Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2021: Her er LGs nye OLED-modeller for 2021

LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Skrevet av / 11.01.21 - 14:30
CES 2021: Her er LGs nye OLED-modeller for 2021

LG har allerede lekket en hel del detaljer i forkant av årets CES-messe, men under den offisielle pressekonferansen på CES All Digital i ettermiddag norsk tid, trakk de sløret av sine kommende TV-modeller for 2021. Blant nyhetene finner vi både oppgraderte OLED-skjermer i alskens størrelser, i tillegg til helt nye modeller med MiniLED-teknologi (QNED).

OLED Evo: Ny generasjon OLED-paneler

LG-OLED-evo-65-G1-Front_resized LG OLED evo Gallery Stand
<
>
LGs nye OLED Evo med Gallery Stand blir tilgjengelig i 55", 65" og 77". (Foto: LG)

LGs OLED-TV-er har gjennomgått mange små forbedringer de siste årene, men selve bildepanelet har stort sett vært uforandret. Dette blir det endring på i 2021, for i år introduserer LG en helt ny panelgenerasjon kalt OLED Evo. Dette dreier seg om et nytt OLED-panel fra bunnen av, som blant annet oppnår 20% høyere lysstyrke enn forrige generasjon.

LG er også nøye med å poengtere at lysstyrke-økningen gjelder hele skjermen samtidig, altså målt med 100% skjermareal, hvilket bør være temmelig godt merkbart i praksis.

Det er imidlertid en liten catch: Det nye bildepanelet koster en del mer enn vanlige OLED-paneler og vil derfor være forbeholdt de virkelige high-end modellene: I første omgang er det bare den nye G1-serien som får nyte godt av det splitter nye Evo-panelet, mens øvrige modellserier må klare seg med et mer ordinært 4K OLED-panel.

Når det er sagt, er det en del nytt på gang i den kommende C1-serien også, deriblant en helt ny skjermstørrelse på 83 tommer.

 

Ny videoprosessor: Alpha 9 Gen 4

De nye modellene i Z1, G1 og C1 seriene tar i bruk LGs seneste videoprosessor. Fjerde generasjon Alpha 9 anvender AI-teknologi og maskinlæring for å oppnå bedre oppskalering og generelt skarpere bildekvalitet. Den skal være i stand til å analysere bildet, definere hva som er i bakgrunn og forgrunn (f.eks ansikter) og optimalisere fortløpende. Hvis du synes dette minner mye om hva både Sony og Panasonic trekker fram blant sine nyvinninger for 2021, har du helt rett: Dette er del av en generell trend innen bildebehandling der TV-en automatisk tilpasser seg hva du ser på, i stedet for at du selv skal behøve å veksle mellom ulike bildemoduser (film, sport, spill etc) med fjernkontrollen.

 

Ny Magic Remote

LG-Magic-Remote-All-Regions-scaled LG-Magic-Remote-North-America-Version-scaled
<
>
LGs nye Magic Remote. (Foto: LG)

Apropos fjernkontroll: LGs velkjente Magic Remote blir også fornyet i år. Den har fått en ny, mer ergonomisk design i tillegg til flere smarte funksjoner. Den har mikrofon til stemmestyring så vel som snarvei-knapper for både Netflix, Amazon og Disney+. En annen ny finesse er Magic Tap, der du kan dele innhold mellom TV og mobilen din, simpelthen ved å ”tæppe” mobilen mot fjernkontrollen.

Den nye hjem-skjermen på LG webOS 6.0. (Foto: LG)

2021 modellene får også et oppdatert brukergrensesnitt, i form av WebOS 6.0. Menysystemet har fått en etterlengtet ansiktsløfting, og trekker LG blant annet frem bedre og mer relevante innholds-anbefalinger som en av forbedringene ved 6.0 versjonen.

 

Forbedrede gamingfinesser: Game Optimizer

LG Game Optimizer 2 LG Game Optimizer 1
<
>

LGs OLED-skjermer har fått et godt rykte innen gamingverdenen etter at de lanserte sine første TV-er med HDMI 2.1, og ikke minst sin første 48-tommers OLED-skjerm. Dette videreføres selvsagt og for 2021 har de utviklet Game Optimizer – en ny hovedmeny som samler gaming-relaterte finesser under en fane – noe vi helt klart har savnet fra 2020-modellene. Den skal også gjøre TV-en i stand til å tilpasse bildekvaliteten for ulike typer spill slik som skytespill, rollespill eller strategi-titler.

 

Virtuell 3D-lyd?

LG har selvfølgelig sneket inn noen lydforbedringer på årets modeller også: Den nye AI-prosessoren skal være i stand til å oppskalere vanlig surround- og stereolyd til 3D-lyd med høydeinformasjon, det vil si en slags virtuell Dolby Atmos-effekt. Denne finessen er vi spente på å teste, hvor godt det fungerer i praksis.

 

Ny design med Gallery stand

LG tilbyr også en ny tripod gulvstand til OLED-modellene i år. Den gjør at TV-en kan stå direkte på gulvet i passende høyde, og legger til rette for skjult kabelføring ned gjennom den ene foten. Stilig!

LG 2021 OLED-modeller

Her er det vi foreløpig vet om LGs kommende 2021-modeller:

 

LG OLED Z1

LG OLED Z1 blir den nye flaggskipmodellen med 8K-oppløsning. (Foto: LG)

Toppmodellene med 8K-oppløsning fornyes for 2021, og kommer bl.a med WebOS 6.0, den nye Alpha 9 Gen 4 prosessoren, i 77” og 88” skjermstørrelse.

 

LG OLED G1 (55”, 65”, 77”)

LG OLED G1, her montert på vegg, blir den første modellen med forbedret OLED Evo bildepanel. Foto: LG)

Dette ser ut til å bli LGs 4K toppmodell for 2021, og arvtageren til GX-serien med såkalt Gallery Design. Dette blir den første modellen med oppgradert OLED Evo-panel, og kommer i 55”, 65” og 77” skjermstørrelse. G-serien har en slank design med egen innfelling for veggbrakett, som gjør at den kan monteres helt tett inntil veggen.

 

 

LG OLED C1 (48”, 55”, 65”, 77”, 83”)

LG OLED C1 kommer for første gang i størrelser helt opp til 83 tommer. (Foto: LG)

Arvtageren til den populære CX-serien fra 2020 får en ny design utvendig, og blir den første modellserien som utvides med den nye 83” versjonen som tidligere har vært varslet fra LG Display. Med skjermstørrelser fra 48-83” forventes det at C1-serien blir en av en av LGs kjerne-modeller for 2021.

LG OLED B1 (55″, 65″, 77″)

B-serien som tradisjonelt har vært et rimeligere alternativ til C-modellene får også en ny variant i år. Den har mye tilfelles med C-serien, men må klare seg med den noe svakere Alpha 7 prosessoren. Merk: LG er litt tilbakeholden med info om denne, og har ikke sluppet noen offisielle bilder enda.

LG OLED A1: Ny budsjettserie?

I tillegg til B-serien vil LG også lansere en enda rimeligere A1-serie i løpet av 2021. Dette blir en nedskalert modell der bildepanelet er begrenset til 60 Hz bildefrekvens, og hvor HDMI-inngangene bruker den gamle 2.0 standarden. Til gjengjeld skal A1-serien bli tilgjengelig på et prispunkt hvor vi neppe har sett OLED tidligere.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rKViwUDGgRA

https://www.youtube.com/watch?v=awm8r-XT6T4

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

3 hendelser på “CES 2021: Her er LGs nye OLED-modeller for 2021”

 1. Det blir kanskje ikke noe B1 modell i år? LG kom med BX i sommer, men med en pris i butikken over CX kan de umulig ha solgt noe særlig av den.

  1. Audun Hage

   Hei Ragnar!

   Joda, det kommer en B1 modell også! LG har også hintet om en enda rimeligere modell – OLED A1 – i løpet av året. Det er litt for tidlig å si hvilke modeller det vil satses mest på her i Norden. Mvh Audun

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

Scroll to Top