Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Denne OLED-skjermen kan bøyes

LG Display lanserer ny bøybar 48" OLED-monitor til gaming og TV-titting.

Skrevet av / 05.01.21 - 11:30
Denne OLED-skjermen kan bøyes

LG er kjent for å levere OLED-skjermer i en rekke størrelser og fasonger, og nå kommer den første OLED-skjermen som kan veksle mellom flat og buet form!

LG Display kunngjør i en pressemelding en bøybar OLED-skjerm på 48 tommer som er optimalisert for spill. Den skal vises under CES 2021 i neste uke, og er angivelig verdens første av sitt slag.

Les også Korona-trøbbel for CES-messen Korona-pandemien setter en stopper for neste års CES-messe, som i stedet blir en ren digital affære.

Bøybar OLED med innebygd lyd

Hensikten med den bøybare OLED-en er at den kan brukes som tradisjonell flatskjerm mens du ser på TV, og brukes som en buet skjerm når du spiller.

Den 48 tommer store OLED-skjermen kan bøyes med en krumningsradius på opptil 1000 millimeter, for å gi en bedre seeropplevelse når du sitter tett på skjermen. Den buede skjermen gir da en jevn avstand fra midten av skjermen til kanten.

LGs syltynne OLED-skjermer er kjent for sine fleksible egenskaper. Her ser vi den eksisterende Wallpaper OLED som «flekser» på en messe ved en tidligere anledning. (Foto: LG)

OLED-skjermen er i tillegg utstyrt med innebygd lyd – eller Cinematic Sound som LG kaller det: OLED-panelet er i stand til å vibrere, og således skape lyd som oppleves å komme direkte ut av skjermen. Dette er en teknikk som ligner den vi er kjent med fra Sonys OLED-skjermer med Acoustic Surface lydløsning.

LG er ellers sparsom på detaljer og tekniske spesifikasjoner, men det dreier seg om en 4K OLED-skjerm med 16:9 format, som har responstid på 0,1 ms, og støtter oppdateringsfrekvenser opptil 120 Hz. Perfekt for gaming, med andre ord!

Rent formelt er det paneldivisjonen LG Display, og ikke TV-produsenten LG Electronics som har sluppet nyheten. Det er allikevel nærliggende å tro at vi får se en offisiell LG-modell etter hvert. Kanskje også andre produsenter som Sony, Philips og Panasonic etter hvert? Time will show!

Les også 48 tommers OLED fra LG og Sony: Superbilde i kompakt format! LG og Sony er først ute med å tilby OLED-TV i ny 48” skjermstørrelse. Men hvilken av disse kompakte skjermene fungerer best, og til hva? Det er tid for mini-OLED duell!

Kilde: LG Display pressemelding

https://youtu.be/4spy-VVPI6E

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top