Nyhet

Nå er PS Remote Play-appen for Android TV tilgjengelig

Lar deg spille Playstation-spill på TV uten tilkoblet konsoll.

Skrevet av / 13.09.23 - 13:50
Nå er PS Remote Play-appen for Android TV tilgjengelig

Sony kunngjorde i dag at den nye PS Remote Play-appen fra Sony Interactive Entertainment (SIE) nå er tilgjengelig på deres nyeste Android/Google TV-modeller. Den nye toppmodellen BRAVIA XR A95L vil være den aller første til å ta i bruk PS Remote Play funksjonen for Android TV.

Med PS Remote Play trenger du ikke være direkte tilkoblet spillkonsollen for å spille på TV-skjermen. (Foto: Sony)

PS Remote Play til Android TV: Spill Playstation-spill uten konsoll

Den store nyheten med PS Remote Play er muligheten til å «fjernstyre» PS5 og PS4 spillkonsollene uten at disse er fysisk tilkoblet TV-skjermen. Så lenge du har en kompatibel TV koblet til en høyhastighets internettforbindelse, kan du spille favorittspillene som er installert på konsollen din. Dermed er det mulig få tilgang til konsollene sine og fortsette gaming-eventyret også når du er borte fra hjemmet, eller simpelthen har konsollen tilkoblet i et annet rom. Du kan for eksempel spille direkte på konsollen, og senere gjenoppta spillet akkurat der du slapp, på TV nummer 2.

Sony fremhever at deres nye toppmodell for 2023, OLED TV-en BRAVIA XR A95L, vil være en av de første Android-TV-ene som drar fordel av PS Remote Play-funksjonen. Men appen vil også være tilgjengelig på andre kompatible Android TV-er.

Les også Vi har sett Sonys nyeste OLED-TV Sony QD-OLED toppmodell er snart i butikk, vi har allerede tatt en første kikk.

A95L-serien støtter for øvrig eksklusive gaming-funksjoner for Playstation 5, inkludert Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode, for optimalisert bildekvalitet mens man spiller eller strømmer video. Den har også fått en  brukervennlig spillmeny der man kan skreddersy innstillingene til egne preferanser, deriblant VRR eller Motion Blur Reduction, og.Black Equalizer som løfter detaljnivået i mørke områder. Senere i år kommer også muligheten til å tilpasse størrelsen på skjermen med funksjonen Screen Size.

Dette trenger du for å bruke Remote Play via TV:

 • TV eller enhet som kjører Android TV™ OS 12 eller nyere
 • Du kan også bruke Chromecast med Google TV.
 • PS5-konsoll
 • Oppdater alltid PS5-konsollen til den nyeste versjonen av systemprogramvaren.
 • En konto for PlayStation™Network
 • Bruk samme konto som du bruker for PS5-konsollen. Hvis du ikke har en konto, må du først opprette en.
 • Mobil enhet
 • Logg på ved å skanne en QR-kode på smarttelefonen eller nettbrettet.
 • Høyhastighets internettforbindelse
 • Som standard anbefaler Sony en høyhastighetsforbindelse med opp- og nedlastingshastigheter på minst 5 Mbps. For best ytelse anbefaler de en høyhastighetsforbindelse med opp- og nedlastingshastigheter på minst 15 Mbps.
 • DualSense™ trådløs kontroller

Remote Play appen er også tilgjengelig for bærbare enheter via Google Play Store.

​Kilde: Sony

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top