TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Lydplanker fra LG har romkalibrering

LGs nye lydplanker SC9 og SE6 skal gi omsluttende lyd og en rekke allsidige funksjoner.

forfatter
Publisert 03.01.23 - 12:31

LG avduker sine nyeste lydplanker på CES i Las Vegas, og vi er spent på hva de har i ermet denne gangen.

Vi håper virkelig de har funnet på noe nytt med modellene SC9 og SE6, for vi vil ikke bare ha «okay» lyd – vi vil ha lyd som får oss til å komme inn i filmen – eller føle oss som om vi sitter på første rad på en konsert med vår favorittartist.

Når disse lydplankene er paret med LGs nye TV-er, dukker noen nye funksjoner opp. WOW Orchestra, for eksempel, benytter alle lydkanalene til de to produktene for å skape et utvidet lydbilde med forbedret høyde, dybde og kraft. Vi håper det også betyr at vi kan få litt ekstra trøkk og gnist når vi ser på actionfilmer eller spiller videospill.

SC9 har subwoofer, SE6 har integrert bass

Den største forskjellen mellom de to lydplankene er at du får med en trådløs subwoofer når du kjøper SC9, mens den slanke SE6 i stedet har fire slavebasser for å prøve å gjenskape basseffektene.

Foto: LG

Tre kanaler «i taket»

Vi skal heller ikke glemme LGs Triple Sound Technology. Dette er nemlig de første lydplankene på markedet med tre separate toppkanaler fra dedikerte høyttalerelementer. Dette skal gi en mer komplett hjemmekino-opplevelse, med nøyaktig lydgjengivelse og forbedret klarhet. Ikke minst ved å kunne trekke den viktige senterkanalen lengre opp i høyden, slik at den ikke høres som den kommer fra under bildet.

Les også På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!

I tillegg har vi Triple Level Spatial Sound Technology (puh!), som benytter kanalanalyse utført av en 3D-motor som har kartlagt menneskets hodeform og hørselssystem, for å legge til et virtuelt midtlag. Dette lover å gi oss en overbevisende følelse av rom og livaktig lyd, slik at vi kan føle oss som om vi er midt i handlingen.

Ikke nok med det, men LG har også inkludert Triple Sound Optimizer, en funksjon som forsterker lytteopplevelsen med kunstig intelligens. Dessuten kan vi se frem til å skalere opp tokanals stereolyd til omsvøpende multikanals surroundlyd, takket være Smart Up-mixer.

Null kabelkluss

Vi får også trådløs tilkobling med WOWCAST, som gir oss den bekvemmeligheten av å slippe å ha massevis av kabler liggende rundt i stuen. Vi elsker å se en ryddig og organisert stue, så dette høres ut som en drøm. Hvis det fungerer sømløst i praksis.

Designen på de nye lydplankene ser også ut til å være elegant og stilig, og bør passe fint inn i de fleste hjem. En helt ny bordbrakett gjør at lydplanken kan plasseres direkte under TV-en, for et visuelt harmonisk utseende.

Romkalibrering

Vi er også spent på å høre hva LGs forbedrede AI Room Calibration kan gjøre for lydopplevelsen. Denne funksjonen analyserer forholdene i rommet og tilpasser lydplankens innstillinger for å levere bedre presisjon i bassområdet. Også frekvensområdet i frontkanalene justeres, for å forbedre den generelle balansen, klarheten i vokale prestasjoner, filmdialogen og presisjonen i lydbildet.

Sist, men ikke minst, har LG inkludert sin avanserte AI Sound Pro-funksjon i de nye lydplankene. Denne funksjonen lover utmerket lyd for alle typer innhold, uansett om det er filmer, sportsbegivenheter, spill eller musikk. AI Sound Pro analyserer lydsignalet og aktiverer automatisk de mest passende innstillingene. Hvis det fungerer etter hensikten, kan dette bli riktig så bra.

Alt i alt ser dette ut til å bli en spennende lansering fra LG, og vi gleder oss til å se hva vi har i vente. Fingrene krysset for at lydkvaliteten lever opp til forventningene!

Om pris og tilgjengelighet

Vi kommer tilbake til pris og lanseringstidspunkt når vi vet mer.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
HomePod er det nye stereoanlegget Apples HomePod-høyttaler er virkelig engasjerende å lytte til, når den ikke lytter til deg - og en er god, men to er enda bedre.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Komplett stereoanlegg på liten plass Større trådløs JBL-høyttaler.
lbpluss
Musikalsk hyllest til Italias fiolinmakere Sonus faber fornyer Homage-serien
lbpluss
Ny HomePod kommer til Norge Apple lanserer sin større høyttaler i en ny og smartere versjon.
Følg Lyd & Bilde