Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2023: Lydplanker fra LG har romkalibrering

LGs nye lydplanker SC9 og SE6 skal gi omsluttende lyd og en rekke allsidige funksjoner.

Skrevet av / 03.01.23 - 12:31
CES 2023: Lydplanker fra LG har romkalibrering

LG avduker sine nyeste lydplanker på CES i Las Vegas, og vi er spent på hva de har i ermet denne gangen.

Vi håper virkelig de har funnet på noe nytt med modellene SC9 og SE6, for vi vil ikke bare ha «okay» lyd – vi vil ha lyd som får oss til å komme inn i filmen – eller føle oss som om vi sitter på første rad på en konsert med vår favorittartist.

Når disse lydplankene er paret med LGs nye TV-er, dukker noen nye funksjoner opp. WOW Orchestra, for eksempel, benytter alle lydkanalene til de to produktene for å skape et utvidet lydbilde med forbedret høyde, dybde og kraft. Vi håper det også betyr at vi kan få litt ekstra trøkk og gnist når vi ser på actionfilmer eller spiller videospill.

SC9 har subwoofer, SE6 har integrert bass

Den største forskjellen mellom de to lydplankene er at du får med en trådløs subwoofer når du kjøper SC9, mens den slanke SE6 i stedet har fire slavebasser for å prøve å gjenskape basseffektene.

Foto: LG

Tre kanaler «i taket»

Vi skal heller ikke glemme LGs Triple Sound Technology. Dette er nemlig de første lydplankene på markedet med tre separate toppkanaler fra dedikerte høyttalerelementer. Dette skal gi en mer komplett hjemmekino-opplevelse, med nøyaktig lydgjengivelse og forbedret klarhet. Ikke minst ved å kunne trekke den viktige senterkanalen lengre opp i høyden, slik at den ikke høres som den kommer fra under bildet.

Les også På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!

I tillegg har vi Triple Level Spatial Sound Technology (puh!), som benytter kanalanalyse utført av en 3D-motor som har kartlagt menneskets hodeform og hørselssystem, for å legge til et virtuelt midtlag. Dette lover å gi oss en overbevisende følelse av rom og livaktig lyd, slik at vi kan føle oss som om vi er midt i handlingen.

Ikke nok med det, men LG har også inkludert Triple Sound Optimizer, en funksjon som forsterker lytteopplevelsen med kunstig intelligens. Dessuten kan vi se frem til å skalere opp tokanals stereolyd til omsvøpende multikanals surroundlyd, takket være Smart Up-mixer.

Null kabelkluss

Vi får også trådløs tilkobling med WOWCAST, som gir oss den bekvemmeligheten av å slippe å ha massevis av kabler liggende rundt i stuen. Vi elsker å se en ryddig og organisert stue, så dette høres ut som en drøm. Hvis det fungerer sømløst i praksis.

Designen på de nye lydplankene ser også ut til å være elegant og stilig, og bør passe fint inn i de fleste hjem. En helt ny bordbrakett gjør at lydplanken kan plasseres direkte under TV-en, for et visuelt harmonisk utseende.

Romkalibrering

Vi er også spent på å høre hva LGs forbedrede AI Room Calibration kan gjøre for lydopplevelsen. Denne funksjonen analyserer forholdene i rommet og tilpasser lydplankens innstillinger for å levere bedre presisjon i bassområdet. Også frekvensområdet i frontkanalene justeres, for å forbedre den generelle balansen, klarheten i vokale prestasjoner, filmdialogen og presisjonen i lydbildet.

Sist, men ikke minst, har LG inkludert sin avanserte AI Sound Pro-funksjon i de nye lydplankene. Denne funksjonen lover utmerket lyd for alle typer innhold, uansett om det er filmer, sportsbegivenheter, spill eller musikk. AI Sound Pro analyserer lydsignalet og aktiverer automatisk de mest passende innstillingene. Hvis det fungerer etter hensikten, kan dette bli riktig så bra.

Alt i alt ser dette ut til å bli en spennende lansering fra LG, og vi gleder oss til å se hva vi har i vente. Fingrene krysset for at lydkvaliteten lever opp til forventningene!

Om pris og tilgjengelighet

Vi kommer tilbake til pris og lanseringstidspunkt når vi vet mer.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top