TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Her er Philips 2021 OLED-TVer

Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!

forfatter
Oppdatert: 16.06.21 - 16:00 // Først publisert: 27. jan 2021, kl. 12:10

Philips har tidligere hatt stor suksess med sine OLED-TV-er med Ambilight-belysning, deriblant modellene OLED805 og OLED935 som vi har testet med godt resultat. Derfor kommer ikke som noen stor overraskelse at de fortsetter dette konseptet også i år.

I løpet av sommeren kommer de nye 2021-modellene OLED806 og OLED856, som blant annet kan skilte med 5. generasjon P5 AI-prosessoren og utvidet HDMI 2.1 funksjonalitet. De nye TV-modellene vil fortsatt ha europeisk design – med naturlige materialer som lær, metall og stoff, firesidig Ambilight og ikke minst Android smart-TV. En annen godbit er at Philips nå tilbyr et bredere utvalg av størrelser, fra 48” og helt opp til 77”!

DESIGNFORSKJELLER: Både OLED806 og OLED856 har det tynne designet, med en utvendig metallramme og firesidig Ambilight. Forskjellen er at OLED806 har todelte metallføtter, mens OLED856 har en T-formet fot i mørk krom. Begge har en lav profil, for å gi inntrykk av at settene flyter over bordplaten. (Foto: Philips)

Philips OLED 806/856

Philips ”budsjettvennlige” OLED-TVer i 800-serien får blant annet nyte godt av den nyeste P5 (5. Gen) videoprosessoren. Den legger til en ny filmdeteksjonsmodus til de eksisterende fem AI-kategoriene med smart bildebehandling, og bruker TV-ens lyssensor for å sikre at både SDR og HDR-innhold gjengis med optimal kontrast for omgivelsene.

Philips legger som før vekt på bred formatstøtte: I tillegg til Dolby Vision, HLG-, HDR10- og HDR10+, støtter 806/856 også den nye HDR10+ Adaptive standarden, som kombinerer HDR10+ dynamiske metadata med sanntidsinformasjon om omgivelseslys, slik at lysstyrken automatisk optimaliseres til visningsmiljøet.

En annen viktig nyhet er at 806/856 modellene drar nytte av Philips ”anti innbrenning” teknologi designet for å spesifikt beskytte OLED-skjermer. Denne løsningen overvåker bildet og kan redusere lysstyrken i lokale partier (for eksempel kanal-logoer) for å unngå innbrenning.

Støtter HDMI 2.1

Den kanskje viktigste oppdateringen er imidlertid at Philips 2021-modeller får støtte for HDMI 2.1 – deriblant topp moderne gaming-finesser, noe som har vært et savn på 2020-modellene. HDMI 2.1-funksjonen inkluderer eArc, VRR (variable refresh rate) for 4K fra 48Hz til 120Hz med en båndbredde på opptil 48Gbps (444, 12 bit). Philips støtter nå også FreeSync Premium Pro og får en egen Auto Game-modus. Dermed er det enkelt å benytte Philips-skjermene med PS5 og Xbox Series X!

Hva med lyden?

Philips har pleid å utstyre sine beste OLED-skjermer med lyd fra Bowers & Wilkins, men på de mer prisbevisste 806/856 modellene nøyer de seg med intern lyd. De nye OLED-settene skal imidlertid ha et kraftig 50W 2.1 lydsystem med bakovervendt bassdriver støttet av fire passive radiatorer. Med HDMI eARC er det enkelt å koble til en separat lydplanke. TV-ene har også DTS Play-Fi trådløs tilkobling for brukervennlig lyd i flere rom med høy oppløsning.

Android-TV

Smarte plikter håndteres av det nyeste Android 10 versjonen som tilbyr et nytt intuitivt grensesnitt og både innebygd Google Assistant – via trykk og snakk funksjonen på fjernkontrollen – og fungerer med Alexa.

Stilfull fjernkontroll: Fjernkontrollen har bakgrunnsbelyste taster, og er innpakket i lær fra den skotske skinnspesialisten Muirhead.

Philips OLED706

I tillegg til OLED806/856, slipper Philips også en annen, rimeligere OLED-TV i handelen. Philips OLED706 er en innstegsmodell med noe enklere OLED-panel enn storebrødrene, og den må klare seg med tresidig Ambilight kontra firesidig på storebrødrene. Fjernkontrollen kommer også uten innebygd Google-mikrofon. Dermot kan den fortsatt skilte med HDMI 2.1, 120 hz og Android 10 brukergrensesnitt.

Philips OLED936 og OLED986

I tillegg til de ovennevnte modellene, har Philips også noen nye modeller på vei i high-end-klassen: De kommende toppmodellene OLED936 og OLED986 vil ta over stafettpinnen fra OLED935 og OLED984 som vi har testet tidligere. Her er ikke alle de tekniske detaljene kjent enda – modellene lanseres ikke før til høsten 2021 – men vi regner med de får se seneste oppdateringene med HDMI 2.1, samt Dolby Atmos lydsystemer i samarbeid med Bowers & Wilkins.

<
>
Designskisse av Philips OLED936. (Foto: Philips/iF Design Awards)

Pris og tilgjengelighet

Philips OLED706 er tilgjengelig nå i 55″ og 65″, mens OLED806 og OLED856 seriene blir tilgjengelig i løpet av juli 2021, i skjermstørrelsene 48”, 55” og 65” (OLED806) og 55″/65″ for OLED856. Den større 77″ OLED806 ventes derimot ikke før til høsten, sier kilder Lyd & Bilde har pratet med.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Ser frem til tester av OLED806 og 856 seriene. For håpe de norske prisene blir hyggelige.

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Her er Star Wars TV-en The force is strong with this one...
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend