Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

98″ QN990C: Samsung lanserer 98-tommers 8K-TV

98-tommerne kommer på løpende bånd, nå med 8K-oppløsning og en hinsides prislapp...

Skrevet av / 07.08.23 - 15:34
98″ QN990C: Samsung lanserer 98-tommers 8K-TV

Markedet for gigantiske TV-skjermer er i vekst for tiden, og Samsung er en av produsentene som har kastet seg på trenden. De har allerede lansert en 98″ 4K-TV i Q80C-serien, som slippes i butikkene nå i sommer. Men det stopper ikke der!

Samsung har nemlig enda en 98-tommers koloss på vei. Denne gangen dreier det seg om en ny Neo QLED flaggskipmodell med 8K-oppløsning (7680 x 4320).

Toppmodellen for 2023 bærer navnet Samsung 98QN990C, og er i første rekke beregnet på det koreanske markedet. Det kommer frem i en pressemelding fra Samsung Korea.

Samsung 98QN990C lansert i Sør-Korea. (Foto: Samsung Newsroom Korea).
Les også Nå kan du kjøpe Samsungs gedigne 98-tommer Samsung 98" QLED Q80C er en gigantisk QLED-TV på 98 tommer. Nå er den omsider på lager i Norge.

Samsung 98″ QN990C: Kolossalt og knivskarpt bilde med kraftig lyd

Med fire ganger så mange piksler som en 4K-TV, kan den nye Samsung-skjermen friste med en knivskarp bildeopplevelse. Etter vår erfaring er det nettopp når bildet blåses opp i slike kolossale skjermstørrelser, at den høye oppløsningen virkelig gir mening.

Etter det Lyd & Bilde kjenner til , er selve LCD-panelet hentet fra TCL CSOT. Det kan virke snodig at Samsung ville hente paneler fra sin kinesiske TV-konkurrent, men CSOT er blant de få fabrikkene i verden som produserer paneler av denne størrelsen. De to produsentene har et samarbeid på panelfronten, hvor TCL også leverer paneler til 4K-modellen Q80C. Samsung står selvfølgelig for design, bildebehandling, lyd og øvrig elektronikk.

98-tommeren har en sylslank «Infinite Slim Design» med metallinnramming, og bruker en kraftig videoprosessor (Neo Quantum Processor 8K) til å oppskalere ulike typer videoinnhold til 8K-oppløsning. Den kan også skilte med et 6.4.4 kanalers Dolby Atmos høyttaleroppsett på 120 Watt.

Vi fikk et glimt av den sylskarpe skjermen allerede under CES-messen i Las Vegas i januar, og nå ser det altså ut til at Samsung har satt den i produksjon. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgjengelighet

Samsung 98″ QN990C er i første omgang lansert i Korea, og prisen er 49,9 millioner koreanske Won. Det tilsvarer cirka 35.000 euro eller nærmere 390.000 norske kroner. Samsungs 4K 98-tommer i Q80C-serien, skal til sammenligning koste 79.990 kroner. Så du må betale klekkelig for de ekstra pikslene.

Samsung-skjermen er ikke offisielt bekreftet til våre breddegrader enda, men det skulle ikke overraske oss om den dukker opp i Europa og Norden etter hvert også. I så fall får vi nok ta en nærmere kikk på den under IFA-messen i Berlin, som går av stabelen i månedsskiftet august/september.

Les også Ny 98-tommer fra TCL - enda billigere enn før Storskjerm-galskapen tar ikke slutt: En ny og billigere 98" modell ventes snart i butikkhyllene.
Les også Ny TV? Du trenger 75 tommer (eller mer!) Usikker på hvor stor TV-en bør være? Her er 7 gode grunner til å tenke stort neste gang du skal handle TV.
Les også Hvor stor bør TV-en være? Den definitive guiden til skjermstørrelsen.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top