CES 2021: OLED PC-skjerm fra LG

LG kommer med en 31,5-tommers OLED PC-skjerm, med perfekt svartnivå og 4K oppløsning.
LG UltraFine OLED Pro
Annonse
Annonse
forfatter

Den måtte vel komme. Under årets virtuelle CES-messe avduket LG nettopp sine planer for en ny 31,5-tommers OLED PC-skjerm, ved navn 32EP950. Det betyr at svart virkelig er kullsvart, og dermed enormt mye større kontrast enn vi er vant med fra LCD-paneler.

Dette fordi hver eneste piksel er sin egen lyskilde, i motsetning til LCD, som bruker baklys som aldri kan gi helt jevnt svartnivå. Uansett om panelteknologien heter IPS, TN eller noe annet, er det LCD som er selve grunnteknologien. Her skiller OLED seg altså fundamentalt fra de andre, fordi svart gjengis ved fravær av lys. 100 prosent, altså.

LG OLED monitor connections
OLED-skjermen LG UltraFine OLED Pro vil få USB-C Thunderbolt i tillegg til HDMI og DisplayPort. Illustrasjon: LG

UltraFine OLED Pro

LG-monitoren går så langt under navnet 32EP950, og dessuten alias UltraFine OLED Pro. Skjermen har HDR og viser hele 99% av DCI P3 fargerommet for kinofilm, og like mye av Adobe RGB – viktig for de som jobber med grafisk design og fotografi.

Så langt er den eneste offisielle infoen en video. Det kommer ikke frem noen informasjon om oppdateringsfrekvens, men siden det blant annet blir vist frem bruk av VR, så vil vi ikke tro den har noe mindre enn 144 Hz.

Videoen kan du se under.

Annonse

Pris og tilgjengelighet

Vi vet ingenting om lanseringstidspunkt eller pris, men siden dette er en skjerm myntet på profesjonelle brukere er det ingen grunn til å tro at den blir billig.

Sannsynligvis vil den konkurrere mot andre profesjonelle skjermer som for eksempel Asus PA32UCX med mini-LED, som vi har fått inn til test og vil komme med en vurdering av veldig snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Veldig spent på denne. Om den er +120HZ, så huker den alle boksene mine. Håper bare prisen ikke blir for ille eller overstiger LG sin egen 48CX som er en ypperlig skjerm, bare litt stor.

    1. Jeg har sjekket mer den siste dagen på denne skjermen. Men ser ut som det er 60hz ettersom den er myntet til Game Devs og folk som sitter og lager video osv. Så man kan game på denne men forvent en pris på rundt 3K USD + 🙁

      Vi må vente lenger ser det ut som….

  2. Skulle ønske at de kom med en skjerm som dette med litt lavere pris. Har selv en LG 48 CX på gamingpulten. Sitter 90cm fra skjermen og det funker overraskende bra. Men av og til ønsker jeg meg tilbake til en 30-38 inch skjerm. Er fortsatt noe med og ha flere skjermer mot 1 stor en som OLED TVen jeg har nå.

    Får vel bare fortsette og vente til min perfekte 30+inch skjerm kommer en gang til en overkommelig pris.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!