Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2024: LG avslører nye OLED-TV-er

De nye OLED-TV-ene i M4, G4 og C4-serien er allerede offisielle.

Skrevet av / 03.01.24 - 12:18
CES 2024: LG avslører nye OLED-TV-er

LG Electronics viser tradisjonelt frem årets TV-nyheter under CES 2024. Sørkoreanerne er imidlertid kjent for å være litt raske på avtrekkeren, derfor avslører de den nyeste 2024-generasjonen av sine OLED-TV-er allerede nå – en uke før avspark.

De nye OLED-TV-ene i M4, G4 og C4-serien er arvtakerne etter de respektive modellseriene fra 2023. Skjermstørrelsen går helt opp til 97 tommer!

LG 2024 OLED TV-er

Den største nyheten for 2024 er at LG introduserer en (angivelig) kraftig forbedret videoprosessor: Den nye α (Alpha) 11 AI-prosessoren er utviklet av LG spesielt for OLED-TVer. Den tas i bruk på toppmodellene LG SIGNATURE OLED M4 og LG OLED G4. Den lover blant annet 70% forbedring i grafisk ytelse og 30% raskere prosessering sammenlignet med forgjengeren α9.

Blant interessante finesser finner vi en oppgradert oppskalering, som bruker presis bildeanalyse på pikselnivå til gjøre objekter og bakgrunner skarpere. Prosessoren bruker maskinlæring/kunstig intelligens til å analysere og vurdere hvilke objekter som skal bearbeides og hvordan – alt for å gi en klarere og mer levende seeropplevelse. Skjermene har også Dynamic Tone Mapping Pro som finjusterer lysstyrke og kontrast ved å analysere små variasjoner i bildet.

LG OLED M4. (Foto: LG Electronics)

LG Signature OLED M4, OLED G4 og C4

LGs trådløse OLED-TV M4 er flaggskipmodellen i Signature-serien for 2024. Den er nå tilgjengelig i en ny 65-tommers skjermstørrelse, i tillegg til 77, 83 og 97 tommer. Den trådløse Zero Connect Box overfører audio/video trådløst til skjermene, uten behov for HDMI-kabel. Teknologien ble først introdusert på M3-modellen i fjor.

Både M4 og G4 modellene bruker LGs MLA OLED-panel med ekstra kjøling og høyere lysstyrke. Den rimeligere C4-modellen (arvtager til 2023-modellen C3) må fortsatt klare seg uten MLA-teknikk, og bruker forøvrig den noe enklere videoprosessoren α9. Alle de nevnte modellene støtter for øvrig HDMI 2.1 på alle inngangene.

Toppmodellene har også AI Sound Pro som kan simulere opptil 11.1.2 surroundlyd, mens WOWCAST og WOW Orchestra sørger for trådløs integrasjon med LGs nye lydplanker. 2024-modellene støtter for øvrig smarthjem-standarden Matter, i tillegg til Apple AirPlay og Google Chromecast.

Les også Nå kommer også LG med 98 tommers TV Lanserer nye, store LCD-skjermer med 8K- og 4K-oppløsning.
Les også LG avslører nye lydplanker Slank veggpryd eller fet Atmos-surround? LG lar deg velge selv.

Støtter 4K/144Hz videosignaler

Som tidligere varslet støtter LG-skjermene nå videoformater opptil 4K 144Hz, noe som først og fremst vil tiltale hardcore gamere. LGs OLED TV-er har et solid rykte innen spillverdenen takket være rikelig med finesser og fordeler. Deriblant menyinnstillingen Game Optimizer hvor man enkelt kan optimalisere for ulike spillsjangre, og støtte for NVIDIA G-SYNC®og AMD FreeSync VRR.

Les også LGs nye OLED TV-er kan bli enda mer gaming-vennlige Her er hva ryktene forteller oss om LGs nye C4 og G4 modeller så langt.
Les også Blant årets oppfinnelser Sony RX100 er av Time Magazine, kåret til et av årets beste oppfinnelser. Her er grunnen:

Nytt brukergrensesenitt: webOS 24

LG lover også at det nye brukergrensesnittet webOS 24 skal gi brukeropplevelsen et tydelig løft. Med den nyeste versjonen av webOS kan man opprette opptil 10 individuelle brukerprofiler med skreddersydde innstillinger, egen startskjermog preferanser – inkludert hvilke bildeinnstillinger du foretrekker. I noen land vil TV-en attpåtil kunne gjenkjenne brukernes stemmer og skifte til riktig profil.

Som tidligere kunngjort, lover LG også å holde brukergrensesnittet oppdatert de neste fem årene. Denne oppgraderingen vil også gjelde utvalgte modeller fra 2022 og 2023.

«Styrket av en klasseledende OLED-TV og imponerende QNED-serie, fortsetter LG å hevde sin dominans i premium TV-markedet med (…) et utmerket utvalg av innhold og tjenester tilgjengelig på selskapets webOS smart TV-plattform «, sier Park Hyoung-sei, president for LG Home Entertainment.

LGs 2024 OLED TV-modeller vil bli vist frem under CES 2024 neste uke. Vi ser frem til å ta en nærmere titt i Las Vegas!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top