Nyhet

LG MAGNIT: Gigantisk, buet MicroLED-skjerm

Denne enorme video-veggen er ment for filmproduksjon, men ta det med ro, det finnes varianter for hjemmebruk også.

Skrevet av / 02.06.23 - 09:00
LG MAGNIT: Gigantisk, buet MicroLED-skjerm

LG Electronics er kanskje mest kjent for sine kontrastrike OLED-TV.er, men visste du at den sørkoreanske produsenten også leverer MicroLED-skjermer? Samsung er nemlig ikke alene om å tilby den eksotiske, men avanserte skjermteknologien.

MicroLED er en såkalt “selvlysende” panelteknologi bestående av mikroskopiske lysdioder som kan avgi både lys og farger samtidig. På sikt kan det tenkes å bli det “neste store” innen TV, men inntil videre er den mest brukt i profesjonelle sammenhenger, enorme videovegger til reklame, presentasjoner og lignende.

LG MAGNIT (modell LBAF) er en kjempestor, moduloppbygd MicroLED-skjerm som er spesielt myntet på virtuell film- og medieproduksjon, der de enorme skjermene brukes som en aktiv del av bakgrunnen på filmsettet.

LG MAGNIT er i stand til å vise digitale bilder i sanntid, det vil si at handlingen på skjermen (som regel dataanimerte bakgrunner) kan synkroniseres opp mot kameraer og andre produksjons-elementer. På denne måten kan virtuelle og live-action-elementer blandes sammen. (Illustrasjon: LG Electronics)

LG MAGNIT: MicroLED-skjermer til virtuell produksjon

Bruken av LED-skjermer for å gi naturtro bakgrunner blir stadig mer populært i kringkastings- og filmindustrien: Vi vet blant annet at populære serier som The Mandalorian (Disney+) og 1899 (Netflix) gjør hyppig bruk av virtuell produksjon, i stedet for tradisjonell «green screen».

LGs MicroLED-skjermer leveres i store 35,6-tommers skap, der panelmoduler og strømforsyningsenheter kan nås fra baksiden. Skjermløsningen skal tilby bilder i kringkastingskvalitet, med høy fargenøyaktighet, lav forsinkelse og utmerkede HDR-egenskaper, med en lysstyrke på opptil 1500 Nits.

Skjermmodulene er oppbygd med LGs chip-on-board LED-teknologi, og har en pikselbredde på 1,5 millimeter. LG trekker blant annet frem at MicroLED-teknikken reduserer fargeforvrengning over en bred innsynsvinkel, og derfor kan benyttes i svært store skjermkonfigurasjoner. Skjermene tillater dessuten en konkav krumning på opptil 10 grader.

PSST! Foruten modeller til profesjonell bruk, finnes det også en MAGNIT-modell til hjemmebruk (modellnavn LSAD). Den har en skjermstørrelse på 136 tommer, 16:9 format og 4K-oppløsning (3840 x 2160). Nøyaktig pris vites ikke, men antas å ligge i millionklassen!

 

Les også Samsung MicroLED: Blendende bildekvalitet, men det koster ... Kan det friste med en 110 tommers MicroLED-TV til halvannen million?
Les også Har du råd til denne? Denne digre skjermen kunne vi absolutt tenke oss i hjemmekinoen - men vil vi betale for den... ?
Les også Gamernes våte drøm? Denne OLED TV-en fra LG kan noe som ikke andre skjermer kan, men det koster å flekse …
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top