Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

LGs 2023 TV-modeller kan få bedre lyd – ved hjelp av DTS

LG lanserer støtte for DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller for 2023

Skrevet av / 02.02.23 - 07:00
LGs 2023 TV-modeller kan få bedre lyd – ved hjelp av DTS

LG lanserte en rekke nye OLED-TVer og Premium LCD-modeller under CES 2023 i Las Vegas. I den forbindelse ble det også kjent at modeller som OLED C3 og G3 nå får støtte for DTS-lyd.

DTS (Digital Theater Systems) eies av amerikanske Xperi og blir ofte beskrevet som en “Dolby-konkurrent”. De representerer en rekke surroundlyd-formater., deriblant DTS HD Master Audio som brukes på mange Blu-ray-utgivelser, og ikke minstdet objektbaserte 3D-lydformatet DTS:X, som er en direkte utfordrer til Dolby Atmos.

DTS-støtte på LG TV-er fra og med 2023

Det at LG TV nå får støtte for DTS innebærer ikke nødvendigvis at de kan spille av lydformatet direkte via sine innebygde høyttalere. Derimot kan de sende lydsignalene videre til en kompatibel lydplanke eller surroundreceiver via HDMI eARC. Det kan åpne for potensielt bedre lyd fra en del påkostede filmproduksjoner.

Selv om DTS:X ikke er like utbredt som Dolby Atmos, benyttes det blant annet på såkalte IMAX Enhanced filmtitler, deriblant ferske Marvel-titler som Black Panther: Wakanda Forever.

LG har en god tradisjon med å støtte mange forskjellige lyd-, bilde- og gaming-formater, og med DTS-lyd på plass blir det mulighet for å se og høre flere enda filmtitler i beste tilgjengelige kvalitet.

Så gjenstår det å teste hvor godt det fungerer i praksis, når vi får 2023-modellene på testbenken!

Merk: For å nyte fullt ut av DTS-lyd og DTS:X, må du også ha en lydplanke eller surroundreceiver som støtter formatet. DTS:X er tilgjengelig på nyere lydplanker fra blant andre Samsung, Sony, JBL og LG selv.

Les også LG smeller i bordet med nye OLED-TV Lover uovertruffen bildekvalitet og banebrytende brukervennlighet, med C3, G3 og Z3.
Les også LGs lydplanker tilpasses rommet LGs nye lydplanker SC9 og SE6 skal gi omsluttende lyd og en rekke allsidige funksjoner.
Les også Den Sorte Panteren kommer til Disney+! Nå kan du snart se den Oscar-nominerte Marvel-filmen på Disney+.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top