Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Asus lanserer 135(!) tommers MicroLED-skjerm

Denne digre skjermen kunne vi absolutt tenke oss i hjemmekinoen - men vil vi betale for den... ?

Skrevet av / 23.04.23 - 10:00
Asus lanserer 135(!) tommers MicroLED-skjerm

Under NAB-messen (National Association of Broadcasters) i Las Vegas denne uken, lanserte Asus en rekke nye produkter, og blant disse finner vi en temmelig spinnvill storskjerm!

Skjermen heter ASUS ProArt Cinema PQ07, men navnet forteller ikke hvilken koloss vi har å gjøre med. Vi snakker om en 4K HDR monitor på hele 135″. Ja du leste riktig – hundreogtrettifem tommer!

Asus ProArt Cinema PQ07. (Foto: Asus)

Asus ProArt Cinema PQ07

Den kolossale skjermen er først og fremst myntet på profesjonell bruk, videoproduksjon, kringkasting, offisielle presentasjoner og lignende, men Asus hevder den også kan være en aktuell skjerm til hjemmekino – herav navnet Cinema. Men vil du ha denne hjemme i kino-kjelleren må være forberedt på å bla opp – MicroLED-skjermer er nemlig en kostbar fornøyelse.

Skjermen kan levere opptil 2000 nits lysstyrke, høy kontrast og dekker 95% av fargerommet DCI-P3. Asus hevder dessuten at den kan levere et glattere bilde enn andre MicroLED-skjermer vi har sett til nå, takket være en lavere «pixel pitch» på 07815 millimeter kontra 1,2-1,5 millimeter. Pixel pitch (PP) refererer til avstanden mellom hver piksel på en skjerm, og måles i piksler per millimeter.

Asus ProArt Cinema PQ07 er i første rekke beregnet på profesjonell videoproduksjon og lignende. (Foto: Asus)
Les også Herregud, for en bildekvalitet! Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.

MicroLED sa du?

MicroLED-teknologien bruker bittesmå lysdioder som avgir både lys og farger. De kan oppnå fantastisk lysstyrke og kontrast, og en bred innsynsvinkel med veldig lite gjenskinn fra skjermoverflaten. Dette er fortsatt en eksotisk og dyr teknologi, som fortsatt ligger et stykke unna massemarkedet. En annen produsent som satser på MicroLED er Samsung, som tilbyr skjermer i ulike størrelser.

DSC 4381
Microled-skjermer kan levere en heftig bildeopplevelse. Her ser vi Audun ved siden av en Samsung 101″ MicroLED-skjerm. (Foto: Lyd & Bilde)
Les også Nettopp kjøpt en "ny" Samsung-TV? Ikke les dette... Et skred av nye Neo QLED 8K, 4K og OLED-modeller. Den største skjermen blir på hele 98 tommer!

Pris og tilgjengelighet?

Så er spørsmålet, hva skal herligheten koste? Det har ikke Asus gått ut med enda. ProArt Cinema PQ07 er en moduloppbygd skjerm, hvilket vil si at den kan konfigureres og leveres i ulike størrelser og andre skjermformater enn vanlig 16:9 om ønskelig. Men vil du ha den største 135-tommers utgaven, antas den å ligge i millionklassen.

Du kan se et glimt av skjermen i videoen under, fra NAB Show 2023.

Specifications
ProArt Cinema PQ07
Panel size (diagonal)
135″ (16:9)
Resolution
4K UHD (3840 x 2160)
Pixel pitch
0.7815 mm
Panel backlight/type
Micro LED
Brightness
2000 cd/m² (peak brightness)
Color saturation
95% DCI-P3
Display color
10-bit
HDR support
HDR-10
Special features
Fully scalable to different sizes, shapes, and ratio; with numerous customization options
 
Les også TCLs 2023 TV-modeller er straks klare i Norden Viser frem rykende ferske TV-modeller og lydprodukter i Milano denne uken.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top