Nyhet

Sjekk denne MicroLED-skjermen fra Samsung

Kan det friste med en 110 tommers MicroLED-TV til halvannen million?

Skrevet av / 10.05.23 - 10:00
Sjekk denne MicroLED-skjermen fra Samsung

Vi har sett MicroLED-skjermer på nært hold ved flere anledninger på elektronikkmesser verden rundt, men nå har vi fått se litt nærmere på Samsungs 110-tommer MS1A, i et lukket rom med dempet belysning. Og den er virkelig et syn utenom det vanlige!

Samsung-skjermen var et av trekkplastrene under PowerUp-messen ved X Meeting Point utenfor Oslo, hvor elektronikkjeden Power holder interne kurs og produktpresentasjoner av nyhetene som snart kan ventes i butikkene.

Samsung MicroLED (5) Samsung MicroLED (2) Samsung MicroLED (4) Samsung MicroLED (13)
<
>
Skjermen har innebygd Smart-TV med apper slik som vi er vant til på øvrige Samsung-modeller(Foto: Audun Hage)

Ingen Hvermannsen-TV

Om denne kolossen fra Samsung blir å se i din lokale Power-butikk er derimot usikkert: Dette er Samsungs største og dyreste TV-modell, og det med god margin!

Den ekstravagante MicroLED-skjermen som vises i Norge har en størrelse på 110 tommer, og er sammensatt av 192 MicroLED-skjermmoduler, eller “fliser” om du vil.

TV-en bruker en separat koblingsboks med hele 6 HDMI-innganger, og den har mulighet for å kjøre “split-screen” i fire deler med fire ulike signalkilder samtidig.

Ifølge Samsung leveres den ferdig sammensatt fra fabrikk og kommer fiks ferdig i én svær kartong, klargjort for å monteres på vegg. Med tanke på prisklassen vi befinner oss i, kan nok du som kjøper forhandle deg til å få den ferdig montert …

Samsung MicroLED (9) Samsung MicroLED (6) Samsung MicroLED (10) Samsung MicroLED (11)
<
>
Samsung-skjermen gir en temmelig spektakulær bildekvalitet. (Foto: Audun Hage)

Blendende bildeopplevelse

MicroLED-skjermene skiller seg fra tradisjonelle LCD og OLED-skjermer ved at hver eneste lille piksel består av en mikroskopisk lysdiode, som avgir både lys og farger direkte, uten behov for noe fargefilter eller ekstra lag i mellom. Det gir en matt skjermoverflate uten refleksjoner eller ujevnheter, samtidig som man oppnår en svært jevn og nyansert fargegjengivelse, uavhengig av innsynsvinkel.

Og siden pikslene kan tennes og slukkes etter behov, gir det et perfekt svartnivå og en kontrast som er vel…hinsides noe annet vi har sett!

MicroLED-skjermen gir et intenst, fargerikt og kontrastrikt bilde, og med en blendende lysstyrke på opptil 4000 nits, setter det seg virkelig på netthinnen. Forskjellen er vanskelig å illustrere med bilder, det må bare oppleves. Tenk deg kontrasten til en OLED, kombinert med en lysstyrke som overgår de råeste MiniLED-skjermene, så har du en pekepinn.

Kostbar fornøyelse

Det er ingen tvil om bildeopplevelsen man kan få av MicroLED er noe for seg selv, men så koster det også deretter. Prisforlangende for en 110 tommers MicroLED fra Samsung er i skrivende stund 1,5 millioner kroner, og den leveres kun på bestilling. Ergo kommer den nok heller neppe på lagersalg eller “Black Week” tilbud med det første: Dette er altså en TV som henvender seg til de som både har motivasjonen og kronasjene til rådighet, til å betale for en TV i ultra-high-end klassen.

Heldigvis har Samsung også mer “folkelige” storskjerm-alternativer i sortimentet sitt for 2023, og vi fikk se flere  eksempler på dette under PowerUp-messen. Deriblant en 98-tommer i QN90-serien, og en ny 85-tommer i CU8005-serien. Både 98QN90 og 85CU8005 er LCD-baserte skjermer, og sistnevnte kan skilte med 4K-oppløsning og 120 Hz, til rett over 20.000 kroner. 

Les også Ny fulltreffer fra Samsung? En av Samsungs aller beste TV-er er tilbake i ny 2023-versjon: QN95C er et imponerende skue fra alle kanter, men Samsung har også gjort noen interessante endringer.
Les også Nettopp kjøpt en "ny" Samsung-TV? Ikke les dette... Et skred av nye Neo QLED 8K, 4K og OLED-modeller. Den største skjermen blir på hele 98 tommer!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

The Frame får ny innramming

8K-oppløsning, sa du? Denne har 16K!

Bang & Olufsens lanserer sin største TV noensinne

Samsung MicroLED: Blendende bildekvalitet, men det koster ...

Sniktitt på TCLs nye TV-er i Stockholm

Har du råd til denne?

Scroll to Top