Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Philips Hue får Matter over nyttår

Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.

Skrevet av / 06.11.22 - 11:56
Philips Hue får Matter over nyttår

Den såkalte Connectivity Standards Alliance (CSA) har jobbet med den nye Matter-standarden siden 2019, og Matter er støttet av stort sett alle produsenter av intelligente enheter til det smarte hjem – herunder Amazon, Apple, Google, IKEA og Samsung.

Les også Matter gjør endelig det smarte hjemmet smart En ny standard for smart-enheter lover å gjøre det enklere å få dingsene i hjemmet til å jobbe sammen. Og det ser ut til at alle produsentene er med på det.

Arbeidet med å ferdiggjøre standarden og sertfisere produkter har stått på i mange måneder, men nå er det offisielt, Matter er en realitet og vil bli lansert og/eller aktivert på en lang rekke intelligente enheter i de kommende ukene og månedene.

Blant dem finner man også Philips Hue Bridge, som er en smart hub som styrer de mange forskjellige smarte Philips Hue-lyskilder fra Signify. Det skriver produsenten i en pressemelding.

Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter. (Foto: Signify)

Via en programvareoppdatering, som kommer i løpet av første kvartal 2023, aktiveres Matter i alle Philips Hue-produkter – med unntak av Philips Hue Play HDMI sync box, som enda ikke støtter den nye standarden – videre blir det enklere å koble opp og jobbe sammen med andre produsenters Smart Home-produkter, som også støtter Matter.

Les også Lys til alle dine behov Det finnes knapt et bruksområde som Philips Hue ikke har utviklet en lyskilde til. Produktene er litt dyrere, men de vinner på kvaliteten.

Tanken bak Matter er at alle de eksisterende Smart Home-protokollene og -plattformene vil støttes. Og det uansett om enhetene kommuniserer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen skjer gjennom Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “Philips Hue får Matter over nyttår”

  1. Terje Langlete

    Endelig så kan man få det meste untatt Hue Synkbox i en og samme app. Det gledes!!!🙂😉👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

Sensorer og innebygde vekter forenkler bakingen

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

Markedets mest effektive rengjøringsverktøy

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top