Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Signe Gradient gulvlampe

Fargeeksplosjon fra Philips Hue

Philips Hue Signe Gradient gulvlampe er det morsomste og mest allsidige Hue-produktet vi har testet hittil.

Skrevet av / 25.11.21 - 14:05
Philips Hue Signe Gradient gulvlampe
Peter Gotschalk

Philips Hue er gullstandarden når det gjelder smart-belysning i hjemmet. Om det er LED-pærer til lampene i stuen, bøyelige LED-lister til tenåringsrommet eller spots til terrassen og hagen, har Philips Hue et spesielt bredt sortiment.

Hertil hører også den såkalte Gradient-serien av produkter, som har til felles at de kan lyse opp med flere farger på én gang. Det gjelder også den helt nye Philips Hue Signe Gradient gulvlampe, som er gjenstand for denne testen.

Philips Hue Signe Gradient gulvlampe finnes også i en mindre versjon som bordlampe. (Foto: Signify)

Kan brukes på to måter

Gulvlampen består av en sylinderformet base og et tynt LED-rør, som stikker nesten halvannen meter opp i luften. LED-røret er integrert i lampen og kan ikke skiftes ut. Til gjengjeld lover Signify – selskapet som produserer de smarte belysningsproduktene under navnet Philips Hue – at lampens lyskilde har en levetid på 25 000 timer, noe som tilsvarer 1041 døgn, eller knappe tre år. Hvis den lyser uavbrutt, altså.

Gulvlampen består av en sylinderformet base og et tynt LED-rør som stikker nesten halvannen meter opp i luften. LED-røret er integrert i lampen og kan ikke skiftes ut. (Foto: Signify)

Lampens lysstoffrør er blendet på den ene siden, noe som tillater to forskjellige bruksscenarier. Enten kan lampen stilles langs veggen med lyskilden pekende mot veggen og vekk fra rommet, så den fargestrålende belysningen treffer veggen og dermed lyser opp rommet indirekte. Eller man snur lampen så lyskilden peker direkte ut i rommet, noe som virkelig lyser opp, da Philips Hue Signe Gradient gulvlampe kan lyse med opptil 2550 lm.

Enten kan lampen stilles langs veggen med lyskilden pekende mot veggen og vekk fra rommet, så den fargestrålende belysningen treffer veggen og dermed lyser opp rommet indirekte. (Foto: Peter Gotschalk)

Tre farger

Uansett plassering betyr Gradient-funksjonen at gulvlampens tynne LED-rør mest av alt minner om et stripete lyssverd. Som nevnt kan lampen lyse i flere forskjellige farger på én gang – tre for å være helt presis – og fargeforløpet samt selve kombinasjonen av farger kan man innstille manuelt i Philips Hue-appen på mobilen. Det gjøres ved å velge tre punkter på fargeskalaen, hvor man også kan se øvrige Hue-lyskilders plassering.

På den måten kan man tilpasse Gradient-lampens fargekombinasjon akkurat som man vil. Også i forhold til den samlede belysningen i rommet.

Eller man snur lampen, så lyskilden peker direkte ut i rommet, noe som virkelig lyser opp, da Philips Hue Signe Gradient gulvlampe kan lyse med opptil 2550 lm. (Foto: Peter Gotschalk)

Komplett integrasjon

Naturligvis kan Philips Hue Signe Gradient gulvlampe også inngå i Hue-økosystemet på samme måte som alle andre Hue-produkter – altså for eksempel som en del av scener og automatiseringer.

Dessuten kan gulvlampen både brukes sammen med Hue Sync Box og med den nye Spotify-synkroniseringsfunksjonen i Philips Hue-appen. Sistnevnte kan man se demonstrert i videoen under.

Dette krever at hele økosystemet er integrert via en Philips Hue Bridge, men gulvlampen kan også stå alene, og da kan den styres direkte fra mobilen via Bluetooth.

Stemmestyring via Siri, Google Assistent og Amazon Alexa er selvfølgelig også en mulighet. Det krever bare at lampen er tilkoblet via Hue Sync Box.

Fargeforløpet samt selve kombinasjonen av farger kan man stille inn manuelt i Philips Hue-appen på mobilen. Det gjøres ved å velge tre punkter på fargeskalaen, hvor man også kan se de øvrige Hue-lyskildenes plassering. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Philips Hue Signe Gradient gulvlampe er det feteste Hue-produktet vi har testet til nå. Når den bare står for seg selv uten å være på, er lampen ikke det vakreste synet i verden, og det vil kanskje støte enkelte at lampen så å si har en utløpsdato, ettersom LED-røret ikke kan skiftes ut, men ellers er det veldig lite dårlig å si om det nye Hue-produktet.

Med de mange mulighetene for å kombinere farger gjør gulvlampen rommet levende. Den lyser opp, skaper stemning og kan integreres både med TV-en og Spotify, og som alle andre Philips Hue-produkter kan den stemmestyres og er fullt integrert i alle vanlige Smart Home-økosystemer.

Vi gir med glede vår spesielle anbefaling.

Karakter
Philips Hue Signe Gradient gulvlampe
Premium

Home mener

Kan lyse med tre forskjellige farger på samme tid. Generelt er lampen ekstremt allsidig, og byr på kraftig lysstyrke. Lampens design vil ikke falle i smak hos alle. LED-lyskilden kan ikke skiftes ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Scroll to Top