Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

LG OLED: den ultimate TV-en for filmelskere?

LG OLED-TV er «den ideelle filmkameraten» ifølge produsenten selv. Nå har de laget egen filmklubb for OLED-entusiaster.

Skrevet av / 19.02.24 - 12:31
LG OLED: den ultimate TV-en for filmelskere?

Film er ikke lenger noe man bare forbinder med kino, men vel så mye TV og hjemmekino: Populariteten til strømmetjenestene har medført at ikke bare serier, men også flere spillefilmer nå har premiere direkte på TV-skjermen.

Nettopp derfor blir det stadig viktigere for filmregissører og -produsenter å sikre at det visuelle resultatet er best mulig tilpasset TV. og

Det er her LGs OLED-skjermer kommer inn i bildet – bokstavelig talt: Den sørkoreanske TV-produsenten hevder at deres OLED-teknologi er den suverent beste for film, og flere i filmbransjen sier seg enig i dette.

For å kaste ekstra glans over OLED-skjermenes filmatiske egenskaper, har produsenten etablert en egen filmklubb, LG OLED Movie Club Community på Letterboxd. Her kan filmentusiaster utveksle erfaringene sine med filmer de har sett på LG OLED TV.

Filmregissør Lee Sung Jin er begeistret for LG OLED. (Foto: LG)

LG OLED: den beste TV-en til film?

De siste årene har mange kresne filmeksperter, regissører og kolorister valgt LG OLED til sine prosjekter. En av disse er Lee Sung Jin, som står bak den prisbelønte Netflix-serien BEEF.  Jin uttrykker sin beundring for LG OLEDs bildekvalitet, med slående kontrast, ekte svartnivå og nøyaktig kalibrerte farger, i et nylig intervju.

En annen som snakker varmt om LG OLED er koloristen Walter Volpatto, som står fargegraderingen av filmer som Green Book, Dunkirk og Star Wars: The Last Jedi. Han uttaler at han benytter en LG OLED TV som referanseskjerm, ved siden av sine profesjonelle studiomonitorer. Hovedgrunnen skal være OLED TV-en ligger tett på monitorene i bildekvalitet, men samtidig mye større (77″) og derfor lettere å bruke i samarbeid med klientene.

Les også De beste OLED TV-ene Panasonic, Philips og Sony står klare på startstreken med sine aller mest topptrimmede OLED TV-er. Hvem vinner?

Nye OLED TV-er slippes snart

På CES 2024 i januar avduket LG årets nye OLED TV-er, og vi fikk blant annet stifte bekjentskap med den nye toppmodellen G4, som kommer med et moderne MLA OLED-panel og en kraftig α (Alpha) 11 videoprosessor med AI-teknologi.

Den nye AI-prosessoren skal visstnok forbedre grafikkytelsen med 70 prosent, og øker prosesseringshastigheten med 30 prosent mot forgjengeren. Den bruker angivelig kunstig intelligens til å analysere stemningen og følelsene som filmskapere ønsker å fremkalle. I tillegg skal den være i stand til å kreere virtuell 11.1.2 surroundlyd, fra TVens innebygde høyttalersystem.

De nyeste OLED-TV-ene bruker presis bildeanalyse på pikselnivå for å gjøre objekter og bakgrunner skarpere, gjennom såkalt AI-oppskalering.

LG trekker også frem nye, forbedrede finesser som bildemodusen Dolby Vision Filmmaker Mode. Den skal sikre et presist HDR-bilde tro mot skaperens visjon.

Berømte regissører som Martin Scorsese snakker varmt om Filmmaker Mode, som sikrer et nøyaktig bilde uten kunstige tilsetninger.

LGs 2024 OLED-skjermer, inkludert modeller som G4, C4 og B4 ventes til Norden i løpet av våren.

Les også LG klarte ikke dy seg: Her er OLED M4, G4 og C4 De nye OLED-TV-ene i M4, G4 og C4-serien er allerede offisielle.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “LG OLED: den ultimate TV-en for filmelskere?”

  1. Ansgar Dypbukt

    Har en oled tv fra 2016 kjempebra tv men får ikke oppgradert den da det ble slutt fra 2018 kjempeskuffet over dette. Dette resulterer i att jeg ikke får lagra ned apper, ei oppgradering burde vært mulig, noe som kan hjelpe meg???? ansgardypbukt@yahoo.no

    1. Slik er livet med smart-TVer. Når det er slutt på support er løsningen å kjøpe en ekstern enhet som kan byttes ut ved behov når den også blir utdatert om noen år. Chromecast med Google TV 4k, Apple TV eller liknende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top