TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Philips Hue får Matter over nyttår

Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.

forfatter
Publisert 06.11.22 - 11:56

Den såkalte Connectivity Standards Alliance (CSA) har jobbet med den nye Matter-standarden siden 2019, og Matter er støttet av stort sett alle produsenter av intelligente enheter til det smarte hjem – herunder Amazon, Apple, Google, IKEA og Samsung.

Les også Matter gjør endelig det smarte hjemmet smart En ny standard for smart-enheter lover å gjøre det enklere å få dingsene i hjemmet til å jobbe sammen. Og det ser ut til at alle produsentene er med på det.

Arbeidet med å ferdiggjøre standarden og sertfisere produkter har stått på i mange måneder, men nå er det offisielt, Matter er en realitet og vil bli lansert og/eller aktivert på en lang rekke intelligente enheter i de kommende ukene og månedene.

Blant dem finner man også Philips Hue Bridge, som er en smart hub som styrer de mange forskjellige smarte Philips Hue-lyskilder fra Signify. Det skriver produsenten i en pressemelding.

Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter. (Foto: Signify)

Via en programvareoppdatering, som kommer i løpet av første kvartal 2023, aktiveres Matter i alle Philips Hue-produkter – med unntak av Philips Hue Play HDMI sync box, som enda ikke støtter den nye standarden – videre blir det enklere å koble opp og jobbe sammen med andre produsenters Smart Home-produkter, som også støtter Matter.

Les også Lys til alle dine behov Det finnes knapt et bruksområde som Philips Hue ikke har utviklet en lyskilde til. Produktene er litt dyrere, men de vinner på kvaliteten.
Hue E27 1600 Miljoe

Tanken bak Matter er at alle de eksisterende Smart Home-protokollene og -plattformene vil støttes. Og det uansett om enhetene kommuniserer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen skjer gjennom Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

En kommentar om “Philips Hue får Matter over nyttår”

  1. Endelig så kan man få det meste untatt Hue Synkbox i en og samme app. Det gledes!!!🙂😉👍

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Følg Lyd & Bilde