Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2024: LG lanserer nye QNED TV-er

Lanserer nye, store LCD-skjermer med 8K- og 4K-oppløsning.

Skrevet av / 28.12.23 - 12:19
CES 2024: LG lanserer nye QNED TV-er

LG Electronics viser frem årets TV-nyheter under CES 2024 i januar, sammen med en rekke andre TV-produsenter. Men frem til da, holder de oss varme med små og store kunngjøringer, og dagens lansering er bokstavelig talt blant de større.

Den sørkoreanske produsenten har nettopp avduket 2024-generasjonen av sine QNED LCD og Mini LED-TVer, hvor skjermstørrelsen går helt opp til 98 tommer (QNED85T)! Dermed følger LG etter blant andre Hisense, Samsung og TCL som også tilbyr kjempestore LCD-skjermer.

LG 2024 QNED TV-er

De nye TV-ene bruker LGs Quantum Dot og NanoCell LCD-paneler for skarp og levende bildekvalitet. QNED Mini LED-TV-ene i QNED99T (8K) og QNED90T seriene bruker MiniLED-baklys med Precision Dimming-teknologi, mens QNED85T og QNED80T har LED-lys med lokal dimming for kraftig kontrast og lysstyrke.

De nye QNED-modellene er drevet av den nyeste α8 AI-prosessoren, som har en rekke verktøy for å forbedre bildekvaliteten. AI Picture Pro-funksjonen bruker maskinlæring til å forbedre skarphet og detaljer i bilder: den kan for eksempel lese forskjellen mellom ansikter, objekter og bakgrunner, og tilpasse bildebehandlingen deretter. Samtidig sørger  Dynamic Tone Mapping Pro for å optimalisere HDR-gjengivelsen i sanntid.

Toppmodellene har også AI Sound Pro som kan simulere opptil  9.1.2 surroundlyd, mens WOW Orchestra sørger for bedre integrasjon med LGs nye lydplanker.

Les også LG avslører nye lydplanker Slank veggpryd eller fet Atmos-surround? LG lar deg velge selv.

Nytt webOS

De nye QNED-modellene har selvfølgelig fått en oppdatering den nyeste versjonen av smart-TV brukergrensesnittet webO24, hvor flere brukere kan opprette individuelle, passordbeskyttede profiler for personlige anbefalinger. I noen land(USA og Korea til å starte med) kan man også kunne bruke stemmen til å identifisere brukeren, ved hjelp av fjernkontrollens innebygde mikrofon.

Den nyeste WebOS-versjonen har «Dynamic Q Card» som kan kategoriseres og gir raskere tilgang til ulike tjenester innen sport, spill og underholdning. I tillegg støtter TV-ene både Apple AirPlay og Chromecast, slik at man kan spille av innhold fra iPhone og Android-mobiler.

Lover oppdateringer i fem år

I forbindelse med lanseringen kunngjør LG også at de lover å holde de nye modellene oppdatert i inntil fem år. Det vil si at modellene fortsatt vil motta software-oppdateringer fem år frem i tid(fra webOS24 til webOS28). Dette vil sikkert ha noen begrensninger i forhold til hardware, men vil sikre at TV-en holder seg oppdatert med de viktigste finessene. Denne tjenesten vil angivelig også gjelde enkelte 2022-modeller.

«LG 2024 LG QNED TV-serien tar seeropplevelsen til et helt nytt nivå med en avansert prosessor som muliggjør enestående audiovisuelle opplevelser på tvers av forskjellige skjermstørrelser, samtidig som den gir en personlig brukeropplevelse skreddersydd til livsstil og preferanser,» sa Baik Seon-pill fra LG Home Entertainment i en pressemelding. «Vi er fortsatt forpliktet til å levere en enestående kundeopplevelse, og trekker på vår tiårlange ekspertise med webOS.»

LGs 2024 QNED TV-modeller vil bli vist frem på CES 2024. Vi ser frem til å ta en nærmere sjekk i Las Vegas!

Les også Snart åpner nyårets første og viktigste tek-event Teknologiåret 2024 kickstartes i Las Vegas – Lyd & Bilde er selvsagt til stede.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top