Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2024: Her er LGs nye lydplanker

Slank veggpryd eller fet Atmos-surround? LG lar deg velge selv.

Skrevet av / 19.12.23 - 10:40
CES 2024: Her er LGs nye lydplanker

CES 2024 starter ikke før andre uken i januar, men tradisjonen tro slipper LG Electronics små «drypp» av nyheter frem til messehallene åpner i Las Vegas. Og det aller første vi får høre om er nye lydplanker. De nye modellene S95TR, SG10TY og S70TY er laget for å sømløst utfylle LGs TV-modeller, og lover å gi hjemmekino-opplevelsen et stort løft.

Lydplanker laget spesielt for LG TV

De nye lydplankene skal gi en rekke synergieffekter med TV-modellene fra LG. Takket være finessen WOW Orchestra kan både lydplanken og TV-skjermens egne høyttalere utnyttes i samspill.

Toppmodellene S95TR og SG10TY får dessuten WOWCAST trådløs lydoverføring, hvor lyden kan sendes fra TV-en uten HDMI-kabel (krever en kompatibel LG TV). Alle de nye lydplankene har også et felles brukergrensesnitt som deler lydinnstillingene effektivt mellom TV og lydplanken.

LGs nye lydplanker støtter selvfølgelig både Dolby Atmos og DTS:X.

Lydplankene har også fått forbedret romkorreksjon(LG Triple Level Spatial Sound og AI Room Calibration) som skal gi mer naturtro lyd og en overbevisende romfølelse i harmoni med rommets akustikk. Nytt for 2024 skal være at romkalibreringen også kan korrigere for posisjonen til de bakre surroundhøyttalere, slik at disse skal bli mer fleksible å installere.

S95TR er LGs nye flaggskip-lydplanke for 2024. (Foto: LG)

Ny toppmodell: LG S95TR

LG S95TR er LGs nye «flaggskip» lydplanke for 2024. Den har en 9.1.5 konfigurasjon (hele 15 høyttalerkanaler!) og drives av en forsterkereffekt på 810 Watt.

Fem av de 15 kanalene er oppadfyrende høydekanaler, inkludert en ekstra topphøyttaler for senterkanalen. Denne skal være vinklet for å gi bedre kobling med dialogene på skjermen.

LG hevder også at diskanthøyttalerne på toppmodellen er forbedret for gi klarere og mer presis lyd, mens et passivt slaveelement skal gi utvidet bass i kombinasjon med den trådløse subwooferen.  Med trådløse bakhøyttalere i tillegg(også de med hver sin høydekanal), lover LG en «enestående» tredimensjonal lydopplevelse. Det blir spennende å høre om LG har klart å forbedre lyden fra den noe skuffende forgjengeren S95QR.

Les også Prøv igjen, LG Den ser meget heftig ut på papiret. Men LG S95QR faller igjennom når det teller som mest.

Flat designmodelL: LG SG10TY

Denne flate modellen kan ikke skryte av like mange kanaler, men er laget for være en lekker følgesvenn til LGs slanke OLED-TVer. Den kan veggmonteres ved hjelp av en spesiell brakett og kobles trådløst til skjermen over.

LG lover førsteklasses TV-lydkvalitet, i tillegg til at  lytterne kan nyte sine favorittspor fra strømmetjenester som Tidal og Spotify. Designen er gjennomtenkt for å matche bredden og rammefargene til LG OLED-TV-er.

Prisgunstig med høy ytelse: LG S70TY

Lydplankemodellen S70TY skal være ideell for LG QNED-TVer med sin enkle og kompakte design. Denne modellen har i likhet med S95TR en toppmontert senterhøyttaler som skal gi tydeligere tale.  Den kan også leveres med en spesiell brakett (ekstrautstyr) som lar deg fastmontere lydplanken rett under en kompatibel QNED-TV.

Foruten de nevnte tre modellene kan vi forvente oss flere lydplanke- og høyttalernyheter fra LG på selve messen.

LG Electronics produktnyheter, inkludert de nye OLED-modellene C4 og G4 vil vises under CES 2024 fra 9. til 12. januar. Lyd & Bilde er til stede og bringer flere aktuelle inntrykk da.

Les også LGs nye OLED TV-er kan bli enda mer gaming-vennlige Her er hva ryktene forteller oss om LGs nye C4 og G4 modeller så langt.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top