde er blant de få som faktisk har testet dem, hjemme i undertegnedes egen leilighet(se linken under). Den gang måtte vi nøye oss med en 46 tommers Beovision 11, og vi kan bare drømme om hvordan opplevelsen ville vært med en TV som fyller hele veggen…

Fra testen av Beolab 90, den gang sammen med en litt mindre B&O TV. (Foto: Audun Hage)
Les også Bang & Olufsen Beolab 90 Bang & Olufsens flaggskiphøyttaler sprenger grensene, og går ned i historien som en av de beste høyttalerne vi har hørt noensinne.

Pris og tilgjengelighet

Nøyaktig pris på LG MAGNIT vet vi ikke, men den ligger garantert i millionklassen, da B&O-høyttalerne alene koster rundt 1,2 millioner kroner for et par.

LG MAGNIT med Beolab 90 høyttalere står for tiden utstilt i LGs showroom i Dubai, og i Bang & Olufsens butikk i Riyadh. Lokasjonene er neppe tilfeldig utvalgt, for det er nok her man vil finne flest potensielle kunder. Emiratene og Saudi-Arabia er kjent for sin oljerikdom og fotballklubber med ekstreme lønninger. Hvem vet, kanskje dette kan bli Neymars eller Ronaldos neste TV?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Scroll to Top