Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

98″ QNED89T: Nå kommer også LG med 98 tommer

Om denne sværingen tar veien til Norden er derimot ennå uvisst.

Skrevet av / 19.03.24 - 10:00
98″ QNED89T: Nå kommer også LG med 98 tommer

Vi har sett mange store TV-skjermer i det siste, men dette må være den hittil største fra LG.

Under en seanse i Frankfurt forrige uke, fikk vi stifte nærmere bekjentskap med LGs splitter nye TV-modeller for 2024, deriblant den nye flaggskipmodellen OLED G4 som du kan lese mer inngående om her. Men ved siden av disse, litt stuet bort i et hjørne, fikk vi også øye på denne kolossen: 98-tommeren LG 98QNED89T.

LG 98QNED89T. (Foto: Audun Hage)
Les også Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt LGs nye toppmodeller lander snart i Norden: spesielt én finesse ser ekstra lovende ut.

LG 98QNED89T: En av de største TV-ene fra LG noensinne

Etter vår beregning er dette den aller første 98-tommers LCD-TV-en fra LG myntet på hjemmebruk. Den bruker et 98″ VA 120Hz LCD-panel med direkte LED-baklys og lokal dimming. TV-en kommer lastet med det nyeste WebOS 24 brukergrensesnittet. LG-skjermen kan også skilte med hele fire HDMI 2.1 kompatible innganger, i tillegg til gaming-finessene som FreeSync VRR og LGs Game Optimizer kontrollmeny.

En annen interessant finesse på en storskjerm som dette er Multi View, det vil at du har muligheten til å kjøre split-screen med to ulike videokilder. Derimot har vi ikke fått bekreftet om den støtter Dolby Vision slik vi finner på mange andre LG-modeller.

LCD-panelet som brukes er av typen VA (Vertically Aligned) og ikke IPS (In Plane Switching) slik LGs egne LCD-paneler normalt pleier å være. Litt vill gjetning tilsier derfor at selve panelet kan være hentet fra kinesiske TCL CSOT, som også leverer paneler til blant andre Sony og Samsungs 98-tommere.

Videoprosessoren er den nye α8 AI, som deler flere finesser med de dyrere α11 og α9 prosessorene fra OLED-modellene. Den kan blant annet identifisere og analysere innholdet du ser på og automatisk velge de mest optimale videoinnstillingene. Det skal bli spennende å se hvordan LGs AI-teknologi virker på en gigantisk TV som denne.

Les også Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV! De som har plass og penger nok til denne gigantskjermen, kan glede seg til en ekstraordinær filmopplevelse. Men i kulissene lurer en kinesisk konkurrent.

LG 98QNED89T: Pris og tilgjengelighet

Får vi se den, da? Det er det store spørsmålet. Ifølge Erik Svalberg fra LG Nordic er det nemlig ingen umiddelbare planer om å ta inn 98″ utgaven av QNED89-serien til Norden – kun de mindre skjermstørrelsene opp til 86 tommer. Han åpner derimot for at enkelte forhandlere kan velge å ta inn skjermen på egen hånd gjennom parallellimport.

I mellomtiden kan du lese mer om 98″ QNED89T på LGs amerikanske nettsider. I USA er det nå mulig å forhåndsbestille TV-en, til en pris på 6999 dollar eller drøye 73.000 kroner.

Les også Nå i butikk: TCL X955-serien Kan det friste med en ny 98-tommer i high-end klassen?
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top