TESTPhilips Hue Signe Gradient gulvlampe

Fargeeksplosjon fra Philips Hue

Philips Hue Signe Gradient gulvlampe er det morsomste og mest allsidige Hue-produktet vi har testet hittil.
Philips Hue Signe Gradient gulvlampe
Karakter
Philips Hue Signe Gradient gulvlampe
Lyd & Bilde mener
Kan lyse med tre forskjellige farger på samme tid. Generelt er lampen ekstremt allsidig, og byr på kraftig lysstyrke.
Lampens design vil ikke falle i smak hos alle. LED-lyskilden kan ikke skiftes ut.
Spesifikasjoner
  • Type: belysning (LED, 24 V, 2550 lm ved 4000 K)
  • Trådløst: ZigBee Light Link, Bluetooth
  • Fungerer med: Philips Hue Bridge, Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant
  • Lys: 2000–6500 K Hue White Color Ambience
  • Mål og vekt: 145,8 x 11,1 x 11,1 cm / 2,275 kg
  • Annet: 25 000 timers levetid, IP20-sertifisert
  • Web: www2.meethue.com/no-no
forfatter

Philips Hue er gullstandarden når det gjelder smart-belysning i hjemmet. Om det er LED-pærer til lampene i stuen, bøyelige LED-lister til tenåringsrommet eller spots til terrassen og hagen, har Philips Hue et spesielt bredt sortiment.

Hertil hører også den såkalte Gradient-serien av produkter, som har til felles at de kan lyse opp med flere farger på én gang. Det gjelder også den helt nye Philips Hue Signe Gradient gulvlampe, som er gjenstand for denne testen.

Philips Hue Signe Gradient gulvlampe finnes også i en mindre versjon som bordlampe. (Foto: Signify)

Kan brukes på to måter

Gulvlampen består av en sylinderformet base og et tynt LED-rør, som stikker nesten halvannen meter opp i luften. LED-røret er integrert i lampen og kan ikke skiftes ut. Til gjengjeld lover Signify – selskapet som produserer de smarte belysningsproduktene under navnet Philips Hue – at lampens lyskilde har en levetid på 25 000 timer, noe som tilsvarer 1041 døgn, eller knappe tre år. Hvis den lyser uavbrutt, altså.

Gulvlampen består av en sylinderformet base og et tynt LED-rør som stikker nesten halvannen meter opp i luften. LED-røret er integrert i lampen og kan ikke skiftes ut. (Foto: Signify)

Lampens lysstoffrør er blendet på den ene siden, noe som tillater to forskjellige bruksscenarier. Enten kan lampen stilles langs veggen med lyskilden pekende mot veggen og vekk fra rommet, så den fargestrålende belysningen treffer veggen og dermed lyser opp rommet indirekte. Eller man snur lampen så lyskilden peker direkte ut i rommet, noe som virkelig lyser opp, da Philips Hue Signe Gradient gulvlampe kan lyse med opptil 2550 lm.

Enten kan lampen stilles langs veggen med lyskilden pekende mot veggen og vekk fra rommet, så den fargestrålende belysningen treffer veggen og dermed lyser opp rommet indirekte. (Foto: Peter Gotschalk)

Tre farger

Uansett plassering betyr Gradient-funksjonen at gulvlampens tynne LED-rør mest av alt minner om et stripete lyssverd. Som nevnt kan lampen lyse i flere forskjellige farger på én gang – tre for å være helt presis – og fargeforløpet samt selve kombinasjonen av farger kan man innstille manuelt i Philips Hue-appen på mobilen. Det gjøres ved å velge tre punkter på fargeskalaen, hvor man også kan se øvrige Hue-lyskilders plassering.

På den måten kan man tilpasse Gradient-lampens fargekombinasjon akkurat som man vil. Også i forhold til den samlede belysningen i rommet.

Eller man snur lampen, så lyskilden peker direkte ut i rommet, noe som virkelig lyser opp, da Philips Hue Signe Gradient gulvlampe kan lyse med opptil 2550 lm. (Foto: Peter Gotschalk)

Komplett integrasjon

Naturligvis kan Philips Hue Signe Gradient gulvlampe også inngå i Hue-økosystemet på samme måte som alle andre Hue-produkter – altså for eksempel som en del av scener og automatiseringer.

Dessuten kan gulvlampen både brukes sammen med Hue Sync Box og med den nye Spotify-synkroniseringsfunksjonen i Philips Hue-appen. Sistnevnte kan man se demonstrert i videoen under.

Dette krever at hele økosystemet er integrert via en Philips Hue Bridge, men gulvlampen kan også stå alene, og da kan den styres direkte fra mobilen via Bluetooth.

Stemmestyring via Siri, Google Assistent og Amazon Alexa er selvfølgelig også en mulighet. Det krever bare at lampen er tilkoblet via Hue Sync Box.

Fargeforløpet samt selve kombinasjonen av farger kan man stille inn manuelt i Philips Hue-appen på mobilen. Det gjøres ved å velge tre punkter på fargeskalaen, hvor man også kan se de øvrige Hue-lyskildenes plassering. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Philips Hue Signe Gradient gulvlampe er det feteste Hue-produktet vi har testet til nå. Når den bare står for seg selv uten å være på, er lampen ikke det vakreste synet i verden, og det vil kanskje støte enkelte at lampen så å si har en utløpsdato, ettersom LED-røret ikke kan skiftes ut, men ellers er det veldig lite dårlig å si om det nye Hue-produktet.

Med de mange mulighetene for å kombinere farger gjør gulvlampen rommet levende. Den lyser opp, skaper stemning og kan integreres både med TV-en og Spotify, og som alle andre Philips Hue-produkter kan den stemmestyres og er fullt integrert i alle vanlige Smart Home-økosystemer.

Vi gir med glede vår spesielle anbefaling.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.