Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

100-tommers TV fra Hisense

Kinesiske Hisense er klar med sin kjempestore TV i U7K-serien, og nå vet vi også prisen.

Skrevet av / 03.10.23 - 12:00
100-tommers TV fra Hisense

Kinesiske Hisense inntar Norden denne høsten med et bredere TV-sortiment enn tidligere. Blant de aller største finner vi denne 100-tommeren i U7K-serien (Hisense 100U7KQ).

U7K-serien retter seg mot spill- og sportsentusiaster, og kan blant annet skilte med en skjermfrekvens på opptil 144Hz, samt dedikerte bildemodus som Game Mode Pro og AI Sports Mode.

Samsung og TCL har gjort seg bemerket med sine 98″ modeller Q80C og 98C735, og nå tilbyr Hisense altså 2 tommer ekstra i sin portefølje.

Hisense U7K

Hisense kaller TV-ene sine for ULED (Ultra LED), men rent teknisk dreier det seg om LCD-skjermer med MiniLED-baklys.  Antallet dimming-soner avhenger av skjermstørrelsen: Mens den minste 55-tommeren nøyer seg med 240 soner, har 100-tommeren hele 1000 soner for å gi presis lyskontroll over det store skjermarealet.

U7K-serien spenner fra 55 og helt opp til kolossale 100 tommer, og er blant de rimeligere modellseriene fra den kinesiske produsenten (Foto: Hisense)

TCLs 98″ C735 har til sammenligning et mer konvensjonelt LED-baklys med 192 soner, så det skal bli interessant å se hvordan dette virker inn på kontrast og lysstyrke.

Hisense satser for øvrig på sitt eget operativsystem kalt VIDAA, i motsetning til mange av konkurrentene som bruker Google TV. Vi fikk en kort demo av systemet da vi besøkte Hisense på IFA-messen, og virket systemet lovende.

Les også Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense Hisense viser et bredt utvalg av TV-er på IFA 2023. Den aller største går til 100 tommer!

Pris og tilgjengelighet

Hisense U7K-serien rulles ut i Norden i løpet av oktober/november 2023, og vil blant annet selges hos Power i Norden. Noen av skjermstørrelsene er allerede i salg. Vi fant 100-tommeren i Powers nettbutikk med en forventet levering 3. november og en veil. pris på 69990 kroner. 85″ og 75″ modellene vil til sammenligning koste betraktelig mindre(cirka 34999 og 22999 kr veil.), så det bør være rom for storskjerm på mindre budsjett også.

Her kan du se fysiske målene på Hisense 100U7KQ. Legg merke til at føttene står noe smalere enn skjermbredden. Får den plass, mon tro?
Les også Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV! De som har plass og penger nok til denne gigantskjermen, kan glede seg til en ekstraordinær filmopplevelse. Men i kulissene lurer en kinesisk konkurrent.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “100-tommers TV fra Hisense”

 1. Harald Søvold Kjos

  Jeg leser i beskrivelsen av tv’en på power sin nettside av den har Dolby Atoms. Hvordan fungerer det i praksis? Det kan da ikke bli like bra som når du kjører lyden via en hjemmekino receiver?

  1. Audun Hage

   Heisann Harald!

   Dette betyr i praksis bare at TV-en støtter Dolby Atmos lydsignalene i prosessoren, slik at den kan dekode Atmos-lyden til noe som passer de innebygde høyttalerne, eller eventuelt sende det videre ut fra HDMI eARC utgangen.

   Da vet man for eksempel at man kan få ut det riktige lydformatet fra apper som Netflix og Disney. Hvor bra det låter, avhenger naturligvis av høyttalerne man har koblet til! 🙂

   Det finnes noen hederlige unntak, blant annet har Panasonic og Philips noen TV-er med brukbar innebygd lyd, men i de fleste tilfeller er man best tjent med en lydplanke eller hjemmekino-receiver som du nevner.


   mvh Audun, Lyd & Bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top