Her er Philips 2021 OLED-TVer

Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Annonse
Annonse
forfatter

Philips deltok ikke på årets CES 2021, men kjører tradisjonen tro sin egen lansering i etterkant av messen. Under en direktesendt event onsdag trakk de sløret av kommende TV-nyheter!

Philips har tidligere hatt stor suksess med sine OLED-TV-er med Ambilight-belysning, deriblant modellene OLED805 og OLED935 som vi har testet med godt resultat. Derfor kommer ikke som noen stor overraskelse at de fortsetter dette konseptet også i år.

I løpet av første halvdel av 2021 kommer de nye modellene OLED806 og OLED856, som blant annet kan skilte med 5. generasjon P5 AI-prosessoren og utvidet HDMI 2.1 funksjonalitet. De nye TV-modellene vil fortsatt ha europeisk design – med naturlige materialer som lær, metall og stoff, firesidig Ambilight og ikke minst Android smart-TV. En annen godbit er at Philips nå tilbyr et bredere utvalg av størrelser, fra 48” og helt opp til 77”!

DESIGNFORSKJELLER: Både OLED806 og OLED856 har det tynne designet, med en utvendig metallramme og firesidig Ambilight. Forskjellen er at OLED806 har todelte metallføtter, mens OLED856 har en T-formet fot i mørk krom. Begge har en lav profil, for å gi inntrykk av at settene flyter over bordplaten. (Foto: Philips)

Philips OLED 806/856

Philips ”budsjettvennlige” OLED-TVer i 800-serien får blant annet nyte godt av den nyeste P5 (5. Gen) videoprosessoren. Den legger til en ny filmdeteksjonsmodus til de eksisterende fem AI-kategoriene med smart bildebehandling, og bruker TV-ens lyssensor for å sikre at både SDR og HDR-innhold gjengis med optimal kontrast for omgivelsene.

Philips legger som før vekt på bred formatstøtte: I tillegg til Dolby Vision, HLG-, HDR10- og HDR10+, støtter 806/856 også den nye HDR10+ Adaptive standarden, som kombinerer HDR10+ dynamiske metadata med sanntidsinformasjon om omgivelseslys, slik at lysstyrken automatisk optimaliseres til visningsmiljøet.

Annonse

En annen viktig nyhet er at 806/856 modellene drar nytte av Philips ”anti innbrenning” teknologi designet for å spesifikt beskytte OLED-skjermer. Denne løsningen overvåker bildet og kan redusere lysstyrken i lokale partier (for eksempel kanal-logoer) for å unngå innbrenning.

 

Støtter HDMI 2.1

Den kanskje viktigste oppdateringen er imidlertid at Philips 2021-modeller får støtte for HDMI 2.1 – deriblant topp moderne gaming-finesser, noe som har vært et savn på 2020-modellene. HDMI 2.1-funksjonen inkluderer eArc, VRR (variable refresh rate) for 4K fra 48Hz til 120Hz med en båndbredde på opptil 48Gbps (444, 12 bit). Philips støtter nå også FreeSync Premium Pro og får en egen Auto Game-modus. Dermed er det enkelt å benytte Philips-skjermene med PS5 og Xbox Series X!

Hva med lyden?

Philips har pleid å utstyre sine beste OLED-skjermer med lyd fra Bowers & Wilkins, men på de mer prisbevisste 806/856 modellene nøyer de seg med intern lyd. De nye OLED-settene skal imidlertid ha et kraftig 50W 2.1 lydsystem med bakovervendt bassdriver støttet av fire passive radiatorer. Med HDMI eARC er det enkelt å koble til en separat lydplanke. TV-ene har også DTS Play-Fi trådløs tilkobling for brukervennlig lyd i flere rom med høy oppløsning.

Android-TV

Smarte plikter håndteres av det nyeste Android 10 versjonen som tilbyr et nytt intuitivt grensesnitt og både innebygd Google Assistant – via trykk og snakk funksjonen på fjernkontrollen – og fungerer med Alexa.

Annonse

Stilfull fjernkontroll: Fjernkontrollen har bakgrunnsbelyste taster, og er innpakket i lær fra den skotske skinnspesialisten Muirhead.

Pris og tilgjengelighet

Philips OLED806 og OLED806 seriene blir tilgjengelig i 2 kvartal av 2021, i skjermstørrelsene 48”, 55”, 65” & 77” (OLED806) og 55” & 65” (OLED856). Norske priser er ennå ikke tilgjengelig. Saken oppdateres!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Ser frem til tester av OLED806 og 856 seriene. For håpe de norske prisene blir hyggelige.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.