Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2024: Dette kan vi forvente

Teknologiåret 2024 kickstartes i Las Vegas – Lyd & Bilde er selvsagt til stede.

Skrevet av / 24.12.23 - 08:00
CES 2024: Dette kan vi forvente

Snart skjer det: Mens vi andre inntar julegrøten, er verdens største tek-selskaper fullt i gang med forberedelsene til CES 2024 – årets første, største og angivelig mest toneangivende tek-messe.

Mer enn 3500 utstillere(inkludert over 1000 håpefulle startup-selskaper) gjør seg nå klare til å vise frem ny og banebrytende teknologi i alle slags former.

 

 

CES 2024 – dette kan vi forvente

CES 2024 åpner i Las Vegas tirsdag 9. januar, og kommer nok en gang til å fokusere på hvordan teknologi kan forbedre livene våre på ulike måter. Noen produkter flopper allerede før de er født, andre kan føles uunværlige om noen få år.

Den tradisjonsrike messen arrangeres av CTA (Consumer Trade Association), som kommer til å rapportere om viktige tek-trender på mediedagene før messehallene åpner. Showet pleier å starte med CES Unveiled hvor det kastes glans over de mest innovative produktene – noen av prisvinnerne er kunngjort allerede.

Det rigges til messe … (Foto: CTA)

AI/KI kommer til å være overalt i ulike former – ingen overraskelse, med tanke på den voldsomme utviklingen emnet har opplevd det siste året. Kanskje vi kan slå av en prat med en menneskelignende robot?

Utstillere og deltakere spenner over en bråte av ulike bransjer, alt fra helse, transport, landbruk- og skjønnhetsteknologi til kunstig intelligens, smarthusløsninger, miljø og bærekraft.  For ikke å glemme de kategoriene Lyd & Bilde er aller mest opptatt av, slik som audio, video, TV og gaming og annen hjemmeunderholdning.

BMW-sjef Oliver Zipse holdt en av hovedtalene under CES 2023. Her med CTA-sjefen (Foto: CTA)

Alt fra de største landbruks- og anleggsmaskinene til de mest mikroskopiske dippeduttene vises frem, i de enorme messehallene på Las Vegas Convention Center (LVCC). Store deler av messen er også spredt utover Las Vegas’ spektakulære hoteller, som Venetian og Aria.

Kjente TV-produsenter som Hisense, LG, Samsung, Sony, Panasonic, TCL med flere, viser frem sine ferske produkter. Det samme er famøse hi-fi navn som McIntosh, Klipsch, JBL og mange flere.

LG viste frem OLED-TV med 8K-oppløsning på CES 2023. Vil vi se mer av dette i 2024? (Foto: Audun Hage)

Tradisjonen tro slipper noen av leverandørene små rykter frem mot messestart – mens andre holder potte tett om hva vi har i vente. Men vi vet allerede nå at vi får se en ny generasjon OLED TV-er fra LG, for eksempel. Vi forventer også å se mer OLED-TV i flere skjermstørrelser fra Samsung, og sikkert også noen blendende sterke MiniLED-skjermer fra Hisense og TCL, kjenner vi kineserne rett.

Lyd & Bilde er til stede i Las Vegas når det braker løs, klare til å bringe de hotteste nyhetene fra AV-verdenen, ferske inntrykk –  og sikkert litt sladder. Denne gangen er vi også til stede med våre kolleger fra L&B Home – Ditt digitale liv – så forvent mer fra det holdet også.

PSST! Forresten, siden vi først er i Las Vegas , håper vi også å få et glimt av en av Sin Citys nyeste attraksjoner – den enorme LED-kula The Sphere. Så stay tuned!

Som du kan se i videoen under, er CES også en messe som trekker MYE folk!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top