TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Allente lanserer streaming-dongel med Google TV

Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.

forfatter
Publisert 24.02.23 - 09:36

Den nordiske tv-distributøren Allente (tidligere Viasat/Canal Digital) lanserer nå sin egen «Allente Streaming Hub» i samarbeid med Google. Dette er i praksis en Chromecast med Google TV (4K-versjon) som er spesialtilpasset for Allente-abonnenter. Allentes tv-app kommer forhåndsinstallert på enheten, sammen med en rekke andre strømmetjenester.

For TV-tittere som er lei klumpete TV-bokser, kan dette være en kjærkommen nyhet. Man får tilgang til både lineære tv-kanaler og strømmetjenester via Allente Streaming Hub, hvor man kan bla mellom kanaler og annet strømmeinnhold. Fjernkontrollen har innebygd mikrofon for Google Assistant, så man kan be Google finne filmer, strømmeapper, spille musikk, kontrollere TV-en med mer, ved hjelp av stemmestyring.

Les også Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast with Google TV Lifestyle Panasonic GeirNordby

– Allente Streaming Hub er den perfekte teknologien for de som ønsker rask og enkel tilgang til sitt tv-tilbud. Først og fremst tror vi at det kommer til å bli populært blant vår økende skare av strømmekunder, og blant de kundene som ønsker å legge til en tv-løsning til sin eksisterende løsning, eksempelvis på hytta», sier Mahmoud Mustapha, kommersiell direktør i Allente.

Først ut i Europa

– Lanseringen av Allente Streaming Hub, og det faktum at vi er de første i EMEA-regionen med en skreddersydd operatør-streaming-dongel med Google TV, har blitt gjort mulig som følge av samarbeidet mellom Allente, Google og SEI Robotics. Det blir utrolig spennende å få kundenes tilbakemeldinger på Allente Streaming Hub, og se hvordan vi kan ta nye steg på reisen mot å bli enda mer kundesentriske», sier Jon Espen Nygård, teknologidirektør i Allente.

 

Allente Streaming Hub med Google TV. (Foto: Allente)

Pris og tilgjengelighet

Allente Streaming Hub vil koste 792 kroner ved lansering, og kan kjøpes via Allentes nettside eller kundeservice. Produktet blir lansert samtidig i Sverige, Norge og Danmark, og senere også i Finland.

Les også Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!

 

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
LGs 2023 OLED TV-er klare for Norden Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.
lbpluss
Sjekk denne 98-tommeren fra Sony! Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV! Derimot kommer det ingen nye 8K TV-er i år.
lbpluss
Sony satser videre på QD-OLED Sony har holdt potte tett om årets nye TV-er, men nå har de endelig tatt bladet fra munnen. De nye toppmodellene A95L og A80L entrer scenen.
lbpluss
Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde