Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Her er Samsungs 2024 TV-modeller – for første gang i Europa

Viste frem splitter nye QLED- og OLED-TV-er med AI-teknologi i Frankfurt.

Skrevet av / 21.02.24 - 01:01
Her er Samsungs 2024 TV-modeller – for første gang i Europa

Frankfurt/Lyd & Bilde: Samsung har nettopp avduket sine nye QLED og OLED TV-modeller for 2024, som blir tilgjengelig i Norden nå til våren.

Presentasjonen fant sted på eventet «World of Samsung» som går av stabelen i Frankfurt denne uken: Her fikk vi se mange av produktnyhetene for 2024 innen TV og lyd, smarte hjem og digitale husholdningsapparater.

Mange av nyhetene ble vist for første gang under CES 2024 i Las Vegas, men nå har de altså funnet veien til Europa.

– I Samsung innoverer vi for å skape opplevelser som hjelper kundene våre å leve mer praktiske og tilkoblede liv. Fra vår første AI-smarttelefon og våre QLED-TV-er som topper salgslistene, til kjøleskap som bruker AI-teknologi for å følge med på maten på innsiden og hjelpe deg med å holde styr på handlelisten din. Produktene våre bringes til live gjennom kraften til SmartThings og AI-innovasjon, sa Benjamin Braun, Samsung Europe’s Chief Marketing Officer.

– På World of Samsung feirer vi hvordan kraften til kunstig intelligens er her i dag – og hvordan den har en reell innvirkning på våre kunders liv både nå og i fremtiden, sier Benjamin Braun.

Nyhetene inkluderer blant andre den nye Neo QLED flaggskipmodellen QN900D, med 8K-oppløsning og kraftig AI-basert  bilde- og lydbehandling. Og ikke minst OLED-toppmodellen S95D. I tillegg fikk vi se en rekke nye QLED- og LCD-modeller i premium- og lifestyle-segmentet, inkludert QN800D, QN90D og QN85D, for ikke å glemme 2024-modellen av The Frame.

Flere gigantstore TV-skjermer

Samsung kunne dessuten avsløre at de vil ha hele fire 98″ storskjerm-modeller i sortimentet for i år: Den rimeligste modellen, DU9000, vil få en attraktiv veil. pris på 4499 euro eller rundt 50.000 NOK. Det kommer også en 98-tommer i QN90D-serien senere i år, og dessuten fortsetter 2023-modellene Q80 (4K) og QN990 (8K) som en del av 2024-sortimentet. Dermed vil det altså finnes fire ulike 98″ modeller å velge mellom fra Samsung, i tillegg til en rekke 85″ og 75″ storskjermer. Og i luksus-segmentet satses det fortsatt tungt på MicroLED-skjermer som leveres i skjermstørrelser fra 76 tommer og oppover.

World of Samsung 2024 (25) World of Samsung 2024
<
>
Knut Eirik Bruvold-Rørnes fra Samsung med 98" Q80C, som får selskap av flere storskjermer i år. (Foto: Audun Hage)

Kunstig intelligens i mange funksjoner

Under eventet i Frankfurt satte Samsung fokus på begrepet «AI for All», og hvordan ulike enheter kan bruke AI-funksjoner for å bli enklere å betjene, mer praktiske, mer «tilkoblede» sammen bidra til å gjøre livet mindre komplisert.

Samsung snakket mye om de nye mobilene i Galaxy S24-serien og deres avanserte fremskritt innen AI. Men for vår del var vi naturligvis ekstra spente på å sjekke ut de nyeste TV- og lydproduktene, og det viser seg at også disse får flere «AI-drevne» funksjoner.

For eksempel finnes det nå forbedret en Active Voice Amplifier som gjør stemmer tydeligere, mens Adaptive Picture nå både gjenkjenner og otimaliserer bildematerialet ved hjelp av AI.

(Foto: Audun Hage)

Samsung QN900D

World of Samsung 2024 (6) World of Samsung 2024 (7) World of Samsung 2024 (23) World of Samsung 2024 (1)
<
>
Samsung QN900D med AI Upscaling. (Foto: Audun Hage)

Flaggskipmodellen QN900D kommer med NQ8 AI Gen 3, Samsungs hittil kraftigste og mest intelligente videoprosessor. Den har en «AI-motor» (Neural Processing Unit) som er dobbelt så rask som Gen2-forgjengeren.

Nye videofinesser som AI Motion Enhancer Pro skal gi glattere bevegelser og løser samtidig problemer med «ballforvrengning» under for eksempel fotballkamper. AI-prosessoren gjenkjenner automatisk hvilken type sport du ser på, og velger riktig bevegelsesutjevning ved hjelp av maskinlæring.

Lyd & Bilde deltok på en «tech session» hvor vi fikk se noen av de nye finessene i aksjon. Blant annet så den oppgraderte AI oppskaleringen lovende ut, med en imponerende evne til å gjøre Full HD-innhold skarpere på den store skjermen.

Bevegelsesutjevningen ser også ut til å fungere meget effektivt på sportsinnhold, der den lyktes med å holde lynhurtige baseballer flimmerfrie.

Dessverre er det bare flaggskipmodellen QN900D som får nyte godt av den meget kraftige – men også kostbare  NQ8 Gen 3-prosessoren. Selv om 4K-modellene får lignende finesser, vil de ikke ha tilsvarende regnekraft under panseret, men må i stedet nøye seg med en litt enklere «NQ4 Gen 2» prosessor.

Samsung QN90D

En interessant Neo QLED-modell blir 4K toppmodellen QN90D. Den bruker QLED LCD-panel med MiniLED-baklys og lokal dimming, med skjermstørrelser fra 50 og helt opp til 98 tommer.

World of Samsung 2024 (20) World of Samsung 2024 (21)
<
>
Samsung QN90D kommer i skjermstørrelser fra 50-98 tommer.(Foto: Audun Hage)

Samsung QN85D

Samsung QN85D er arvtageren til den populære testvinneren QN85C fra 2023. Den blir tilgjengelig i skjermstørrelser fra 55 til 85 tommer med gunstige priser.

World of Samsung 2024 (18) World of Samsung 2024 (19)
<
>
Samsung QN85D kommer i skjermstørrelser fra 55-85 tommer. (Foto: Audun Hage)

Samsung S95D: QD-OLED

Samsung S95D blir en lekkerbisken for deg som elsker svarte katter… kremt, svartnivå. (Foto: Audun Hage)

En annen spennende nykommer er QD-OLED toppmodellen S95D, arvtageren til S95C fra 2023. Den har angivelig 20 % mer lysstyrke enn forgjengeren, og støtter oppdateringsfrekvenser opptil 144 Hz. Bildekvaliteten så riktig lekker ut, og det samme kan sies om den slanke utførelsen, med tilkoblingene gjemt i en ekstern One Connect boks.

S95D kommer også utstyrt med et nyutviklet «Glare Free» lysdiffuserende skjermfilter: Skjermen har fått en matt overflate inspirert av The Frame, som medfører langt mindre refleksjoner av omgivelsene. Effekten ble behørig demonstrert ved hjelp av lyskastere, som viser at S95D har vesentlig mindre lysrefleksjon enn forgjengeren S95C.

World of Samsung 2024 (2) World of Samsung 2024 (3) World of Samsung 2024 (4) World of Samsung 2024 (24)
<
>
Samsung hadde satt opp en demo som viste forskjellen mellom S95D og S95C fra 2023. Den nye skjermen har vesentlig mindre refleksjoner av omgivelsene. (Foto: Audun Hage)

 

Samsung S90D / S85D

Samsung introduserer også de rimeligere modellseriene S90D og S85D i flere skjermstørrelser(fra 48 til 83 tommer), hvor noen av disse bruker «WOLED» paneler fra LG, og altså ikke QD-OLED panelene vi finner i toppmodellen. Vi jobber med å finne ut nøyaktig hvilke modeller dette gjelder, men hovedpoenget er at vi kommer til å få se langt flere OLED TV-er med Samsung-logo i år.

World of Samsung 2024 (11) World of Samsung 2024 (12) World of Samsung 2024 (26)
<
>
Samsung S90D blir tilgjengelig i 55, 65 og 77 tommer. Altså ingen 83-tommer med det første.. (Foto: Audun Hage)

Music Frame

Samsungs viste naturligvis også frem den nye Music Frame høyttaleren, som var blant de største «små» nyhetene fra CES. Music Frame er en allsidig «lifestyle» designhøyttaler som kan integreres med andre Samsung-produkter gjennom SmartThings. Den kan fungere som en frittstående eller veggmontert høyttaler, og kan pares med en Samsung-TV og lydplanke via Q-Symphony-funksjonen, og forsterke gjengivelsen av surroundlyd eller bass.

Music Frame ligner en kvadratisk bilderamme og kan lett smelte inn i interiøret – antageligvis en interessant følgesvenn til The Frame, som vi ser frem til å teste skikkelig.

Samsung Music Frame. (Foto: Audun Hage)
Les også Nå lanseres høyttalervarianten av "The Frame" Samsung vil utfordre IKEA og Sonos - nå lanserer de sin egen bilderamme med lyd.

Nye lydplanker

Blant andre interessante lydnyheter fikk vi både se og høre de nye lydplankene fra Samsung, deriblant flaggskipmodellen Q995D. Årets modell kan skilte med 11.1.4 kanaler, støtte for Dolby Atmos, DTS:X, og kan dessuten bruke alle høyttalerne til å spille musikk i surround – ideelt når du skal ha festmusikk hjemme i stua.

En annen nykommer blant lydplankene er Samsung HW-S710D, en lillebror til designmodellen S810 som vi har testet tidligere. Denne slanke modellen vil helt sikkert bli en populær til The Frame og andre kompakte skjermer.

Samsung HW-S710D lydplanke. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgjengelighet

Samsungs nye 2024-sortiment av TV og lydplanker begynner å rulle ut i butikkene i starten av mars og videre gjennom april/mai. Vi oppdaterer med nordiske priser etter hvert som disse blir offentligjort. De første testeksemplarene er også på vei, så følg med på et nettsted nær deg!

(Foto: Audun Hage)
Les også LG: Våre OLED TV-er er de beste til film LG OLED-TV er «den ideelle filmkameraten» ifølge produsenten selv. Nå har de laget egen filmklubb for OLED-entusiaster.
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top